Jump to content
kalipso

Почистване на климатика

Recommended Posts

Купих си едно спрейче за почистжане на климатика и на него пише, че трябжа да се впръска съдържанието на флакона през въздушния всмукател на климатичната с-ма и малко в/у колектора. Може да ви се стори малко тъп въпроса ми, но каде триябва да се намира този всмукател ???? :P Колата е Хонда Сивик 98г. хечбек.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш филтър на купето (а би трябвало да имаш) първо го свали, а не пръскай директно в смукателния въздуховод! За целта се сваля жабката и се вижда корпуса на изпарителя с вратичката на филтъра. Най-добре е да напръскаш хубаво питата на изпарителя, която е непосредствено до филтъра на купето (като махнеш филтъра ще ти се открие малка ниша и ще я видиш). Оставяш да подейства малко и после можеш да изплакнеш леко с пулверизатор с вода (ако има как да го провреш) или да пуснеш климатика да поработи на макс. мощност известно време. Измитата гадост би трябвало да изтече на асфалта през кондензната тръбичка в двигателния отсек и миризмата да намалее, но знае ли се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

приготви се след това да караш една седмица на отворени прозорци, че миризмата е нетърпима. демек виж прогнозата да не вали ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като почистих беше голяма смръдня, обаче след това няма миризми няма дявол. Останах много доволен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за бързите отговори ! ;) Само ме притеснява факта, че пръскайки само колектора май няма да е достатъчно, защото като я взех нямаше филтър на купето и бог знае колко време е карана така, но ще пробвам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен питата пръсках и във въздуховодите, там също има налепи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...