Jump to content
Guest PaFKaTaSs

Чукане на аванс

Recommended Posts

Guest PaFKaTaSs

От извесно време забелязах, че ми чука аванса на бензин (имам газова уредба, но като карам на газ не се чува). По принцип паля първо на бензин и после след няколко секунди (което е много малко.. знам уж, че трябва да карам поне няколко минути първо на бензин) и след това обръщам на газ. На скоро ми свърши газта на дълъг очастък където нямаше къде да заредя и продължих да карам на бензин и забелязах ужасно тракане на аванса.. Преди няколко месеца също беше ми свършвала така газста но нямах проблеми на бензин после да карам.. Друга простотия, че в резервоара ми сигорно има още 2 годишен бензин (аз зареждам само А95 - на капачката на резервоара уж го пишат такъв) като видя, че мръдне малко стрелката все пълня няколко литра да стане до горе и все така.. почти не съм я карал на бензин колата, само за палене съм го използвал. Сещам се, че когато сменяхме гарнитура и сложихме предварение на делкото, уж да пали по лесно на газ, не че иначе не палеше.. и тогава също беше ужасно дрънчене, но като го върнахме заводко всичко си дойде на мястото.. клапаните бяха загорели, сега не съм ги поглеждал колко им е хлабината, но се сещам че преди по книга съм ги правил. Днес забелязах, че тракането на аванса е само когато колата е загряла до/на работната си температура... 2-3 минути нищо не се чува на каквито и обороти да я карам и после се почва.. Мисля, че за вървене си върви но се притеснявам от факта с аванса.. Чудя дали не са ми запушени инжекторите, дали не са ми хлабави клапаните или някой от тях, дали ми е вече некачествен бензина или дори бяха ми казали да не би някоя риза да е запушена и да не се охлажда. Давайте съвети, също да попитам какъв бензин ще ми препоръчате за тоя D16A9. Благодаря ви предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, но преди малко понеже не си знаех паролата на този акаунт писах от горния. Ако някой смята да пише ЛС, моля да бъде на този (PaFKaTaSsS) .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аванса явно ти чука от голямо предварение. бензина ако ти е на 2 години го смятай за некачествен вече, да не кажа негоден. това също може да играе роля за чукането на аванса, даже е почти сигурно. клапаните ако не ти чукат значи са добре(или са натегнати, но ти казваш, че си ги регулирал по данните за колата така, че няма проблем сега ако не чукат). ква риза питаш да не ти е запушена? няма връзка с аванса и водната риза. трудно се запушват. за д16а9- бензин 95.най-добре източи стария бензин и налех 10тина литра нов и пробвай да видиш как ще е-според мен няма да има проблеми вече.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коя гарнитура е сменяна ,тази на главата ли ? Зацепването на ремъка както трябва ли е ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, на главата, всичко сме гледали по книга - да зацепен е както трябва ремъка.Ще видя скоро с нов бензин дали как ще е..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложих SUPER 100 от OMV и сега нямам проблеми ;):D:P

Редактирано от PaFKaTaSsS

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...