Jump to content
Radko

застраховетелна компания ДЗИ-моля за съвет

Recommended Posts

Здравейте колеги, Направо ще си опиша проблема и ако може някой да ме посъветва!Акорда го застраховах в ДЗИ (пълно каско) на 22.12.09 4 вноски по 156лв. С плащането на вноските съм супер редовен, нямам никакво закъснение.М/у 3-тата и 4-тата вноска (някъде през Юли месец) счупих панорамното стъкло.Обадих се на брокера и го питах какво правим? Той ми каза отиваш в КОБРА сменяш стъклото плащаш ( цената на стъклото 129.60лв) и като дойде време за последната вноска превеждаш само разликата (около 27лв), така и направих! Тъй като нямам време да я оставям в сервиз колата да ми оправят драскотините,миналата седмица отивам в ДЗИ (Орландовци) да ми направят експертна оценка и колкото преценят да ми преведат на сметката, но се оказва че имаме вече проблем!!!Трябвало да си преведа и 4-тата вноска от 156 лв, и след това да си взема парите на "каса". Хващам го брокера и го питам кво правим? Нали ти ми каза да си платя стъклото и т.н. А той: Еми сега ще пишем молба,ще мине на съвет и до 10 работни дни ще имаме резултат.Колеги според мен резултата е ясен: Няма да ми преведат нищо!Ако някой може да ме посъветва,нека го направи.Благодаря ви предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така - с молба ще ти приспаднат парите за стъклото към вноската, а без - просто трябва да си платиш последната вноска и тогава да си вземеш парите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за стъклото ясно, но дали ще мога да взема пари за друге щети,които имам. (разни драскотини по врати и калници)?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

принципно за да ти изплатят щета трябва да е исплатена цялата за страхователна сума....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да тя е изплатена, въпроса е какво ще се случи на този съвет като разлгеждат молбата...? Ще има ли положителен резултат за останалите щети?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако в протокола, по-точно листа с резолюцията към щетата беше написал, "моля сумата да бъде приспадната от следващите вноски", всичко това щеше да е взето предвид. поне при мен след такова приспадане не съм имал проблем да получа още обезщетения. ти не си ли уведомил застрахователя, че това е воето желание предварително?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако в протокола, по-точно листа с резолюцията към щетата беше написал, "моля сумата да бъде приспадната от следващите вноски", всичко това щеше да е взето предвид. поне при мен след такова приспадане не съм имал проблем да получа още обезщетения. ти не си ли уведомил застрахователя, че това е воето желание предварително?

Цялата работа е,че в протокола пише след вноски, а като счупих стъклото брокера ми каза, да си го платя аз стъклото и за последната вноска да преведа само разликата! Мисля,че като е брокер за някоя застрахователна компания ще знае какви са правилата, и е редно да направя това което казва!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявай ама още повече недоумявам, за какъв превод става дума? за тази платена разлика трябва да имаш официална квитанция за 4та вноска (при това намалената сума) от ДЗИ с печат на ДЗИ (издадена ти от брокера като негов посредник). Тази квитанция за 4та вноска отразява факта че си платил 4 вноски и повече вноски не дължиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявай ама още повече недоумявам, за какъв превод става дума? за тази платена разлика трябва да имаш официална квитанция за 4та вноска (при това намалената сума) от ДЗИ с печат на ДЗИ (издадена ти от брокера като негов посредник). Тази квитанция за 4та вноска отразява факта че си платил 4 вноски и повече вноски не дължиш.

Става въпрос за превод от тяхна страна,след като съм платил всички вноски за щетите които имам. (драскотини по калници врати и брони)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип, трябва да си изплатиш всички вноски, и чак след това да си търсиш обезщетенията. Твоят "брокер" те е подвел много лошо, и на твое място бих го сменил веднага! Пожелавам ти успех , но в случая ще са ти нужни много връзки в ДЗИ, а не късмет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Застреляй си брокера :thumbs1: на шега промерно с воден пистолет.Попринцип ДЗИ са коректни поне с мен е било така не съм имал проблеми с палщаниятамисля че брокера те е подвел първо плащаш остатъка и после те ти дават паритетъпо но при тях е така. Оглед протокол намират ли ти се в смисъл заведени ли са ти щетите и си платил вноските нямаш проблем с изплащането.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всички застр.компании работят така - изплащат обезщетения СЛЕД КАТО Е ВНЕСЕНА ЦЯЛАТА СУМА по Каско-застраховката.

Дали ДЗИ ще ти платят зависи дали си спазил процедурите им. (И не само, но за това после.)

Т.е. след като си получил щета(счупване на прозореца) трябва да си минал оглед + снимки + оформяне на необх.документи по завеждането на щетата. Дотук не е задължително да си внесъл всички вноски. Обаче ти плащат(или ремонтират) след изплащане на цялата сума по застр.договор.

Обаче поне при ДЗИ има следния момент:

Ако не си внесъл поредната вноска(2,3 или 4-та) до 15 ден от датата за внасяне и след това платиш - трябва да отидеш на допълнителен оглед.

Иначе не ти признават щета.

---

Сега по моя случай.

Каско, на вноски, 4-та вноска трябваше да платя на 4 септември, петък, но аз платих на 7-ми, понеделник. Практически на следв.работен ден.

По-късно, не си спомням коя дата, някой ми одраска предната броня. Нищо особено, няма спукване, само 7-8 см от боята.

Отива жената(любимата) в ДЗИ, прави оглед, пишат документите и накрая вещото лице и заявява, че поради закъснението на плащането щета НЯМА да бъде изплатена. А в листите пише : "Плащане на каса"

- Защо ?

- Ами така, защото сте закъснели с плащането. Сега (забележете ;)), ако искате този оглед може да ви го броим като първоначален оглед, но за плащане въобще не идвайте. Нищо няма да вземете !

Обаждаме се на застр.агентка, която ни направи застраховката, тя казва - няма такова нещо, трябва да ви платят.

ТРЯБВА ДА ИМА ПИСМЕН ОТКАЗ.

Пише тя едно писмо със запитване до ДЗИ, оттам отговарят - няма проблеми, нищо (все още) не е нарушено, елате на каса да си получите парите.

(Тук от ДЗИ обясняват онова по-горе, за 15 дни забавяне)

Отива любимата в ДЗИ и взема от касата 120 лв. Направо щяхме да паднем. За една драскотина 7-8 см: 120 лв.

Видя ни се множко, но накрая стигнах до извода, че вещите лица са понадули щетата с идея те да приберат кинтите.

Така че - внимавайте ! Търсете си правата и искайте обяснение !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@rusko

Изплатили са ти 120 лв за една драскотина?!?! А, стига бе! Аз цял живот се застрохавам в БулИнс и такава сума не съм получавал дори за счупени елементи... Това е нереално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и за последната вноска да преведа само разликата!

Радко, ей за този превод недоумявам. ДЗИ основно вземат пари кеш и издават квитанция. Ако имаш 4та квитанция, не дължиш вноски. Вдяваш ли, те не могат да ти издадат една квитанция за определен размер (с приспаднатото), и после да кажат че не са ти внесени вноските.Ти май нямаш квитанциите?Приспадането е нормална процедура в ДЗИ, брокера те мотае. Редактирано от gin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен в булстрад за едно огледало на ровера и надрана врата - 220 лв миналата година ..та 120 лв за драскотина си е нормално ......а тея дни ще ви кажа на хондето колко е огледалото че пак ми го отнесоха......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Радко,ти си си виновен,вчера в офиса имаше едно момиче кадето и оставаха 2 вноски за каско ,но имаше птп ,прави се оглед на колата потроколи всякакви от брокера ти и така отиваш за оценка при застрахователа ;) като тои решава колко пари ти е щетата и с тези пари ти покриват останалите вноски по каското и тогава евнтуално ти плащат сумата която остава , така че грешката е в теб че си послушал брокера и не си отишъл да ти заведат щетата и аз мога да си сменя цялата кола и да представям документи за това ,но без оглед преди това никои няма ти даде нищо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@rusko

Изплатили са ти 120 лв за една драскотина?!?! А, стига бе! ...Това е нереално

Ами и на мен ми звучеше нереално !

Но: парите са в джоба ми. Факт. Имам и документ от ДЗИ за тях. Уточнение - 119.00 лв., а не 120.00. :D

А и за "драскотината" - лееееко в еуфорията преувеличих. Но си е най-обикновено ожулване, личи си, вижда се, но няма спуквания, счупвания и т.н. Нищо особено. Само боята е наранена около 7 см Х 1 см

Затова и се чудех защо е било арогантното и грубо поведение на вещите лица. Изводът ми е : те са правили планове да приберат парите и са надули щетата !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

голяма еуфория за 120 лева. искам да ти кажа че това е съвсем нормално, нали трябва да се ремонтира, ремонтът е пребоядисване на детайла, няма да се оправи с плюнка.това кой колко пари е взел няма отношение към проблема на Радко обаче

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

голяма еуфория за 120 лева. искам да ти кажа че това е съвсем нормално, нали трябва да се ремонтира, ремонтът е пребоядисване на детайла, няма да се оправи с плюнка.това кой колко пари е взел няма отношение към проблема на Радко обаче

Да колега,много си прав!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Резултатът е: 130 лв преведени по моята сметка от ДЗИ.Темата може да се затваря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...