Jump to content
oslepius

Нов Civic Седан или Хечбек?

Recommended Posts

Здравейте колеги, от скоро ме е прихванала заробващата идея да взема нова коламакар и скъпи хондите, колата ТРЯБВА да има Н на капака (знаете как е)Спрях се на CIVIC но Седан или Хечбек, седана като че ли ми харесва по-вече но нищо не знам за него, функционалност, управление.... (цифрите не са толкова важни)Знаете ли какви са разликите между двата модела и разни детаили като - удобен багажник, седалки, пътно поведение??

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен също седана ми харесва повече, а и доколкото знам се прави в Япония, докато хечбека си е английски.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На мен също седана ми харесва повече, а и доколкото знам се прави в Япония, докато хечбека си е английски.

1.6 се прави по скоро в Турция, миналата година известно време бяха от Япония и после пак и Сивик седан и Джаз са в Турция.На въпроса на колегата:Пробвай търсачката на форума , миналия септември бях пред същата дилема и накрая избрах хеча.Един приятел месец след мен взе седана, ама той има малко дете :angry:Направи тестдрайв и на двете и твоята кола сама ще те намериКаквото и да избереш няма грешка :angry:Ето и линк към темата с моето питане от септемврицък Редактирано от marto_1.8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колега за линка, хубавица е твоятано ако седана е японски а не турски избора ми е почти решен.на изложението ги разглеждах и двете (надявам се скоро да ги покарам)седана изглежда по-стара школа, американска концепция, малко евтинеебагажника се отваря отвътре като на Прелюда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
цъкВиж този линк , относно производството на JDM Civic за Европейския пазар Цитирам "Me neither. I know the SELL they JDM sedan here and there in Europe, but I thought they were all built in Japan.It appears not...http://www.gozlemgazetesi.com.tr/yazdir.asp?ID=831http://www.hellenicnews.com/readnews...US&newsid=6969I wonder where the JDM sedans sold in Finland, Ireland etc are built?Anyone have a VIN?"дано няма Уорн затова :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е за 8ген. с двете ръце гласувам за седана

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз когато се оглеждах ми се струваше, че седана е по-добре. Неочаквано ми направиха от Хонда Турция много добра оферта за хеча и взеха решението вместо мен. Сега съм супер доволен и от ден на ден ми изглежда по-добра. Колкото до въпроса за удобството - седни един път в хеча и ще се учудиш колко е широк. Моят съвет е хеч.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също се двоумих преди няколко месеца , но заради кучето и главно заради дизела , се спрях на хечбек-а. изключително съм доволен от пространството вътре , динамиката , пластичността на двигателя и дългите скорости , освен това е и сравнително икономичен ~ 5-6 л/100 при 100-110 км/ч , за градско 7-7.5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като аз съм приятеля на Марто1.8 се чувствам задължен да си кажа! ;) "хеча" е много красив, но тъй като съм с малко дете седана ми е супер функционален /посред зима прибирам в багажника добре овъргаляна в луга детска количка, пазарувам памперси и пюрета и т.н и всички тези миризми, влага и т.н не са при мен в купето, а там все още мирише на ново ;) /. Оказа се японски, от което съм много доволен! :D Харчи малко, седи се ниско /доста по-ниско от неча/ и най ВАЖНОТО: беше любов от първия поглед /досега хонда не бях карал, но първо марто 1.8 наистина ме впечатли, а после видях в сайта на бултрако синия неутрон с бежов салон и казах - е те това искам и точно така да изглежда моля ;) /:rolleyes: Та мисълта ми е - отиди , виж, покарай и решението само ще дойде! После ти ще и се кефиш в крайна сметка ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сам преценяш дали ти е потребен хечбек или седан.Ако ще смяташ да товариш повече багаж, а инцидентно и други по-обемни товари, то тогава твоята кола е хечбека.Ако рядко качваш много багаж и товари по принцип - седан. Макар и обемни, багажниците на 7-ма генерация (от тях най-вече имам впечатления) не са пригодни за нещо по-нестандартно. 3 куфара няма как да ги събереш...Не съм разглеждал скоро асортимента на хонда, но ако има вариант комби - това е най-доброто. Имаш универсален автомобил с много въздух и много предимства. И един минус - цапа ти се много бързо задния прозорец :):lol: Просто си направи разбор на потребностите и си купи това, което смяташ че ще ти бъде най-полезно. Универсално решение с едни автомобил няма да намериш, така че просто гледай повече плюсове да има.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ама вие сравнявате 2 различни коли!все едно да сравнявате астра с бмв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо да са толкова различни!!утре отивам да си организирам тест драив на двете машинкихеча е с прилична промоция, но след теста ше реша

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое е астрата ? :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде, айде, ти трябва да си по-наясно с астрите :(:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...