PREDATORA 1 #1 Публикувано 16 Юни, 2009 Колеги карам хонда дел сол автоматик но е много непослушна и ме ядосва превключва си скоростите когато на нея и е кеф и ме дразни леко... карал съм пасат 2-ка автоматик и беше много хитро измислено даваш газ до 1 положение и то цеди предавката която си натискаш малко по силно до ламарината и връща предавка, с две думи педала на газта има 2 положения, което е много удобно а сега давам на мойта гас леко да ускори то ми връща предавка отпускам леко газта и то ми вклиучва следваща много ме дразни и имали някъв спортен и икономичен режим да нагласявам на пассата имаше бутонче :\ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #2 Отговорено 17 Юни, 2009 Въпрос на навик е. Ще свикнеш. Така както го описваш всичко си ти е наред. Учудвам се, че нямаш бутон Спорт/Нормал. Повечето имат (Моя Прелюд също). Системата на Хонда е много динамична и интелигентна за разлика от тази на Пасата за който говориш. Общо взето колата се опитва да "предвиди" какво очакваш от нея. Но при всички положения няма да стане с настройки. По-добрия вариант е да изучиш точно поведението на кутията - кога, какво прави. КАто свикнеш ще можеш да го използваш в своя полза. Пробвай да я караш на Д3. Няма да превключва толкова често. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PREDATORA 1 #3 Отговорено 17 Юни, 2009 Въпрос на навик е. Ще свикнеш. Така както го описваш всичко си ти е наред. Учудвам се, че нямаш бутон Спорт/Нормал. Повечето имат (Моя Прелюд също). Системата на Хонда е много динамична и интелигентна за разлика от тази на Пасата за който говориш. Общо взето колата се опитва да "предвиди" какво очакваш от нея. Но при всички положения няма да стане с настройки. По-добрия вариант е да изучиш точно поведението на кутията - кога, какво прави. КАто свикнеш ще можеш да го използваш в своя полза. Пробвай да я караш на Д3. Няма да превключва толкова често. лошото е че тръгва от 2-ра ... и примерно с 20 км бия педала до доло и то цеди 2-ра скорост неиска да пусне първа (това става винаги когато е загряла) на студен двигател ми пуска първа прави си какфото иска... и бих казал че на пасата ми е по лесно и по хитро направено... като пусна спортен режим и държи предавлките а тука на хондата мисли икономично пусна педала и то ми вкл 3-4 :@ много дразни и първа си я пуска когато на него му е кеф все едно е със собствен характер :\ да му сменя маслото на кутията възможно ли да е от него ?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #4 Отговорено 17 Юни, 2009 Не мисля че е масло. Освен това е нормално да ти тръгва от 2-ра. На всички коли първа си е само за отлепяне от място. Другия вариант е да караш на 2-ра. Колата пак си пълни километража, но само с 2 предавки. Само че няма да ти хареса разхода и може да потрошиш нещо. В спортен режим и хондата си държи предавките. Сменя на около 6500 оборота, не сменя предавките толкова често и кикдаун-а се задейства много по-лесно. Жалко че нямаш такъв бутон. За Сивика знам, че няма но за дел сол-а ми е много странно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PREDATORA 1 #5 Отговорено 17 Юни, 2009 Не мисля че е масло. Освен това е нормално да ти тръгва от 2-ра. На всички коли първа си е само за отлепяне от място. Другия вариант е да караш на 2-ра. Колата пак си пълни километража, но само с 2 предавки. Само че няма да ти хареса разхода и може да потрошиш нещо. В спортен режим и хондата си държи предавките. Сменя на около 6500 оборота, не сменя предавките толкова често и кикдаун-а се задейства много по-лесно. Жалко че нямаш такъв бутон. За Сивика знам, че няма но за дел сол-а ми е много странно.сега току що слизам от пассата и някак си той разбира какфо искам а хондата.. не ... с хондата давам му Д2 давам педала до доло и да кажем тоя път е включила първа цедия бие прекъсвач включва 2-ра стига до 6500 оборота и си пуска 3-та (без да съм му дал Д3) защо?!? карам с 50 километра бкя му първа то кара на 2-ра (на първа правя 60-70) да кажем че се грижи за двигателя ... спирам на стоп който е леко понанагорнище давам му гас до ламарината то тръгва от 2-ра реве подозрително и ускорява слабо (от 2-ра на баир да тръгнеш нормално да ускори бавно) искам да ми включи първа ... и неще някфа идея ?!? на пасата ме кефи че педала има 2 степени натискам на първата степен цеди предавка искам предавка на зад натискам го малко по силно веднага връща пускам до междинката не бърза да връща... просто бих казал че е по добре направена на пассата а той е 92година а хондата 94година възможно ли е да има проблем с скоростната кутия ?!? и какъв може да е той че така не слуша ?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
go6i11 6 #6 Отговорено 17 Юни, 2009 смени си маслото с оригинаЛНО НА ХОНДА и виж дали ще има разликапри мен имаше -ОСЕЗАЕМА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PREDATORA 1 #7 Отговорено 17 Юни, 2009 смени си маслото с оригинаЛНО НА ХОНДА и виж дали ще има разликапри мен имаше -ОСЕЗАЕМАще пробвам и ще споделя дали има разлика Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове