Jump to content
RivaRol

Nissan Gtr Plus Video (297km/h)

Recommended Posts

Е как да има като в 99% ,уважаемите полицаи,при ПТП пишат "несъобразена с пътната обстановка скорост" :) пс.усер ако искаш да ти пляскаме за това ,че казваш ,че караш много примерно-на мен ми се вижда малко глупаво да обяснявам в и-нет форум,колко съм бил такова или онакова ;)пс.ето ги плясканията ;):cool:;) пс.без лоши чувства,но някак си ако си прочетеш поста острани,колко си примерен става леко смешно ;)

Редактирано от murdera

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се изкарвам примерен. Просто си карам така. Харесва ми да си карам с около 80 км/ч и отворен шибедах. Харесва ми да си гледам как се е раззеленило и мръсотията малко или много се е скрила. И не искам аплодисменти от вас. Карам си за кеф и никого няма да седна да убеждавам, че не съм превишавал скоростта. Ако щете вярвайте, ако щете недейте. Правя си такива обиколки, ако не всяка седмица, то поне през една, за да мога да открия поне малко удоволствие от шофирането. На ден навъртам доста километри из София, но нещата тук са се извратили до степен, че вече не ми се сяда зад волана. И си разпускам из България.Мен конкретно в тази тема ме издразни не колата, а това че е карана по такъв начин на споменатото място. Казах вече, ако е на писта - ОК, да вдига колкото иска, да го снимат фотографи, филм да направи, ако ще. Въпросът е, че с тези 300 км/ч можеше да стане някой голям сакатлък и да го отнесат невинни хора. Това не го ли разбирате?! И всички си мислят, ама та колата е нова и мощна, значи може! Да, ама не, както казваше един журналист, едно време.Такива изцепки не са за хвалене, още по-малко за аплодисменти! Писнало ми е да ме засичат на всяко кръстовище, да правят пред мен ляв завой от крайна дясна лента (или обратното), да не спират на пешеходци, да карат в лентата с по-малко натоварване, въпреки, че е за завой, а на кръстовището да се набутат най-зверски в правилната лента, да паркират по кръстовищата... Да продължавам ли? Това, че въпросният автомобил е прекрасен никой не го отрича. Отричам начинът му на употреба в конкретния случай. Защото това е един лош пример, откъдето и да го погледнеш. Какво имам предвид: някой ще види днес, че друг е пуснал клип за някаква кола във форума, караща бясно по магистралата. Ще види реакциите отдолу, а именно "Ее-е-е! Супер-якатя работа!", "Само така, аз 350 щях да дигна!", "Страшен си, брато!" и т.н. и утре и той ще тръгне да върши глупости и да ги пуска из Интернет, за да привлече капчица внимание и към себе си. Такива, 'дето показността е определяща за действията им има достатъчно. А не бива да се подкокоросват. В темата, посветена на Националната, пише:

В момента водим преговори и с резервните ни варианти и най-вероятно така или иначе ще бъде избрана станция в района на Велико Търново, тъй като за там вече са уговорени и уредени доста неща (пистата в Ресен, полиция, пожарна, бърза помощ и т.н).

