Jump to content
pitbuls

монтаж на интеркулер

Recommended Posts

колеги , някой пробвал ли е да монтира интеркулер без да има турбина, просто за да охлажда влизащия в мотора въздух? дали ще се затормозява много двигателя като смуче въздуха през кулера, и изобщо дали ще има няква фаида от тази интервенция. мене ми се струва, че нищо няма да стане, поне в положителна насока.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е дискутирано вече. Файдата може да е само отрицателна. Файда може да имаш само ако взимаш въздух от място, където не се загрява от двигателя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тва е ясно за въздуха, но нали се предполага, че ще се охлажда от кулера.и аз съм на твоето мнение, ама го въртяхме днеска въпроса и си викам що да не питам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма как да стане по-студен от външния въздуха като вземаш въздух, който не е загрят от двигателя, няма как да го охладиш повечетурбината като увеличава налягането на въздуха (а и от топлообмен) го загрява над околната температура

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През кулера няма как да се охлади на по-ниска температура от околната температура и ще възпрепятства малко или много входящия въздух.Файдата от кулера идва, когато на входящия въздух температурата е по-висока от тази навън, и с множеството ламели (голяма площ алуминий) успява да отдаде част от температурата в околната среда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако сложиш кулър да минава въздуха през него ще свалиш 5 коня, но ако го сложиш без да минава въздуха през него ще качиш 5 (особено ако на него пише TYPE R) :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...