Skycho 0 #1 Публикувано 2 Септември, 2009 Здравейте,проблемът ми е следния:преди 1 година ми написаха акт за превишена скорост - обжалвах го и районният съд (първа инстанция) ми го отмени, Кат Ловеч го обжалва в административен съд Ловеч...там обаче отмениха репението на Районния съд и потвърдиха наказателното постановление...Въпроса ми е: какво следва сега? наказателното постановление ми е за лишаване за 3 месеца...сам ли трябва да отида до КАТ да си върна книжката (при тях от 1 година ми е синичкото талонче) или трябва да чакам нещо като призовка от КАТ?Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #2 Отговорено 3 Септември, 2009 след като е влязло в сила може и сам да отидеш да си я предадеш.така или иначе решението като иде в КАТ от там ще те потърсят.лишаването почва да тече от момента на взимане на книжката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DundyTheCroc 2 #3 Отговорено 3 Септември, 2009 Нашето правораздаване е на три инстанции, остава ти Върховен апелативен съд ако ти се разправя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
UniCorn 13 #4 Отговорено 3 Септември, 2009 Нашето правораздаване е на три инстанции, остава ти Върховен апелативен съд ако ти се разправяТакъв (Върховен апелативен съд) съд няма.Пак са три инстанциите, тъй като обжалването пред КАТ е първата, а пред Районен съд - втора. Административният съд в случая е касационна инстанция - решението му е окончателно и не подлежи на обжалване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Skycho 0 #5 Отговорено 3 Септември, 2009 Нашето правораздаване е на три инстанции, остава ти Върховен апелативен съд ако ти се разправяТакъв (Върховен апелативен съд) съд няма.Пак са три инстанциите, тъй като обжалването пред КАТ е първата, а пред Районен съд - втора. Административният съд в случая е касационна инстанция - решението му е окончателно и не подлежи на обжалване.така си е - то и на решението от административния съд пише, че е окончателно и не подлежи на нищо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #6 Отговорено 3 Септември, 2009 обжалване пред КАТ няма.има възражение по акта в три дневен срок и после са обжалванията пред районен и административен и толкоз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #7 Отговорено 3 Септември, 2009 Колеги съдебната ни система е триинстанционна! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #8 Отговорено 5 Септември, 2009 капоне ,грешка си. в случая е двуистанционна.консултирай се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #9 Отговорено 5 Септември, 2009 Три инсианции. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #10 Отговорено 5 Септември, 2009 До колкото помня колегата UniCorn е адвокат,така че е запознат най-добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #11 Отговорено 5 Септември, 2009 Обжалването пред КАТ не е обжалване пред съдебна инстанция, а е обжалване пред институцията съставила акта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #12 Отговорено 6 Септември, 2009 май си дойдохме на думата.възражение по АУАН и после две инстанции. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове