Jump to content
Dimteam

Грешка в наказателно постановление.

Recommended Posts

Здравейте Колеги! След като Декември миналата година ми беше съставен акт в град Симитли за превишена скорост с 37Км/ч. и днес след вече 5 месеца най-накрая ми беше пристигнал талона и постановлението от Благоевград си платих акта от 150лв глоба и си оставих книжката в КАТ за 1 месец. И когато се наредих на гишето лелката ми поиска акта и книжката намери постановлението пита ме дали знам каква ми е глобата аз измрънках нещо недоволно :lol: След това ми подаде постановлението и каза разпиши се тука и аз я послушах. Тръгнах си от КАТ и седнах да пия кафе и през това време реших да прочета какво гласи това постановление и откривам следното нещо. Написано е че съм управлявал автомобил с рег. номер СА2529КК пък моята кола е с номер СА2329КК :huh: Та въпроса ми е има ли смисъл да се разправям заради тази грешка и примерно да се направя на ударен и да кажа че аз кола с такъв номер не съм карал или да си оставя така нещата и да си изчакам един месец и да ида да си взема книжката?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един приятел ги осъди за това че единия писа акта а другия се подписа и че часа не беше верен ли нещо такова глобата му беше 300лв. и трябваше да е 3 месеца без книжка ... естествено че спечели делото и сега си кара и си свирка . Ако съм аз наемам адвокат и ги почвам на парвото дело едвали ще дойде някой техен представител и ще го спечелиш ако пък дойде това на постановлението не е твоята кола :lol: За това всичко се чете още в деня на акта...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Правописната грешка прави постановлението цитирам "документ с невярно съдържание". На базата на което не могат да те накажат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извод? Бъдете грамотни :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обаче лелката ми взе акта и на него си пишеше правилния номер на колата ми :lol: Цялата ситуация е малко глупава и абсурдна :huh: Сега след като днес ми е връчено постановлението мога ли да пусна примерно обжалване или трябва да завеждам дело ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

За реда на обжалване или дело, по скоро се консултирай с адвокат. Той ще ти каже какъв е точно реда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си направо щастливец! В нашата фирма(правна) си гледаме наказателните с лупа(поне някоя грешно написана буква да си намерим) и се молим на Господ за някоа грешка и ако има си ги честитим! Намери някои да ти напише една жалбичка и действай! Само недей да се бавиш, че имаш право да обжалваш в седемдневен срок от връчването! Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колешке може ли да ме посаветваш какво трябва да представлява жалбата и каде трябва да я подам? А дали може от цялата работа да има някакви негативни последствия за мен освен това че съм без книжка :) А и забелязах друго нещо номера на колата го има на две места споменат в постановлението като на едното място е написан правилния а другия е грешния. Все едно съм карал две коли едновремено :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото негативно нещо, което може да ти се случи е да ти отхвърлят жалбата, с което не губиш нищо - ние си обжалваме всичко - дори и безнадеждните..., ако имах възможност(тъй като не съм в София), бих ти съдействала, но за да не те забатача с излишни обещания за помощ, по-добре намери някой познат адв. ще ти цъкне една жалбичка за нула бройки. Все пак утре ще видя дали можем да помогнем от Пловдив, но и ти се разтърси, че времето е малко, а шанса за успех- сериозен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз имам един много близак приятел на наще които е юрис-консулт в гранична полиция а сега маи е и някво голямо шевче станал.Та говорих с него и той каза че утре щял да провери как седят нещата и ше звънне да каже ко праим :) Ама много ще съм ти благодарен и на теб ако дори малко ми помогнеш да си върна книжката че, тея като ми я взех все едно ми резнаха краката :P И ще имаш една много сериозна почерпка от мен! :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега, не е трябвало да бързаш да си оставяш книжката в КАТ. Хубаво е да се знае, че със съставянето на Акта за установяване на административно нарушение (АУАН) само се констатира извършеното нарушение. Наказанието се налага с издаването на наказателното постановление, а за да прояви своето действие наказателното постановление трябва да е влязло в сила. Влизането в сила става само ако същото не е обжалвано или с други думи, ако смятате да обжалвате, не бързайте да давате книжките и/или да плащате наложената с наказателното постановление глоба, тъй като същото може да бъде отменено от съда и изобщо да не се стигне до налагане на посоченото наказание.Незнам дали си заслужава да пускаш жалба, защото докато тя бъде разгледана, книжката вече ще ти я върнат, тъй като няма да стане по-бързо от месец. Глобата вече си я платил, а какъв е пътя и дали въобще може да си търсиш сумата обратно (ако спечелиш обжалването), нямам никаква идея.Успех!

Редактирано от UniCorn

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чети какво пише на нак.постановление и ще разбереш,къде и как се пуска жалбата.Същата е адресирана до Районният Съд по местоживеене,но се подава в съответното РУ или КАТ,от където си получил Постановлението.Срока е 7-дни от връчване на последното.Колегата от горният пост ти го е написал превилно,книжката се отнема след влизане в сила на нак.постановление и то в случай,че не е обжалвано :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да обаче в случая има един тънак момент че когато заставаш на гишето за получаване на постановлението преди да си го получиш лелката ти взима книжката и акта за да провери дали е излезнало постановлението. И след като видя че съм за отнемане на СУ тя не пита ще обжалваж или не а просто ти казва подпиши тук и след това ти връчва постановлението. Просто цялата система е толко скапана че няма накаде ама това вече е друга тема !!! А другия момент е че дори и да не си взема книжката по-рано но пък ми се призне жалбата няма да ми отнемат 7 т. и пак си оставам с пълния брой :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

До колкото си спомням (щото за последно преди три годни взимах наказателно постановление) и там и графа за възражения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...