Jump to content
spas21

Смяна на шарнир или накрайник ?

Recommended Posts

Здравейте колеги днес ходих да мина стенд на колата и ми показаха, че шарнирите на носачите са "заминали".

Та въпроса ми е-има ли нещо което трябва да знам, ако реша аз да си ги сменям.Целия накрайник ли се сменя или се избива само шарнира без да се сваля накрайника.Търси във форума подобни теми и открих за 4-та ген., но нещо не ми стана много ясно.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това на снимките са кормилни накрайници, а не шарнири на носачите...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кормилните накрайници и горния шарнир се вадят с няколко по силни удара с чук. АМА долния шарнир без скоба трябва да извадиш голям късмет да се извади. п.п. с чука се блъска странично !!! , а не по болта !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накрайниците се сменят "целите...".

Шарнирите се избиват от носача и се сменят само те, но е удобно да се свалят от колата с носачите и тогава. :)

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я вземи отиди на сервиз по добре :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я вземи отиди на сервиз по добре :)

Да брат, тва дето си показал са накраиниците на кормилната щанга. Ако не си сигурен какво правиш по-добре не си троши колата, но ако си решил да се пробваш свали горня носач целя и тогава сваляй от него шарнира. A зa долня ползваи скоба ( щото е слпжно да се свали, а пък с чука може нещо да се покриви) затова натягаш със скобата и само почукваня с чука :) Успех с ремонта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кормилните накрайници и горния шарнир се вадят с няколко по силни удара с чук. АМА долния шарнир без скоба трябва да извадиш голям късмет да се извади. п.п. с чука се блъска странично !!! , а не по болта !

Да не забравиш първо да разхлабиш контра гайката, щото ще се ядосваш после :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За горния носач, задължително го свали че шарнира е на зегерка... развиваш тампона на макферсона, и оттам изваждаш носача :) Брат ми го смени моя горен десен.... Турски ама само те го правят отделен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

айде стига вече с тоя макферсон .........................къде точно са тези тампони, като на хонда окачването не е макферсон ??? (не и тоя модел) :)

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...