Jump to content
MoHkaTa

Въпрос за покупка на Civic !?

Recommended Posts

Привет на всички колеги!! надявам се скоро да се присъединя към вас и аз със един модел на Сивик!!

Такааа:rolleyes: В момента карам Рено Лагуна 95г. с 1.8 моно двигател 90 к.с:P И съм потребител във форума на Рено!! И сега съм решил да я продавам и съм се спрял на този модел на Сивик -> Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Поразтърсих се тук и там и си харесах 1.6 16v мотора със 110 к.с ;)Но до тук се изчерпва знанието ми за хонда-та!!

Искам да помоля колегите които имат такъв модел да споделят как е колата с разхода!! Какви са и често срещаните повреди;) Нещо по специфично,за което да гледам при покупката?? Има ли си някакъв вид ниво на оборудване в колата и какво е то?? (при Рено например моделът с най-многото екстри се води BACCARA,а след него е RXE-с каквото съм и аз)!!

 

Въобще всякакво инфо ще ми от полза за тази машинка!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега, аз имам същия Сивик , като единствената разлика е че моят модел се води Сивик Спорт , заради външният тунинг,който наподобява Honda Civic Type-R.В една тема на форма бях писъл че колата ми дава разход 7 на 100 в градски условия, и естевствно повечето съфорумци ми се изсмяха, да те бяха прави грешката беше в мен и след съвет от колега в форума , изчислих нещата наново и ми даде разход 8,5 до 9 градско, което според мен е напълно нормално.Колата е много хубава и съм страшно доволен от покупката си, имам си всичко което ми е нужно и при мен колата дори е с климатроник , като предполагам че и в твоят случай ще е така.Този модел Сивик разполага със страшмо много места за чаши 5 бр.Отзад е доста широка макар и моята да е с две врати, и багажника е доста голям.Седалките са уникално удобни.За недостатък повечето хора могат да кажат че е скоростият лост, но в момента в който свикнеш с него даже ще го приемеш като екстра.За подръжката, бих казъл че не е ефтина кола а напротив, пример ти давам веднага с това което първо и последно съм правил по колата до момента, смених предните амортисьори, като навсякаде кадето търсих цените им бяха около 270-300лв за 1 бр.Аз лично бих ти казал че си се спрял на много добра кола, даже сега навивам брат ми да си взима същата като моята и в момента търсим.Успех с покупката.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...........при мен колата дори е с климатроник , като предполагам че и в твоят случай ще е така................За недостатък повечето хора могат да кажат че е скоростият лост, но в момента в който свикнеш с него даже ще го приемеш като екстра..........За подръжката, бих казъл че не е ефтина кола а напротив, пример ти давам веднага с това което първо и последно съм правил по колата до момента, смених предните амортисьори, като навсякаде кадето търсих цените им бяха около 270-300лв за 1 бр.

За климатроника няма мърдане!! Сегашната ми Лагунка е с климатроник и не бих го сменил за нищо на света:rolleyes: Задължително ще търся климатроник!! Точно пък скоростния лост най ме кефи във колата!! Даже в едно предаване на Топ Гиър сравняваха новата Сивик и Старата (тази коята аз искам) и още повече се надъхах от там! Там излезе,че по-стара е по-добра от новата!! Ето го и цялото предаване -> http://www.vbox7.com/play:2251742eНормално е да смениш амортисьорите... Виж в какви ями караме само!! Някакъв ужас е!! А нещо друго по ходовата част да си сменял?? Шарнири,биалети,тампончета разни...???? Питам защото аз за 2 години на Лагуната и рециклирах цялата ходова част!! Ако друго не си сменял значи за сега се държи машината:P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмммммм, това което си дал на клипчето и това което искаш да взимаш са две коренно различни коли , имай го в предвит.Смених и биалетка при ОМБРЕ и ми взе 50лв, не го бях написъл защото е назначителен ремонт.Друго нищо не съм пипал по колата (да чукна на дърво) .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е само,че колте които се тестват в предаването са така наречените TYPE-R !! Навярно окачването им е по-спортно,но се вижда,че на по старата е по-добро!! Незнам поправете ме ако греша!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е окачването , двигателя , интериора е различен ,както и външният вид.Много е голяма разликата .Ако имаш възможност за варянта Type-R най-добре си купи него и няма да останеш разочарован а за вбъдеще време се замислям за един Type-R 7 или 8 генерация.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накладките и спирачните дискове варират от 50 до 100лв. в зависимост от марката - точно колкото и при другите Сивици.Не е толкова страшно с частите :D Отначало ще потърсиш скоростния лост по навик долу :D , но после се свиква и е наистина доста по-удобно.Ами ако ти дадат направи й първо едно две кръгчета и виж как се държи на пътя - тропа ли, спират много добре с дискови спирачки отпред и отзад са. Моята е с 4 врати и наистина има учудващо много място в купето.Трябва задължително хубаво да я огледаш отдолу за удари :D .Не се плаши частите не са по-скъпи от тези на Лагуна.Успех с избора и дано имаш късмет.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за избора :tooth: Карам вече пета година този модел и съм невероятно доволен от приложението му като семеен автомобил, независимо дали е за дълъг път или кратко разстояние. За разхода извънграда съм писал не 1 и 2 пъти - смешно малък, ако караш с ограниченията по нашите пътища.За да не бъда празнословен, ето един пресен запис относно разход Варна-Несебър и каране със спазване на ограниченията по нашите пътища:ВИДЕОако трудно се вижда: 102,5км -> 4,7л/100км :tooth: И да вметна, че това не е резултат от олекотяване на колата с премахване на резервни гуми и други разни щуротии или засилване и каране по инерция (както имаше някакъв ненормалник от Пловдив за София засилвал до 140 км/ч, гасил двигателя и по инерция до 70-80км/ч :) ) В колата сме аз, малкия, накакъв багаж като дрехи и играчки и нормално и спокойно каране с 90км/ч.Хем спокойно, хем икономично, хем "Безопасността по пътищата зависи от МЕН" !!!П.С.: Да няма грешни впечатления - колата може и повече да харчи, но това е за друга тема :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...