Юлиян Петров 1 #41 Отговорено 31 Май, 2009 Виждате ли сега защо казвам, че добрият шофьор вижда какво ще му се случи след 3 секунди.Карал си по път с предимство.. Предимството ти сега е при тенекеджията.Карай.. Станалото станало. Не опрадавам никого. Дори и теб.Просто това да ти бъде за урок - оглеждайсе по 3 пъти, без значение по какъв път караш. Останал си жив и ще имаш тази възможност отново. Първо към колегата претърпял нащастието. Колега, радвам се, че си добре и дано и в бъдеще Господ да ти дава здраве, за да можеш да се насладиш на возенето на следващата си Хонда. Радвам се, че няма пострадали. А колата си е кола, в сравнение с теб тя е незначителна. Мммм...дааа, Oto, пак те нападат и криво те разбират. Четох до 2-ра страница (включително) и третата не можах да издържа.Моето мнение е, че си прав, а другите да си мислят, каквото си искат. Това нещо човежкото съзнание е най- необятното и необяснимо нещо на света. Точно затова като пресичам на зелено с колата, на кръстовището намалявам, просто не зная онези от ляво и дясно, какво са си наумили, да не говорим за пешеходците, които пресичат кой, както си иска. Надявам се всички да се съгласят с мен, че предпазливостта по родните пътища е наложителна, защото нямаме култура на каране. И колкото и да сме с предимство, трябва да има повече лоялност на пътя. Ако си мислим, аз съм с предимство, каквото и да стане, закона е на моя страна, ще сгрешим. Не говорим за ламарината. Ако ни блъснат, независимо коя е била вината, от удара може да изхвърчи колата към някой пешеходец и да го затрие, да не говорим, че носим отговорност и за спътниците си и ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО! Аз съм, както активен шофьор, така и активен пешеходец, точно затова влизам в положение на всички, както пешеходци така и моторизирани. Всички знаем, че положението по пътищата ни е трагично и ние сами си го правим и после се оплакваме. Ако последствията са за нас даже си търсим правата и се злобим некви. Типично по български нали, винаги си мислим, че ние сме прее.аните!?Относно знаците, Oto, пак си прав. За какви знаци говорим. Може би за знака "STOP" на някое кръстовище дето някой п.дал го е ритал и знака е паднал или го е закрил някой висок бус и не се вижда, или някой друг знак- неузнаваемо надраскан с маркер от някой 14-15 годишен малоумник. За какви знаци говорим, никой не ги спазва. И сега к'во, някой ще каже, ми паркирах с буса пред знак щото нямам къде другаде и правителството ни е виновно, че нямаме повече паркинги. Тия работи ако мислите да ги казвате, говорете ги на някой селяндур. Та ние сами си създаваме правилата на пътя и като ни глобят се ядосваме. Давам пример за себе си. Колега ,Oto, аз като отивам до клона на банката, която ме обслужва ( колелото на централна гара), поради натовареното движение и куп други причини, аз паркирам доста надолу в някоя тясна уличка на Иван Вазов, на около 1км. от банката. На това аз казвам " да не преча на движението" и смятам, че допринасям поне малко положително на участниците в движението. На някой колеги казаното от мен току що, може би е прозвучало смешно, но не ми пука. Ако сами не се научим как де се държим на пътя, няма кой да ни научи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CaMR0N 7 #42 Отговорено 3 Юни, 2009 Ааа да да видях ви. Беше се блъснал с 1 бял кадет капка ако не се лъжа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове