Jump to content
chirenski

Ел.проблем-Аварийни светлини

Recommended Posts

Здравейте! След 1 час ровене из форума и из различните мануал-и реших да пусна тема. Така проблема е следния мигачите работят без проблем, но няма и след от аварийни когато реша да ти пусна от копчето.Ето сега и няколко загадки когато цъкна копчето за аварийни ми изчезват и мигачите, когато колата ми е запалена и се отвори пасажерската врата аварийните се пускат и работят без проблем(не от копчето , а от алармата така е направена). Смених релето,проблема си остана.Няма изгорели бушони, нито отпред, нито под таблото. Някакви идеи ?! п.с. Няма и следа от лампата за аварийни,която е на таблото не съм я виждал от месеци :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж дали ти работи самото копче за аварийните. На снимката долу е показано между кои крачета трябва да провериш за връзка. Това е за копчета тип плъзгач.

 

 

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах подобен проблем, оказа се предпазителят на аварийните. Доста време ме домързя обаче да го погледна. Хвърли му пак един поглед, за всеки случай. Аварийните са на бушон отпред, не под таблото, докато мигачите са там. Номер 34 би трябвало да бъде.

Ключът на аварийните сменя две вериги - за едната токът идва от предпазител след стартера, за да имаш мигачи само на контакт. Другата идва от този предпазител отпред, за да имаш аварийни директно от акумулатора.

Вариантите са два (всъщност три, виж схемата долу) - първият е да ти се е скапал захранващият кабел от веригата, която идва от акумулатора. Вторият е да ти е изгорял предпазителя и да не си забелязал. Третият е да ти гори редовно предпазителят. При мен бяха решили да ми крадат колата, затова бяха извадили единия страничен мигач и бяха заголили жиците, за да гръмне бушона я на мигачи, я на аварийни. Само дето алармата захранва мигачите по съвсем друг кръг и си има предпазител, затова светят когато алармата ги пали.

Лампата също не ти работи, значи проблемът е преди нея. Виж пак схемата :thumbs1:

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така , здравейте отново най-сетне вчера ми остана време да се занимавам с аварийните ето до къде стигнах:unsure: 1.Предпазителите и в двете табла са здрави всичките(вадил съм ги един по един) :worthy: 2.Бутона горе на волана е здрав( когато го включа и колата е на контакт спират да работят мигачите ,но аварийни няма)3.Почти всички кабели от бутона на волана стигат до едно оранжево нещо, прилича ми на букса, но никъде по него не виждам пинове . Ето снимки на въпросното "нещо" снимкиПродължавам да съм без аварийни, моля помагайте :worthy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...