Jump to content
exdruida

проблем с ксенона

Recommended Posts

Здравейте Клеги ,разтърсих се из форума и за жалост не открих точно такава тема !? (предватирелно се извинявам ако съм сбъркал)Купих си вчера ксенонови крушки:HB4 , 35W , 9006 - 10 000K ... и след като ги пуснах светнаха както трябва - наситен син цвяти след 10 секунди побеляха (остана яприятен син отенък но..не това което трябва)Старите ми бяха 6000к и не намирам серионзна разлика .. след като ги погледнах пак забелязах, че са всъщност 9006z ...Z- не разбрах за какво е .. и не принадлежи към схемата :Ефекти: * HH, ZB, HP, HR, HJИзлъчвания цвят от ксенон лампа, може да се контролира в зависимост от солеви примеси в ксеноновият газ. Луксима лампите се предлагат с богат набор от ефекти за различен цвят на светлината. Стандартните маркери за ефекти са: HH (златно-жълто), ZB (лилаво-синьо), HP (лилаво), HR (розово), HJ (зелено) и др.крушките са по 59лв. едната // може би не най- сериозните , но все пак .... Предваритено благодаря , за вниманието и експерните мненя и отговори !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, според мен трябва да питаш този, от който си купил крушките защо светят така! Ние тук можем само да гадаем. Не разчитай, че по-високата цена ще те предпази от ментета- напротив! Според мен всички крушки в БГ са едни и същи като качество /говоря за ксеноновите/ независимо от цената, с еднакво срещани дефекти! Гледам в ибей има също голяма разлика в цените 2-3 пъти, но за там съм по-склонен, че става въпрос за по-високо качество. Преди повече от година като слагах моя ксенон си купих от най-евтиния по това време за 160 лв. комплекта, като отделно предлагаха резервни крушки от 35 лв. Аз обаче си купих от луксима две резервни крушки за 120 лв. т.е. на двойна цена, разчитайки че са с по-добро качество. Трябва да ти кажа, че на външен вид, на опаковка/имам предвид кутията с която ги пратиха/ пък и на светене бяха абсолютно еднакви с първоначално закупените. Пазя ги още и ако някой открие някъква разлика между тях му подарявам единия комплект :bow: За съжаление, поради това че няма никакъв контрол на качеството, някои търговци у нас си позволяват да продават на баснословни цени, заблуждавайки хората, че им предлагат някъкво качество. Това си е мое мнение, базирано на личен опит и не ангажирам никого с него :plane: И още нещо, относно така наречената UV защита, за която бях пуснал тема тогава. Значи експеримента е проведен, повече от година карам на единия фар с обикновенна китайска крушка, а на другия с прехвалената от луксима двойно по-скъпа лампа, която според мен също е китайска. Карам постоянно с включени фарове. Разлика в светене, както казах, надеждност и потъмняване на рефлектора /с каквото плашеха хората/ няма и двата фара са напълно еднакви! Така че, който има излишни пари, може да продължава да си ги дава, както намери за добре :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами колега най много да са ти бутнали 6к или 8к... сложи една стара и една нова и виж има ли разлика. аз лично съм на мнение че всичко над 8к свети зле на мокър асфалт но това си е мое мнение все пак :)ето ти таблица с цветовете на ксенона да си сравниш: http://www.delonixradar.com.au/hid-xenon/colour-chart.php

Редактирано от manniakk

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бееее..от температурата му е паднало полупрозрачния син лак :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих от Щатите биксенон H4 55W 8000K, трябва да ти кажа че отначало като ги монтирах светеха по-синьо. Преди бях с биксенон закупен от БГ 6000К и да ти кажа освен че се по-силни не виждам разлика в цвета между 6000 и 8000. И аз имах надеждата, че ще си остане този син оттенък но уви.... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...