Jump to content
Restless

Проблем с положението на волана...

Recommended Posts

Точно няколко дни преди предишната месечна кормилото ми избяга от нулевото положение - както си карам една сутрин установих, че за да се движи право напред сивика, кормилото трябва да е леко килнато със 7-8 градуса наляво, т.е. ако волана е точно изправен, колата лекичко почва да отива надясно.

Смених предна със задна десни+баланс, проверих налягания - никаква разлика.

Един познат прегледа окачването и каза че няма нищо видимо за смяна (преди 3 месеца при Омбре минах такъв преглед със същата диагноза), да отида на реглаж.

Направих реглаж ( в Мотоексперт-Овча Купел - просто са ми относително близо до работата, а и служебните ни коли там се обслужват чат-пат)

Също казаха, че по окачването няма нищо за смяна, направиха реглаж отпред и отзад, дадоха ми листче с ъгли какво е било и какво е след реглажа - наистина "преди" отклонението на дясното колело е било малко над допуска

Преди След реглаж

Ляво Дясно Ляво Дясно

Част. сход -1.2 -2.7 0.1 0.0

Сх. -3.9 0.1

Наклон -0.2 -1.03 -0.25 -0.56

това е откъс

Взех колата и ден-два всичко беше ок!

После почна леко полека да отива пак към положението отпреди реглажа и за 7-8 дена се върна точно до същото положение, 7-8 градуса килване на волана наляво, за да върви право напред.

Мисля пак да отида да замерат стойностите, поне да се види къде е "избягал" реглажа.

Някакви идеи какво друго да се провери?

Няма непознати звуци, тропане, чукане, управлението не се е променило с нищо :angry:

Редактирано от Restless

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Редовния проблем с реглажите - волана избягва...В Хонда ръководството пише, че центровката на волана се настройва от т.нар. "tie rods" - кормилни накрайници (нали така?)Наскоро смених волана и имам подобен проблем, но разцентрираното е едва забележимо. Предполагам идва от разлика в заварката на отвора с шлиците на волана. Идиотско е той да се заварява към арматурата на волана, а не да се отлива на едно, но явно така са си решили японците/англичаните и от там сигурно идват някакви минимални разлики.Настройката на волан с преместване на зъб на кормилния прът и отвора на волана е невъзможна (или поне при воланите с еърбег), така че вариант остават въпросните накрайници.Според мен Restless, ако не са ти затегнали някой болт на накрайника и се е разхлабил - ето ти го разцентроването.В поредната тема вече пиша, че на Реното проблема с тегленето на волана на една страна се реши със смяна на кормилен накрайник.Някой знае ли къде правят качествен реглаж на ходова част и не се осират здраво всеки път? Искам да ми центрират волана, но градуса на отклонение е толкова минимален, че трябва да се направи доста прецизно. Къде?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...