Защо, водени от логиката в тази тема, да не се занимавате с "глупости" от сорта на намиране на писта, линейки, полиция и пр. Дайте нещата да се организират направо нощно време на пътя В. Търново - София. Ще се снимат клипчета, ще се качват тук, а хората, които кротко пътуват по същото време ще се прекланят пред техническата мощ на новите турбини Гарет, ЕКУ-та и пр.Както вече два пъти казах, този автомобил е създаден за да направи по-бърза обиколка от Порше 911 Турбо на пистата Нюрбургринг. И целта е била изпълнена, дал е по-добри времена. Да, може да вдига големи скорости, да влиза и излиза от завои със големи скорости (акцентът не са правите, а управляемостта в завой), но говорим за контролирани условия на писта. Както отново ще кажа (ще се повторя, но никой явно не ще да разбере), че в Япония нещата са правени културно и двигателят е "спънат" по нормалните пътища, за които иде реч в тази тема. Пълният му потенциал се разкрива само, когато GPS-ът на колата установи, че тя се намира на писта. Там прави каквото знаеш, без да застрашаваш живота на другите. Аз бях за това. Един културен подход, но явно останах неразбран. Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден от моите писания. Съжалявам, че темата тръгна в такава насока, но и сега не мисля, че на наша магистрала е редно да се кара с 300 км/ч, пък ако ще да е с Бугати Вейрон. От мен толкова.ПП Само за лошите пътни условия, че забравих: Тук, ако минеш през дупка и викнеш КАТ, ще ти съставят акт за несъобразена скорост, както са го казали по-горе. От горчивия опит на мой колега!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате ядосваш се напразно. Всеки има различно виждане. И ти да имаше тази кола съм сигурен ,че някоя вечер както разправяш ,че се кефиш на шофирането и на празна голяма улица ще си кажеш "абе я да я изпържа малко да вида колко върви нали затова съм си я купил" и я се удариш я не... пък и по твоя начин караш си си 80 излита се някой и те помита. Кво да правиш братче такъв е живота :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по въпроса за карането с 300 ... ако някой те "засече" нали се сещаш че не е той виновния? от такива с 200 300 човек трябва да гледа в огледалото за мъничка точица която свети и да я чака да изпревари щото карала с 300 .. ами извинявайте ама не всеки шофьор може да има способността да преценя тея ситуации! той дори да кара в най-горната граница от позволеното ще ви засече и после критикувате кой гледал огледалата и кой не ! мен пък са ме засекли сигурно 1 2 пъти най много като най-много карам със 160 а за 300 вече никой няма право да се сърди от засичане..пиша по повод колегата дето описа "изключително слабите" шофьори в България ...щото нали е модерно всичко в България да е най - зле

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завиждам ти от сърце..честно,изживял съм подобна тръпка с EVO-9MR,страхотия е 270км/ч, лудница е...но пък GT-R-а е убиец...дано да имам някой ден късмета...не че ще се го купя....да се повозя... :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честито на собственика на колата, няма по-добра кола от новата (освен може би служебната) :offtopic:доста мощна и стабилна кола е, с електроника, която да компенсира липсата на умения в шофьорано да се включа в подкрепа на колегата user, понеже и аз споделям напълно убежденията и вижданията му - да, колата е добра, има помагащи системи, но и за нея важат законите на Нютонда, има вграден playstation, но няма бутон RESET, катастрофите са фатални!доста хора са се утрепали с доста по-потентни, по-сигурни и по-безопасни коли - фалшиво убеждение е това, че за вас физиката не важиреално погледнато, тази 'супер кола' е скъсена версия на G35 седана, с двигател от лайно рагуна/шафрантия, с повечко турбота, ESP-та и добавена системка 4х4. колкото и добре да е 'компилирана' тази колица, с нищо не превъзхожда законите на физиката - че чак и със пъти

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се изкарвам примерен. Просто си карам така. Харесва ми да си карам с около 80 км/ч и отворен шибедах. Харесва ми да си гледам как се е раззеленило и мръсотията малко или много се е скрила. И не искам аплодисменти от вас. Карам си за кеф и никого няма да седна да убеждавам, че не съм превишавал скоростта. Ако щете вярвайте, ако щете недейте. Правя си такива обиколки, ако не всяка седмица, то поне през една, за да мога да открия поне малко удоволствие от шофирането. На ден навъртам доста километри из София, но нещата тук са се извратили до степен, че вече не ми се сяда зад волана. И си разпускам из България.

Мен конкретно в тази тема ме издразни не колата, а това че е карана по такъв начин на споменатото място. Казах вече, ако е на писта - ОК, да вдига колкото иска, да го снимат фотографи, филм да направи, ако ще. Въпросът е, че с тези 300 км/ч можеше да стане някой голям сакатлък и да го отнесат невинни хора. Това не го ли разбирате?! И всички си мислят, ама та колата е нова и мощна, значи може! Да, ама не, както казваше един журналист, едно време.

Такива изцепки не са за хвалене, още по-малко за аплодисменти! Писнало ми е да ме засичат на всяко кръстовище, да правят пред мен ляв завой от крайна дясна лента (или обратното), да не спират на пешеходци, да карат в лентата с по-малко натоварване, въпреки, че е за завой, а на кръстовището да се набутат най-зверски в правилната лента, да паркират по кръстовищата... Да продължавам ли?

