R-Racing 86 #1 Публикувано 27 Април, 2009 Здравейте колеги искам да ви попитам дали P28 подлежи на някакъв ремонт ? -кой са най-често срещаните проблеми при него ?Благодаря ви предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R-Racing 86 #2 Отговорено 27 Април, 2009 (Редактирано) още едно въпросче също така може ли да ми върши работa чрез чипване ECU от англичанка VTEC-E d15z3 ? Редактирано 27 Април, 2009 от hondaracing Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #3 Отговорено 27 Април, 2009 понеже имах англичанка д15з3. Тогава се поинтересувах дали има някакъв вариант за чипване на въпросното Еку. Обърнах се към 1net, но отговора беше че тези Еку-та никой не се е занимавал да ги чипва. Тогава исках само да вдигна ограничителя но не ме огря Най - добре му удари един телефон , може пък вече да е открил как става. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R-Racing 86 #4 Отговорено 27 Април, 2009 Благодаря ти колега за инфото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalmara 49 #5 Отговорено 27 Април, 2009 За P28'цата..нямам на идея кои пък може да са най-често срещаните проблеми. Кое точно не ти работи? А относно чипването...от икономик не ти върши работа комп. Ако си намериш ецу от англичанка с д14 може сравнително лесно да се направи на еквивалент на P28. :DP07 от икономичния втек (d15z1, не от англичанка-тях не ги знам с кво ецу са) го мъчи един чуждестранен колега да го превърне в универсално чипващо ецу. Принципно има място за външен ром, но все още не могат да го накарат да работи както е предвидено. Както знаем икономките са със широколентова ламбда сонда и имат вграден контролер за нея в компа. Ако проекта протече добре в бъдеще може да се сдобием с много яко тунерско ецу. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R-Racing 86 #6 Отговорено 27 Април, 2009 (Редактирано) като я взех не съм я пробвал незнам и аз защо... вземах я за работеща претърпя чипване и след това като я пробвахме никаква реакция от нейна страна пробвахме и на друга кола... йок .. нито чек свети нито помпата подкачва..какво може да и е изгоряло ? ако е претърпяла късо може ли да се поправи ? има ли накаква защита ? Редактирано 27 Април, 2009 от hondaracing Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #7 Отговорено 28 Април, 2009 Всяка хафтомобилна електроника има защити и то по много. Върни еку-то на този който го е пипал, кажи че чипа не работи и да го оправи. Възможно е да е бил разсеян и да е пропуснал нещо дребно или пък както казваш да е счупено. С хвърляне на боб дотук само Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #8 Отговорено 28 Април, 2009 Малко е странно с тия ЕКУ-та. Аз си спомням, че Емо когато ми прави ЕКУ P1J (това от Д14-ка англичанка), все си даваше грешка за витека, а всичко си беше Ок според него. Закачихме го на една Б16-ка, бедно , ама си работеше всичко. Върнахме го на икономика и взе че проработи безупречно. Аз много пъти съм казвал, че това де що е компютър няма логика в него!!!hondaracing: Като за начало си провери главното бушонче за ЕКУ-то. Не з нам с каква кола си, но на 5-та ген е таблото до акумулатора и е едно 7,5А! Щом нито качва помпата, нито нищо, значи въобще не тръгва. Но все пак както казаха колегите с хвърляне на боб едва ли ще ти помогнем. Има ли въобще тоци тая кола, майн релето как е? Много въпросителни има..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R-Racing 86 #9 Отговорено 28 Април, 2009 Всичко по колата работи безупречно .... всички кабели си бяха по местата... и последно слагаме ЕКУ-то ...контакт и няма нищо никаква реакция след това мислех че нещу чип-а се е бъгнал махнах джъмпера рестарт на ЕКУ-то пак контакт пак нищо.... въртя на пали само на суху върти.... вадя свещите сухи.... меря никакво напрежение никаде.... Пробвахме и на друга хонда отново същия филм.... И мисълта ми беше ако е окъсено дали може да се поправи (дали въобще подлежи на някакъв ремонт) ? на външен вид няма нищо изтекло или изгоряло но това не значи нищо... Благодаря ви колеги за помоща Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #10 Отговорено 28 Април, 2009 ако беше в софия в студентски град има един пич дет се занимава точно с такива изгорели компове. На баща ми на монтерея за 1 час намери кой чип беше изгорял и му го смени. Мога да питам за телефона по принцип.... Ако 1net се занимава с изгорели компове и той може да ти помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R-Racing 86 #11 Отговорено 28 Април, 2009 НЕ ми е проблем да дойда и до София пък и еконт има стига да ми го оправят и все пак на каква цена горе долу за да мога да се подготвя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове