Jump to content
Galin Lefterov

Няколко Въпроса за Акорд 6ген

Recommended Posts

Така колата ми е Хонда Акорд 6ген имам я от около 4 месеца и ми се налага да си сменя крушката на единия габарит. Обаче като гледам нещо немога да се справя пробвах и фара да махна но не успях някой ако е сменял нека сподели как става най лесно. А другият ми въпрос е: Как да си махна решетката на парното тази която е посредата двойната, че искам да си сменя и крушката на часовника и четох някаде, че от там става най лесно но незнам как да го махна без да го счупя ;) А и още един въпрос имам проблем с прозореца на щофьорската врата тръгва леко на една страна да се вдига и то много трудно някои ми казаха да отворя кората и да смажа механизма там но и в това не съм много сигурен как става ако може някои и затоав да ми обясни каде се намират болтовете има ли щипки някакви, че каквото взема да правя по тази кола и го троша ;) Така ще е докато се науча.

Редактирано от Galin Lefterov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей "побратиме" Естественно че не е необходимо да махаш фара за да смениш крушката на габарита. Тя се намира в секцията за дългите светлини (горе в ъгълчето) - предполагам си видял, но не си се ориентирал как да я достигнеш. Отзад на рефлекторите има гумени тапи - големи , черни , с по 3 ушета. Сваляш на съответната "дълга" секция и виждаш основните кабели и куплунга на крушката за дългите. Като се вгледаш ще видиш че освен тях има и още 2 кабелчета (над тях) които отиват някъде - е ТЕ ти трябват - бъркаш , вадиш цокълчето сменяш крушката и по обратния ред сглобяваш. Работата е малко на опипване щото няма как да погледнеш но ще се справиш. Относно крушката на часовника - незнам щото при мен централната конзола и с друга архитектура и там ми е навигацията , но все някой колега ще каже (надявам се) Относно разтапицирането на вратата имаш 3 видийки за развиване - едната е на лостчето (лъскавата ръкохватка) за отваряне на вратата - като се вгледаш има кръгла пласмасова тапичка във пласмасовото "легенче" под нея. С една малка отверчица я откопчаваш - внимавай че хвърчат и се губят ;)Другите две са в долната скосена част на подлакътника с конзолата за упр. на стъклата и огледалата (търпение при завиването) Имаш и едно чопче в горния преден край (под огледалото) което просто натискаш да влезе навътре и щракне лекичко (на усет). Другото не се вижда но принципно са щипки от вътрешната страна на кората (- почваш я от единия край внимателно и с кураж и те така. Не помня но клекни и виж отдолу на вратата какво беше (май имаше някаква "уловка") Леко и споко - човек го е измислил , но внимавай щот си е твое ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как е при Акорда,но при моя Сивик трябваше да се махне подкалника за смяна на габаритите,а при останалите светлини беше нормално

Редактирано от georgivanov1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги помагаите ! Угасна ми освен габарита и късите светлини на единия ми фар а с тея закони да се кара с фарове си е доста голям проблем. Някои ако знае как се сменя тази шибана крушка нека помага !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...