Jump to content
ogo

Челно стъкло за Прелюд

Recommended Posts

Здравейте,Предстои ми смяна на челното стъкло на Прелюд 5та. Къде бихте ме посъветвали в да отида в София? На Сивика съм сменял в Кобра и определено бях доста недоволен от качеството на по-скъпото "европейско" стъкло, отношението на персоналът и ... крайно "професионалния" монтаж, който извършиха. Въпреки че са ми на 2мин от дома ще се опитам този път да ги заобиколя. Бултрако (не знам дали предлагат), но също отпада по ценови съображения...Предварително благодаря на отзовалите се!пс Ако модератор прецени, да премести темата в Сервизи-Магазини...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опциите са две според мен-мустанг или кобра....мойто не знам от кои беше,но е Пелингтън или нещо такова и е финландско,не беше скъпо и го монтираха екстра.но това стана в пловдивския дилър,защото колата пусна корени за боя там по едно време:lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закъсал си го. Моето стъкло е леко пукнато и така карам от 2 години. Няма кой да ми го смени. Кобра са клоуни. Виждал съм много лоши стъкла , излезли от там. Поразпитай хората , които се занимават с части тук, за да ти намерят добро стъкло .. .с монтажа после е по-лесно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има в Кобра за 185лв турско, но не искам да се занимавам с тях, затова търся някакви други варианти - ще ги проверя днес и тези от Мустанг.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Мустанг е 140лв "по финландски лиценз е направено".... (бих добавил вероятно в Китай). Имат сервиз на Житница и в Дървеница. Вероятно ще предпочета тази опция и ще пиша в темата впечатленията ми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Един съвет от мен ;) Не се занимавайте с нищо, което е уж Европейско ! Повечето стъкла в "Кобра" и "Мустанг" са или Турски или Китайски ! Познават се лесно ! Турските са две марки: "Olympia" и "Doraglas" А китайските вече не ги помня кои бяха. Има наистина една доста сполучлива европейска като качество марка, Испански стъкла на "Guardian", но идея си нямам дали ще имат налични от тях за твойта кола. Ако питаш мен вземи и звънни на тези три Софийски номера: 9201255, 9200465 и 9311271. Фирмата е Сим Пет Сим. Официален вносител са на оригинални авто-стъкла "Pilkington" !!! Това е най-доброто от автостъклата в световен мащаб ! Произвеждат стъкла за всички марки автомобили, включително и тези за фабрично вграждане ! От това по-добро здраве му кажи ! Нооо ... Качеството си има цена ! Малко по-скъпи са (ако китайското е 120-130 лв., а турското 140-150 лв. с монтажа), то тези с марката "Pilkington" излизат около 250-300 лв., като това е цената му с ДДС но без монтажа ! Фирмата предлага и монтаж ! За качеството на монтажа им не мога да кажа как е, защото аз съм взимал само стъкло от тях, а съм го монтирал в Пловдив, но държа да отбележа че стъклото си идва фабрично с тонирана ивица в зелен или син цвят и с всички атрибути по него (горната гумена лайсна и стойката за огледалото за обратно виждане, за разлика от другите евтинджоси, при които се налага да се свалят старите от твоето стъкло и ....) да не казвам, че предишното ми турско стъкло на "Doraglas", изработено уж по европейски лиценз в най-големият завод за стъкло в Европа този на Шише Джам, беше с фабрична вътрешна кривина м/у двата пласта точно на нивото на очите ми, която пречупваше образа ужасно и беше някакъв кошмар, а на скоро на един приятел който си монтира пак от "по-евтиния" вариант Китайско стъкло и то се оказа пак с такава, доста голяма кривина, само че за негова радост, този път от пасажерската страна!

Ако някой не е видял координатите на фирма Сим Пет Сим по-горе ето ги пак ТУК

Хайде успех и дано съм успял да Ви помогна ;)

Редактирано от Olmy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...