rendz 2 #41 Отговорено 1 Ноември, 2009 И аз упгрейднах петъка, заби инсталацията - то компютъра е зле кат цяло. Продължих я ръчно и привидно беше добре.После гледам десктопа черен... викам аха преинстал ама било от визуалните ефекти, спрях ги.. всичко ок, но прозорците се рендираха дразнещо бавно, викам по-добре без десктоп . Днеска изкарах другия радеон от килера и заспа Кефи скоростта на стартиране и спиране, да видим до къде ще стигнат със следващата версия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #42 Отговорено 1 Ноември, 2009 Изкарва ми грешка въпреки, че съм горматирал само 1ГБ от 4Гб флашка и съм му сложил буут флаг ... Програмата за правене на шибаните флашки ми изкарва грешка и тва си е .... ебахти филма! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #43 Отговорено 1 Ноември, 2009 (Редактирано) Nikolay Kozloduy отвори го тоя isotostick.sh и getdisk() { DEV=$1 p=$(udevadm info --query=path --name $DEV) if [ -e /sys/$p/device ]; then device=$(basename /sys/$p) else device=$(basename $(readlink -f /sys/$p/../)) fi if [ ! -e /sys/block/$device -o ! -e /dev/$device ]; then echo "Error finding block device of $DEV. Aborting!" exitclean fi device="/dev/$device"}го замени сgetdisk() { device=$1}нещо мн трансформации за един прост чек... кой знае... гаранции не давам едит .. няма да е това проблема не пипай Редактирано 1 Ноември, 2009 от rendz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #44 Отговорено 1 Ноември, 2009 Открих и аз топлата вода, колеги! Не може да ми направи флашката, щото при мен е следното folder/molder/работен плот/файл. т.е понеже убунту-то ми е на БГ и десктопа е "работен плот" а не ала-бала .. Мноо се омотах.Накратко - преместих си исо-то в папка която е на латиница и са програмата ми прави флашката ....ебаси..! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #45 Отговорено 1 Ноември, 2009 еми интервали в пътя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #46 Отговорено 1 Ноември, 2009 Слабо се бех сетил ... Покрай чуденето що едната флашка неще да стане така как аз искам ... 2-те ми флашки са КKingston 4GB . Само, че само едната иска да стане на тва дето искам аз да стане . Другата кво ли не я правих и не стана .. Иначе си работи нормално. ... Абе днеска цял ден се занимавам и нищо не правя! Са ше вида кво ново двайсе ше излезне докато инсталирам ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #47 Отговорено 1 Ноември, 2009 е някакво развитие колега ? В петък една инсталация на 9.10 на IMB T61 работи без проблем и доста бързо незнам защо несе получава при теб , имам едно решение за теб ако ще инсталираш 9.10 , по време на инсталацията форматирай главният дял с ext3 а не с ext4 , както е зададено по подразбиране това реши един проблем при мен на един HP , също така раздели си дяловете като оставиш един само за / и един само /home , така при преинсталация няма да загубиш информация а си форматираш само дяла с / Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #48 Отговорено 2 Ноември, 2009 Само аз ли все още предпочитам 8.04? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #49 Отговорено 2 Ноември, 2009 Ъпдейтнах го и на Lenovo 3000 V200 без проблеми за сега. Ще видим как ще се държи. Според мен видео и аудио драйверите са доста по добре от преди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sun4o 2 #50 Отговорено 2 Ноември, 2009 Само аз ли все още предпочитам 8.04? Някой предпочитаме и дебиан . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #51 Отговорено 2 Ноември, 2009 Тва е .. разкарах 9.10 пак съм на 9.04 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darkstar 1 #52 Отговорено 2 Ноември, 2009 Колега пробва ли това по-горе дето activity каза , аз мисля че ще се получат нещата и убунту-то ще ти върви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #53 Отговорено 1 Декември, 2009 Колеги какъв торент клиент за убунту ползвате? Имам малки проблеми с transmission. Състоят се в това, че ъплоудва, но тракера не регистрира статистиката и коефициента ми не се увеличава. Ако ползвам Deluge, нещата според мен са както трябва, но ъплоудва с по малка скорост. Какъв е вашият опит колеги? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #54 Отговорено 1 Декември, 2009 (Редактирано) Без да съм пробвал, само съм чул, но май има доста хора които ползват uTorrent през Wine ПробвайEDIT: Бре.. докато си напиша мнението и ти стана модератор Честито! Редактирано 1 Декември, 2009 от Alexandro Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #55 Отговорено 1 Декември, 2009 Не ми се ще да е през wine, дразни ме да пускам неща през него. Най вече искам да разбера дали и при други колеги се наблюдава подобна ситуация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #56 Отговорено 1 Декември, 2009 Аз ползвам Vuze (Azureus) на Убунту 9.04 и всичко ми е наред. Качвал съм неща във Nanoset и проблем с отчитането на трафика нямах. Само си въведох ръчно announcement (или както се пише там ...) сървъра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sun4o 2 #57 Отговорено 1 Декември, 2009 Аз ползвам deluge , и не съм забелязал да ъплоадва по различен начин, или с по-малка скорост . Трансмишъна някак си не ми хареса . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове