Jump to content
Goiko

Избор и покупка на свещи

Recommended Posts

Здравейте, Използвах търсачката и открих една тема за свещи, но не точно това което ми трябва. Наскоро купих машината и майстора който ми смени ремъка ме посъветва да си сменя свщите. Препоръча ми Бош с платиниев електрод. Въпроса ми е да го послушам ли или има и по-удачен избор? В момента съм с NGK BKR6E-11. Предполагам няма проблем от един електрод на 1.1мм да премина на 3 електрода на 0.7мм :bg: ? Обобщавам въпроса: какви свещи и от къде в Пловдив ще е най-добре да закупя? Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най -добре сложи денсо щото са по-евтини от нжк-то и май-няма ментета!Сложи свещи с каквото разтояние и брой електроди са предписани от завода.Обсъждали сме го тук във форума че повечето на брой електроди просто удължават пробега с тях а не че имат по-добра искра и т.н

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен си сложи нжк на капака на ремъка ти пише с какви свещи трябва да караж колата поне на моята пише де. а в пловдив ако знаеш къде се намира магазин рокер мисля че така беше срещо него има магазин за японски автомобили с една мишка на вратата та там има и свещи нжк. аз поне не съм доволен от дензо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложи си НЖК. Аз на моята преди 2 месеца и смъкнах ОРИГИНАЛНИТЕ НЖК и сложих денсо, но карах точно 1 км докато не спрях посредата на пътя да си върна старото НЖК.... незнам какви бяха тези денсо, но по каталог ми ги дадоха.. докато беше студена добре, но после едни трептения,прекъсвания.... и после си взех ново НЖК и си е пак 6 точки. Моят съвет е НЖК :bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Денсо и NGK които и да избереш няма да сгрешиш, друг е въпроса дали не са менте :lol: .Аз карам с Денсо иридиум пауар и съм много доволен карал съм и NGK но всичките ги купувам отвън зада нямам след това главоболия :lol: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

но всичките ги купувам отвън за да нямам след това главоболия :) .

ето това е ключа от палатката :)

иначе от България само Денсо. Може да сте карали с оригиналното НЖК - ама то няма нищо общо с френския боклук който продават из тукашните магазини. Иначе НЖК си е доста добра марка :cool: До сега съм си карал всичките коли с денсо от 4.50 лв и грам проблем не съм имал (едните бяха по 10 лв ама тя ондата беше от откачените или ме натовариха умишлено ).

п.п. S.Nikolaev, в някои случаи се налага свещите да се покарат малко за да заработят както трябва ..... най драстичния случай ми е с Шампион. Сложих ги чисто нови и направо все едно бях на 3 цилиндъра . покарах ги малко и оставих колата . на другия ден беше като нова.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само нжк японско. мойте ги взех по 7,5 лв с малк отстъпка. преди това карах с денсо пак японски ама ги хварлих за 300 километра.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди един месец и аз се чудих колега какви да взема денсо или енджика един казва едно друг друго,най-накрая отидох в Косер на бул. Източен в Пловдив и си взех Денсо даже номера ми беше същия като твоя за 18лв.комплекта и никакъв проблем!От двама майстори разбрах,че Денсо е по-добре.Ти трябва да си прецениш!

Редактирано от milkobo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами така като чета..работата е 50:50. Може би съм направил грешка, а може би не - поръчах си NGK от един магазин с/у техникума по електротехника. 26 лв. комплекта. Другата седмица ще си каже. Мерси за мненията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ги взимаш не пише ли че са японски ,не ги взимай щото френските са отврат-имам такива чисто нови в багажника и не ги изтраях и 50 км-изхода е денсо :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си поръчах Денсо Иридиум от UK. 4 бр. 92 лв с доставка и застраховка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм доволен от Денсо иридиум пауар поръчах ги също в Англия. Почти всички консумативи си ги вземам от там ,по евтини са и с ясен произход :lol: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сложих Денсо,от Косер,и след 200 км,заработи на 3 цилиндъра-свеща на 2 вече не работеше.Сложих една от старите,и заспа.И сега какво-да купя 1 Денсо,или да си поръчам НЖК,че във Враца няма налични,трябва поръчка!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък карам вече 15 000 км. с свещи NGK (made in France) и колата ми нито прекъсва, нито каквото и да е :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой има ли представа,какво представляват Аутолайт-с платинени пъпки на електродите.Продавача каза,че са новия хит на пазара,имат 100000 км гаранция,и са по 10 лв/бр.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би с различните марки свещи е въпрос и на настройка на центровката за да върви добре с едни и зле с други.Мойта с френските нжк след 2000 оборота почва да бръмчи много силно мотора пък не ускорява-с денсото точно обратното двигателя е тих и бързо набира,при мене просто е доста осезаема разликата в държанието на мотора с различните свещи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Denso Iridium Power но вносни.Най-лесно от ebay. ~ 85 лв. е комплекта но си СТРУВА !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...