Това, че въпросният автомобил е прекрасен никой не го отрича. Отричам начинът му на употреба в конкретния случай. Защото това е един лош пример, откъдето и да го погледнеш. Какво имам предвид: някой ще види днес, че друг е пуснал клип за някаква кола във форума, караща бясно по магистралата. Ще види реакциите отдолу, а именно "Ее-е-е! Супер-якатя работа!", "Само така, аз 350 щях да дигна!", "Страшен си, брато!" и т.н. и утре и той ще тръгне да върши глупости и да ги пуска из Интернет, за да привлече капчица внимание и към себе си. Такива, 'дето показността е определяща за действията им има достатъчно. А не бива да се подкокоросват.

В темата, посветена на Националната, пише:

В момента водим преговори и с резервните ни варианти и най-вероятно така или иначе ще бъде избрана станция в района на Велико Търново, тъй като за там вече са уговорени и уредени доста неща (пистата в Ресен, полиция, пожарна, бърза помощ и т.н).

Защо, водени от логиката в тази тема, да не се занимавате с "глупости" от сорта на намиране на писта, линейки, полиция и пр. Дайте нещата да се организират направо нощно време на пътя В. Търново - София. Ще се снимат клипчета, ще се качват тук, а хората, които кротко пътуват по същото време ще се прекланят пред техническата мощ на новите турбини Гарет, ЕКУ-та и пр.

Както вече два пъти казах, този автомобил е създаден за да направи по-бърза обиколка от Порше 911 Турбо на пистата Нюрбургринг. И целта е била изпълнена, дал е по-добри времена. Да, може да вдига големи скорости, да влиза и излиза от завои със големи скорости (акцентът не са правите, а управляемостта в завой), но говорим за контролирани условия на писта. Както отново ще кажа (ще се повторя, но никой явно не ще да разбере), че в Япония нещата са правени културно и двигателят е "спънат" по нормалните пътища, за които иде реч в тази тема. Пълният му потенциал се разкрива само, когато GPS-ът на колата установи, че тя се намира на писта. Там прави каквото знаеш, без да застрашаваш живота на другите. Аз бях за това. Един културен подход, но явно останах неразбран.

Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден от моите писания. Съжалявам, че темата тръгна в такава насока, но и сега не мисля, че на наша магистрала е редно да се кара с 300 км/ч, пък ако ще да е с Бугати Вейрон.

От мен толкова.

ПП Само за лошите пътни условия, че забравих: Тук, ако минеш през дупка и викнеш КАТ, ще ти съставят акт за несъобразена скорост, както са го казали по-горе. От горчивия опит на мой колега!

Обичаш да караш с 80 с отворен шибедах и да се любуваш на гледката - ок, пич, няма нищо лошо в това! Всеки има свой собствени разбирания и това е много хубаво - но тука не става въпрос за каране с отворен шибедах с 80, нали се сещаш? Защото този, който си купува кола 480 коня, не си я купува за да се "любува на зелените полянки около пътя", докато се дундурка с 80! И колата нямаше да се произвежда серийно, ако беше предназначена единствено да бъде карана на писта... защото това не е състезателен автомобил, разбираш ли? Има два вида шофьори - едните обичат да карат спокойно и внимателно, без да превишават ограниченията, а други харесват бързите коли и високите скорости - за втория вид шофьори са създадени автомобили като Нисан GT-R. Разбирам, че ти принадлежиш към първата група... ок, но защо нападаш човека само и само защото си е позволил да се качи в бърз автомобил и да го кара бързо? Ти ако си необвързан и си легнеш с хубава жена, няма ли да й се отдадеш... Максималната скорост на колата не е ограничена до 250 км/ч. за разлика от някои спортни модели на БМВ, Мерцедес или Ауди, защото инженерите са решили, че този автомобил е достатъчно сигурен и стабилен, дори и със скорост 300 км/ч. и изказвания от рода "не му е мястото магистралата" или "да излезе на писта, пък да си кара както иска" са меко казано пенсионерски.

... тази 'супер кола' е скъсена версия на G35 седана, с двигател от лайно рагуна/шафрантия, с повечко турбота, ESP-та и добавена системка 4х4 ...

Батко, докато го чета това изречение, се смях с глас! Нали се сещаш, че този Нисан прилича на Рено, колкото Майбах на Мерцедес А-класа. Хвани прочети малко литература за модела, поинтересувай се, разрови се в интернет, пък тогава давай компетентни мнения... Колкото до двигателя - всеки един мотор се прави РЪЧНО в завода на Нисан от ОТГОВАРЯЩ ЗА НЕГО инженер в завода на Нисан в Йокохама. За разлика от предшествениците си автомобилът е разработен от нулата - което означава, че не е започнато от стандартен Скайлайн или "скъсено купе на Инфинити G35", а буквално от нулата, докато предишните генерации GT-R са просто по-мощни версии на Скайлайн.

И накрая, за да подпомогна думите си с факти ще цитирам главния инженер на GT-R: "За да придобиете представа за техническата мощ на Nissan GT-R, имайте предвид следното: направен е да се кара сигурно и спокойно с 300 км/ч.. Има много други бързи коли и да направиш такава, която вдига 310 км/ч., не е особено голямо предизвикателство. Важното е да се направи кола, стабилна и тиха на тази скорост, удобна и лесна за каране. Кола, която се държи прекрасно с 300 км/ч. по права линия, която може да се справи със сняг, лед и дъжд на висока скорост. Кола, която покрива екологичните стандарти и осигурява високо ниво на безопасност."

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.......реално погледнато, тази 'супер кола' е скъсена версия на G35 седана, с двигател от лайно рагуна/шафрантия, с повечко турбота, ESP-та и добавена системка 4х4. колкото и добре да е 'компилирана' тази колица, с нищо не превъзхожда законите на физиката - че чак и със пъти

Лелеееееееее, адаш, ...какви ги блещиш?!? :):P;) Надаяам се не си започнал да употребяваш някакви психотропни вещества ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хайде нисан клуба се докачи, и почнаха с маркетинговите слоганинаслушал съм се на такива лозунги, от преди времето на някои колеги, които така отявлено спорят, да са се родиличел съм за коли още докато са се учили да карат колело с помощни гуми -- за съжаление, времето тече :Dта какво показва полъха на времето ... GT-R, 2.8 битурбо - двигателя е VR38DETT, V6 60° между цилиндрите, 95.5мм диаметър на буталото, 88.4м ходдори и нисан си признават, че двигателя е еволюция на VQ35DE 3.5л. двигателя на 350Z, G35 и доста други модели на нисан - същото бутало 95.5мм, но хода е по-малък, 81.4мм. Блока е същият, V6 60°сега да лъхнем още назад във времето, преди 10 години, когато франсетата от Рено купуват закъсалият японски производител, и започват да правят френски автомобили под японски флаги не само моделите са пренесли, а и двигателите ... да погледнем двигателя на Рено, V4Y, който се слага в Laguna, Espace, Safrane (и наследника му Vel Satis) ... какво виждаме там? 3.5л. V6 60° между цилиндрите, 95.5мм диаметър на буталото, 81.4м ход ... същият алуминиев блок!Ровейки се в историята на Рено, виждаме, че V4Y е наследник на L7X, 3литровия V6 60° между цилиндрите, който е слаган в предишната версия на Laguna, Safrane, дори и в 'спортното' Clio V6Та какво излиза? Че новия GT-R е всъщност спортна версия на ЛАЙНО РАГУНА! Да ама никой няма да го признае официално това, нали никой няма да си купи рагуна на цената на Порше. Както се мъчат в Тойота да скрият, че Лексуса е тяхна марка, че Ягуар и Астън Мартин са (бяха) по-луксозни фордчета ... до тук води глобализацията.Да, признавам технологиите, които са вложени в подобряването на 350Z - времената на Nurburgring не лъжат. Доближават се до времената на 16 годишни супер коли (подминават ги единствено благодарение на интелигентното 4х4 с traction control и ESP, и прогреса в технологиите на гумите), както и до времената на последните вариации на темата Super 7 на Lotus (която се върти вече 50 години) - двулитров двигател Форд, без турбо, в 50 годишно шаси и на цена на 4те гуми на нисана. При това на по-спъната писта, седмицата ще прави кръгчета около битурбо двойно по-големия двигател GT-RТака че хайде всички дечица обратно на земята, където все още действат законите на Нютон!п.п. Само не разбрах каква е зависимостта между цената, конските сили, и това колко е позволената (и разумната) максимална скорост?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.............................

:DОтносно темата :fun: Наистина евала , много хубава кола :fun: няма спор ... НО пичове ще ме извинявате , на права отсечка или на максимална скорост за 10 мин. максимум всеки средностатистически шофьор може да кара - защо не впрегнахте тея коне и системи на някой планински път ??? Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Темата мисля отдавна е изчерпана!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...