Jump to content
pesho2

Питане за Рено

Recommended Posts

Колеги, естествено не съм член на Рено-форума и затова ви питам, ако някой случайно знае. Днес на служебната баничарка светна на таблото близо до скоростомера символ, представляващ силуета на колата и стрелка, която сочи нещо като легенче с една капка вътре. Колегата-шофьор се притесни, че сме далече от Сф и проверихме наличието на антифриз и стъклоумиваща течност, но тях ги има. Какво може да значи това предупреждение, че ако ни остави между Драгоман и Драгоил, какво ще правим?...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... символ, представляващ силуета на колата и стрелка, която сочи нещо като легенче с една капка вътре. Колегата-шофьор се притесни, че сме далече от Сф и проверихме наличието на антифриз и стъклоумиваща течност, но тях ги има ...

А маслото проверихте ли? :) Колега, стига бе... не вярвам на Хондата ти лампичката за масло да е по-различна!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А маслото проверихте ли? :) Колега, стига бе... не вярвам на Хондата ти лампичката за масло да е по-различна!

Точно отговарях за маслото и Интернета ми запече. Та: като подаде контакт, на таблото се изписва: oil ok, както и досега го пишеше - маслото е в ред! Редактирано от pesho2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пешо, ако не е червена лампата няма страшно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

също и помпата за маслото може да се е брактисала :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Това може да ти е и хоравличното масло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

силуета капката и легенчето и след това едни цифри - примерно 2875 -това показва че след 2875 трябва да идеш и да смениш маслото :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предната ми кола беше Пежо (Френска) и когато и на мен ми светна същото бях питал за какво е - е отговора е, че най-вероятно трябва да си обезвъздушиш 'водата' и ще спре да ти присветква. При Рено точно датчика и картинката не го знам дали има разлики с Пежо (във връзка с предложението на гангстера), но на база, че са френски коли => обезвъздушаване ще пада.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво му е на обезвъздушаването на френските коли? :book: Включваш си парното. Вентилатора на 6. Отворена капачка на преливащото казанче и чакаш...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги измествате темата на човека както казах по рано този символ означава че след еди коко си километра трябва да отидеш и да обслужиш колата - защото рената се програмират за следващата смяна и като останат 3000 до смяната на маслото светва този символ - кола стрелка към леген с капка :book:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги измествате темата на човека както казах по рано този символ означава че след еди коко си километра трябва да отидеш и да обслужиш колата - защото рената се програмират за следващата смяна и като останат 3000 до смяната на маслото светва този символ - кола стрелка към леген с капка :book:

Нещо не грешиш ли???Това за което говориш се появява на борд компа.Светва само сервисе и тва е.След това си го зануляваш,автоматично почва броенето от 10000 мисля бешеи отначало.Говоря за Лагуна,сега ако тази е нещо по различно,което силно ме съмнява,може и да си прав.Това според мен е от нивото на водата за чистачките.Не ми се рови сега да проверявам за какво е точно тази светлинка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...