Jump to content
PREDATORA

проблем с гумите

Recommended Posts

Бях с 205/45/16 сложих нови кумхо 205/50/16 и почнаха да търкат при минаване прес дупките (взех по големи с цел да ми дигне малко бронята че беше е много ниска) ако ги сложа отзад дали ще търкат ? и някои имали такъв размер гуми с по твърди прожини ще станели номера? или по високи :о

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помогнете колегииии

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега като взех моя сивик отпред едната гума беше 185/60/15 и леко търкаше в калника а в завои направо яко се триеше. Веднага отидох и ги смених с 195/50/15 и в момента гумата ми е на 2см някаде от калника и триене не е имало и смятам че ако е с по твърди пружини не би трябвало да търка. Но завис дали когато завиваш или когато са направо гумите, ако е когато си караш направо мисля че ще трябва да ги сложиш от зад и проблема ще се оправи, а ако е само когато завиваш би трябвало с по твърди пржини да се оправи. Дано да съм ти бил полезен. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

185/60/15 и 195/50/15 - разликата в диаметрите е 2.7см., за радиуса се сещаш... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ги сложиш на задните може и да не търкат.Там няма какво да тежи и се очаква пружините да не се свиват много при преминаване през неравности.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега като взех моя сивик отпред едната гума беше 185/60/15 и леко търкаше в калника а в завои направо яко се триеше. Веднага отидох и ги смених с 195/50/15 и в момента гумата ми е на 2см някаде от калника и триене не е имало и смятам че ако е с по твърди пружини не би трябвало да търка. Но завис дали когато завиваш или когато са направо гумите, ако е когато си караш направо мисля че ще трябва да ги сложиш от зад и проблема ще се оправи, а ако е само когато завиваш би трябвало с по твърди пржини да се оправи. Дано да съм ти бил полезен. :)

колега качих от 45 на 50 по малка разлиак от твойта и в завойте ако (е хубав и гладък путя) нетурка перфектна е ако я караш в германия но имали неравности :Х по стубилни търка... имали някакъв варянт да дигна прожините и да станат по твърди с 5 милиметра мисляче ще бъде достатъчно, нещо от сорта да подложа ли нз и аз не съм запознат технически прожината да прави по малък ход и малко по висока .... ако ги сложа отзад става лошо бронята(предната) ми е 4 пръста от земята и си взех такива гъми да надигна малко и сега е перфектна 6 пръста ;) ако ги сложа отзад и тея отзад минат отпред ще стане на 3 пръста даже и по малко и няма да може да се кара ,за това отпада варянта отзад

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и аз не съм много запознат но мисля че ако по някакъв начин се повдигне или подложи нещо на пружините няма да е толкова стъбилна и безопасна. А искам да те попитам дали са ти сток пружините или са сменяни защото има и вариант ако не са сменян да пробваш с някакви сток пружини или ако са ти сток нещо по твърдо от тях щтом само на копките ти упират гумите. Но трябва да попиташ дали може да се повдигнат по някакъв начин пружините няко които се занимава с укачване или в някои специализиран сервиз а в форума би трябвалоо да има момчета които знаят. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам момчетата който са по информирани да напишат :huh: нз с кфи прожини съм, изглеждат ми за смяна

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПОМОГНЕТЕЕЕ КОЛЕГИИИИИИ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

братле, най добре май да смениш пружините със сток. тогава трябва да се понадигне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

братле, най добре май да смениш пружините със сток. тогава трябва да се понадигне.

Аз пък си мисля, че ако си с гуми 185/50/16 няма да имаш проблем. Иначе не мога да си обясня как с 5мм разлика във височината на гумата, се прецакват толкова много нещата?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си мисля, че ако си с гуми 185/50/16 няма да имаш проблем. Иначе не мога да си обясня как с 5мм разлика във височината на гумата, се прецакват толкова много нещата?!
не е проблема в широчината а в височината като мина в дупка и имам чувството че ще избие калника сега ще ги сменя временно отзад или ще пробвам с сток прожините

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...