TANKISTA 8 #1 Публикувано 27 Май, 2009 Здравейте колеги.Трябва ми човек да ми направи динамичен сайт за онлайн търговия на оръжеен магазин, в който аз работя. Понеже познавам само един човек, който може да ми свърши работата,а той замина за щатите и затова ще се радвам, ако някой може да ми помогне или да ми препоръча някой ще съм му много благодарен.Благодаря ви превдварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #2 Отговорено 27 Май, 2009 Аз няма да ти предложа човек, но ще ти кажа да внимаваш, защото покрай joomla и подобните CMS-и всички станаха програмисти и започнаха сайтове да правят. Ако разбираш малко повече и ти се занимава можеш да разгледаш osCommerce, отворен код е, има тонове документация за него, дори има туториали стъпка по стъпка как да го инсталираш, нагласиш и пуснеш. А след това тематизирането на подобен CMS е по-лесна работа и там вече може да потърсиш някой да го направи, като пак тази работа не е особено сложна, което значи че заплащането не трябва да е високо. Успех !!!П.С В кой оръжеен магазин си? Аз скоро си купувах стрели и обиколих сигурно половината магазини в Пловдив. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #3 Отговорено 27 Май, 2009 Препоръчвам ти брат ми - rockDrive !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #4 Отговорено 28 Май, 2009 Аз няма да ти предложа човек, но ще ти кажа да внимаваш, защото покрай joomla и подобните CMS-и всички станаха програмисти и започнаха сайтове да правят. Ако разбираш малко повече и ти се занимава можеш да разгледаш osCommerce, отворен код е, има тонове документация за него, дори има туториали стъпка по стъпка как да го инсталираш, нагласиш и пуснеш. А след това тематизирането на подобен CMS е по-лесна работа и там вече може да потърсиш някой да го направи, като пак тази работа не е особено сложна, което значи че заплащането не трябва да е високо. Успех П.С В кой оръжеен магазин си? Аз скоро си купувах стрели и обиколих сигурно половината магазини в Пловдив.Реално, ако питаш мен не е кой-знае какв аработа за 1000 лв, които искат някой фирми, а и шефа ми ще гони цена на 100%. Правя му услугата да разпитам, да събера оферти и евентоално да се договаря той вече, макар че като знам цялото събиране на форографски материали и инфо за продуктите пак мен чака и направо ми прилошава.П.П. - най-вероятно и през мен си минал да питаш за стрели, аз съм на магазина до енергото, улицата която е на баир "Кирил и Методий", другия месец идва голям внос от тайван и ще има стрели бол и при това на мн добри цени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #5 Отговорено 28 Май, 2009 (Редактирано) не препоръчвам Joomla , бях си пуснал една просто ей така да я видя , след 2 дена компютъра ми спамеше яко , а системата беше пробита именно от joomla-та , вследствие Ripe ми бяха плокирали адреса заради спам препоръчвам http://drupal.org/ , не лошо е и това http://www.xoops.org/ , http://php.opensourcecms.com/scripts/show....S%20/%20Portals Редактирано 28 Май, 2009 от activity Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rockDrive 12 #6 Отговорено 28 Май, 2009 здр колега,аз от 9 години се занимавам с графичен и уеб дизайн и да ти кажа много смешно ми стана като прочетох това Реално, ако питаш мен не е кой-знае какв аработа за 1000 лв, които искат някой фирми...В разработката на един уеб магазин има много тънкости, които малко хора в БГ знаят. Тук не става въпрос за изработка на динамичен сайт, който можеш да си направиш като използваш готов CMS с отворен код. Тук става въпрос за дизайн, функционалност, архитектура на продуктовия каталог и не на последно място SEO. Един истински уеб магазин трябва да ПРОДАВА, а не да си стои някъде там и шефа ти да си мисли, че е спестил някой лев като го е направил за под 1000лв. .... това е смехотворно.Ще ти дам един пример:Миналата година по това време направих един магазин за обувки. В момента този магазин е най-успешния спрямо конкурентите си, продава по 200-300 чифта обувки месечно и си е избил инвестицията още на 6-тия месец. Друг конкурентен магазин на този същия, който е доста по-срат продава 300 чифта годишно. И двата излизат на първа страница на гугъл. Няма да споменавам имена.Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #7 Отговорено 28 Май, 2009 прав си колега въпроса е дали си заслужава да набуташ 5000 лв. за подобно нещо ? Поддръжката после и тя не е малко , колокация , домейни , машина ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
m.g. 65 #8 Отговорено 28 Май, 2009 мда.... в България никой не оценява качеството на трудът ти... всеки просто гледа да мине "по-тънко" и след това си носи последствията, мислейки си че е надхитрил някого... в доста случаи себе си!Не визирам конкретно никого, просто споделям наблюденията си....Един съвет: обърни се към фирма (или човек с фирма) занимаваща с това, а не към приятел, съсед, братовчед.... който си мисли че ще се справи.Извинявам се за офф топик-а! Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #9 Отговорено 28 Май, 2009 И аз мога Мога и с CMS, мога и from scratch с notepad++ Дизайн не правя, но работя с дизайнерка. Това ми е after work занимание, но се заплаща Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 175 #10 Отговорено 29 Май, 2009 Здр колега,++ и за мен Ако искаш обади се или пиши - данните ми ги има в профила. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове