em1l 30 #1 Публикувано 21 Август, 2009 Колеги вчера си взех нови накладки и днес като ги смених остава прекалено малко място за диска и не може да влезе. Помогнете ако можете зщото от 2 часа се мъча и нищо не става. Някаква тънкост ли има незнам вече се чудя защо не става аз ли съм толкова некадърен не смиеням за първи път накладки но е за първи път на японски автомобил.Ако може някое предложение как да стана или тънкост моля пишете че съм пръс нал апратите и нестава. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #2 Отговорено 21 Август, 2009 Трябва да се приберат цилиндърчетата на вътре (не споменаваш кои накладки и какъв тип са) Аз лично не съм сменял на моята...отидох при майстор...само знам че на някой модели коли, цилиндърчетат се прибират едновременно със натискане на вътре и въртене. Другата възможност е да са ти дали в магазина накладки за друг модел...тоест по-дебели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #3 Отговорено 21 Август, 2009 (Редактирано) или най вероятно са блокирали цилиндърчетата и не си ги прибрал до край. п.п. допълнение на това което написа vex: има вариант да са блокирали доста здраво и да не искат да се приберат. Или намираш въпросните скоби (аз такива не съм виждал) или сваляш апарата и ги прибираш с голямо менгеме. След това като ги сложиш ги раздвижваш с отверката Редактирано 21 Август, 2009 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #4 Отговорено 21 Август, 2009 Ако става въпрос за предните, докато си още със старите накладки сложени на диска, с една по дебела отверка я пъхаш м/у диска и накладките или по добре м/у накладките и апарата, и се опитваш да разтвориш апарата. Бавно и с постоянна сила, челюстите се разтварят, и така докато се отворят достатъчно за новите накладки.Или пък има едни специални скоби с които притискаш буталото навътре... Само задните се прибират едновременно с въртене и натискане, но това важи за дискове, а мисля че ти си с барабани отзад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
em1l 30 #5 Отговорено 21 Август, 2009 да с барабани съм отзад става дума за предни накладки челюстите таман ги смъкнах и едното цилиндърче беше сота раждясало но го раздвижих отивам да пробвам пак ако не стане ще сложа старите и ще отида при кварталния маистот бат Бисер мерси за бързите отговори а накладките са Lucas и са закупени от магазин за японски и корейски авто-части M&S auto ако някои го е чувал де Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
em1l 30 #6 Отговорено 21 Август, 2009 но като гледам и буталото е доста раждясало и неможе да се прибере повече а би трябвало и май ще махам целия апарат че да го раздвижвам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове