doctor 13 #1 Публикувано 7 Октомври, 2009 Искам да сменя две букси тъй като минавам на ОБД2 а ОБД1 са малко различни. Не искам да режа и запоявам жици, искам всичко да е добре изглеждащо. Едната е на ТА-сензора за температурата в колектора а другата е на скоростната кутия показва скороста. И така искам да извадя пиновете и само да сменя буксите за да ми паснат. Виждал съм хора (1net) който се справят с карфици, игли и остри предмети. Но винаги в такива моменти гледам наоколо и незнам къде и как се натиска-избутва. Въпроса е:Как, с какво и къде се натиска избутва за да излезе пина от буксата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #2 Отговорено 7 Октомври, 2009 http://www.99mpg.com/mima/pininstall/insta...ningtheharness/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #3 Отговорено 8 Октомври, 2009 аз разбрах че колегата пита за тези при двигателя. Те всички отпред имат бяла пластмаса която трябва да се махне преди да се вадят пинове. Тази бяла пластмаса е като капаче което се вижда като извадиш куплунга от нещото в което е включен. След като я махнеш се виждат пиновете и ако се загледаш малко по-навътре се виждат и зъбчетата които ги държат. Единия вариант е с часовникарска отвертка та повдигнеш зъбчето, но има по лесен вариант. Да приемем че зъбчето законтря пина от горната му страна. С тънка отвертка натискаш предния долен ръб на пина така че да го избуташ нагоре КЪМ зъбчето. Ще забележиш че предната част на пинчето се вдига нагоре и в същото време и зъбчето се изкривява леко нагоре. ко в този момент дръпнеш кабелчето, пичето се изхлузва безпроблемно. Това работи и за мъжки и за женски куплунзи (дори тези големите които са при ботушите) просто важното е първо да махнеш бялата пластмаса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doctor 13 #4 Отговорено 8 Октомври, 2009 Справих се чудесно благодарение на описанието, когато се махне бялата пластмаса и всичко ти става ясно. Благодарско . Най-голям проблем е самото сваляне на бялата пластмаса вътре в буксата. И накрая едно клипче за по-други букси но все пак може да е полезно на някой:http://vbox7.com/play:5182e007 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове