kalin_gk 216 #1 Публикувано 3 Август, 2009 (Редактирано) Здравейте колеги. От вчера ми се появява грешка № 60 /Air pump malfunction/. Двигателът е D15Z8. Въпросът ми е, какво е въздушна помпа? Редактирано 3 Август, 2009 от kalin_gk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 3 Август, 2009 Грешка 60 - коя таблица гледаш?Нещо друго трябва да е, сигурен ли си в броенето... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #3 Отговорено 3 Август, 2009 Опиши как мига (късо/дълго), може да не си го разчел правилно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalin_gk 216 #4 Отговорено 3 Август, 2009 Имам Infoboard и той чете вместо мене. На него изписва грешка 60 Air pump malfunction. Чека на колата не свети, но оборотите на празен ход са високи и играят/850-1000об./, като изключа от скорост 1000-1300 об./по инерция/. Грешката не се появява постоянно. Тази грешка започна да се появява след монтирането на газов инжекцион. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirovas 0 #5 Отговорено 25 Януари, 2012 Здравей колега, аз имам същият проблем. На инфоборда ми светва същата грешка и май е само на газ. С газов инжекцион съм. Много често не държи обороти на празен ход или когато изключа от скорост. Като ресетвам екуто през инфоборда изчезва и след някой друд ден пак се появява. Колата ми е CR-V RD1 128HP. Ако си решил проблема или имаш някаква идея, моля да я споделиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 23 #6 Отговорено 27 Януари, 2016 Здравейте, колеги темата е доста овехтяла обаче и при мен се появи тази информация на инфоборда. Някой разбра ли значението на грешка 60 Air pump malfunction ? Чек-лампата на таблото не свети след запалване на двигателя, както е описал колегата kalin_gk . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 23 #7 Отговорено 23 Август, 2016 Случайно забелязах кога се появява тази грешка отчетена на "Инфоборд"-а "60 Air pump malfunction". При свършване на газта по време на движение в момента, когато системата преминава на бензин се появи мигновено оранжево оцветяване на "двигател" в горният ляв ъгъл на екрана и при проверка именно тази грешка. Колата си обръща нормално(не се усеща освен по сигнала на зумера)на бензин и газ. Явно "Инфоборда" хваща този преходен режим на смесообразуване и го индикира с тази грешка...Лампата на таблото за грешки не светва, при мен нямам промяна в обороти или други признаци на недобре работещ двигател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове