Jump to content
chirenski

Гражданска Отговорност

Recommended Posts

Пускам темата с цел да помогна на хора като мен, попаднали в нелепата система от застрахователи. Историята ми е следната февруари месец се сдобих с моята прекрасна Хонда , след като си смених талона в кат Варна прибрах и подредих всички документи на колата.Естествени погледнах валидността на всеки един от тях, но уви без полицата на Г.О. стикера на стъклото и зеления талон се перфорирани до 11 месец тази година и си казах всичко е наред края на годината ще минавам преглед ще направя Г.О. и ще платя годишен данък, да но уви не се случи точно така. Снощи вечерта ме спряха за втори път от какво имам колата, аз спокоен ,че всичко ми е изрядно подавам талончето на Р.О. полицая ми поиска полицата , дадох и нея. След като я погледна каза ,че не ми е валидна Г.О. , защото била на разсрочено плащане и нямам квитанция за последната вноска.Беше ми съставен акт и ми спряха колата от движение. Моя е грешката ,че не съм погледнал полицата , но по закона на застрахователите ( по същия ми беше съставен акта) застрахователя няма право да издава талон и стикер към полица на Г.О. за цялата година при положение ,че е на разсрочено плащане.Знам това от познат застраховател и за това не съм гледал и полицата , но поради нарушението на някой "опитен" застраховател го отнесох аз. Наистина ми е за урок,но предполагам ,че не съм единствения който не знае всяка подробност относно Г.О и начина на съставянето им. Аз ги научих по трудния начин ,дано да помогна на някого с тази тема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега здравей...точно преди месец ми се случи на мен но поради грешка на друг нямах нито преглед нито гражданска.Един съвет от мен който действа.Отиваш при същия застраховател и му искаш гражданска със задна дата.Тоест точно на деня на който твоята изтича.Имаш три дни срок за обжалване. Отиваш кат 3-то РПУ и на етаж 6 стая 90 или 60 има една какичка и на нея и обеснявваш че си имал документ и просто не си го носел.Автоматично ти отпада акта и всичко останало.Ако не на друго място ще потърсиш застраховател.С една почерпка и ще стане.Работи метода аз живот и здраве утре ще ходя да си взема акта който е 30 лева само за прегледа. иначе щеше да бъде 600+Ако имаш някакви въпроси питай на лична без да се притесняваш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега разбирам раздразнението ти, но това че имаш стикер продупчен до края на действие на застраховката принципно е ангажимент от застрахователя, че имаш застраховка. А и също така застрахователя ти се е опитал да ти спести таксата от 1,40 за всяко стикерче с идеята, че ще си плащаш редовно застраховката. Това да си следиш падежите по застраховката и да си плащаш е изцяло твой ангажимент :)Решението в твоя случай ще е наистина да отидеш до застрахователя и да поискаш квитанция за платени вноски с по-стара дата и след това да отидеш до кат и да обжалваш. Стига да не си направил беля едва ли ще е проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Колегата си е купил колата с тази застраховка, не я е сключвал той! Ако съм разбрал правилно, а това значи че той го отнася заради прдавача на колата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата си е купил колата с тази застраховка, не я е сключвал той! Ако съм разбрал правилно, а това значи че той го отнася заради прдавача на колата.

Правилно си разбрал ! Слава на бога няма беля в смисъл спряха ме за проверка и така се стигна до този "филм" ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Ами тук има сериозен казус в такъв случай, който теб са те наказали без да си виновен, за това по-добре да се консултираш с адвокат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:) казуса е верен.в КЗ пише ....водач...... МПС няма задължителна "ГО"....чл.259,ал1 във вр. с чл.249,т1....а иначе няма начин за по-стара дата,15 дена минат ли край на тази застраховка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aман със тая Г.О. мен ме спряха за първи път и какво се оказа,че в 12:00 сутринта ми изтичала гражданската,а те ме спряха в 1 часа... и опааа 450лв. глобичка. Наскоро пак ме спряха и пак кой да погледни,че изтекла преди седмица и пак замалко,ама на косъм се разминах (50лв.) направих се много на ударен,лъгах с гъза си и ся направих си нова Г.О. и права аларма 2 седмици преди да изтече да пиука там джисиема, че лошо-гошо...Направо като чуя Г.О. и ми става лошоо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато си си купил колата февруари месец е трябвало да отидеш при застрахователя да ти направи ДОБАВЪК който да се води на твоито име. При промяна на собствеността на колата старата гражданска не важи без този добавък. Или просто е трябвало да си направиш нова на твойто име.

Редактирано от nicki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...