Данчо 31 #1 Публикувано 16 Април, 2009 Здравейте колеги, интересува ме някой досега въсползвал ли се е от услугите на Вивател за интернет, а именно 36 лв, 5гб трафик.Понеже не разбирам, някой ако може да ми каже?това колко е като трафик?ако ползвам само да си чеквам имейла да отворя 10-20 сайта веднъж на два дни и не свалям нищо ще ми стигне ли за месец?Как е скороста.Ясно ми е че не е ефтино, но удобството да имаш нет там където има ГСМ се заплаща в крайна сметка...Просто споделете мнение как е скоростта и колко време мога да изкарам с тея 5 гб?Благодаря Ви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #2 Отговорено 16 Април, 2009 (Редактирано) Да то кажа честно скъпичко е, а в същото време е доста бавна скоростта, особено в районите без 3G покритие.Ако не ти трябва на всяка цена за работата ти не си струва на този етап.Аз ползвам служебно такъв интернет и то без ограничение на трафика, но не съм очарован от услугата. Редактирано 16 Април, 2009 от hondю Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #3 Отговорено 16 Април, 2009 колко бавна?не ми пречи ако гмаил или примерно тоя форум не ми го отваря за секунда ами за 3-4?дет се вика и по работа да е и 8 сек да ми отваря меила нп? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Z-Ro 55 #4 Отговорено 16 Април, 2009 Щом няма да сваляш значи скоростта не е от чак такова значение. Аз примерно не виждам разлика в отварянето на страницте между 50мбпс и 2 мбпс. Тез 5 гб ще ти стигнат между 3-5 месеца ако нямаш гадинки на компа. За цената неща да коментирам, защото незнам другите какво предлагат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #5 Отговорено 16 Април, 2009 да колега, но въпроса ми е за какво време ще ми отваря примерно един джимеил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivankrystev 16 #6 Отговорено 16 Април, 2009 Това зависи и от машината, а някой да ти каже време е много относително... Мои познати пък са много доволни! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #7 Отговорено 16 Април, 2009 ето един реален тест към български сървър - теста го правих преди малко. Не изглежда много обещаващо нали А относно Gmail - при мен се отваря и зарежда профила за около 20 сек. , но правя уговорката че в момента съм на място където няма 3G покритие. Ако има 3G скоростта е доста по-прилична. Ако имаш излишни 36 лв. на месец скачай не му мисли много. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #8 Отговорено 16 Април, 2009 Разгледай картите с покритие на операторите. Аз лично избрах МТел. Скоростта е достатъчна. А има ли 3G (почти всеки град в БГ) стигаш до 2Mbps като на майтап. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #9 Отговорено 16 Април, 2009 И аз се бях интересувал за подобен нет , но се отказах заради таксата , а и заради това , че няма да имам покритие като пътувам Избрах си телефон с WiFi и следя къде има ОМВ наистина , ако работата ти не е свързана с постоянни e-mail-и или интернет връзка за мен не си заслужава Но ако толкова се нуждаеш , според мен Мтел са най-добре / най-добро 3G покритие / , а в момента офертата с BlackBerry е направо подарък Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #10 Отговорено 16 Април, 2009 благодаря Ви колега, за мен отговорите бяха изчерпателни, ако няма някой кво да пита може мод да сложат катинара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOSS`HOGG 187 #11 Отговорено 16 Април, 2009 Аз в момента ползвам на Глобул 36лв. на месец и съм си доволен , лаптопа е включен от 8:00 сутринта до мин. 6,7:00 вечерта и постоянно ползвам интернет и нямам проблеми до момента. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #12 Отговорено 16 Април, 2009 как се справя с бързината? и колко гб ти е позволения трафик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #13 Отговорено 16 Април, 2009 (Редактирано) ламер, защо не питаш батко си Беше ми паднал един такъв БОКЛУК да го тествам в офиса и какво видях : 1. имат точка на блока точно до офиса. Успя да се закачи някъде на 4 или 5-ти път. 2. Убийствената скорост от 5К ако те задоволяват си го взимай. п.п. Не знам на други места как е работата ама казвам каквото видях с очите си. п.п.п. Има възможност да беше и на глобул. Или вивател или глобул беше ама ЕГН-то много забравя вече Редактирано 16 Април, 2009 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #14 Отговорено 16 Април, 2009 преведи на прост език какво значи 5к? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #15 Отговорено 16 Април, 2009 извинявай ! Забравих че си много зле 5К е едно голямо нищо. Колкото да ти се закачи скайпа и да отваряш страници за по 5 минути. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asentchernaev 0 #16 Отговорено 22 Април, 2009 (Редактирано) да колега, но въпроса ми е за какво време ще ми отваря примерно един джимеилами това колко бързо ще ти отваря сайтове,зависи не от това колко ти е лимита на трафика, а от това колко ти е широк канала, предоставен от провайдера (познато като скорост на интернета) и колко от този канал в момента ти е останал свободен. Та идеята ми е, че ако в момента отваряш gmail и нямаш никакъв друг трафик (или почти никакъв), тогава ако страницата на gmail е 10KB примерно, една широчина на канала от около 10x8=80kbps ти гарантира да отвориш страницата за 1 сек, а такива ниски "скорости" мисля че отдавна не се предлагат, все пак не знам как е при твоята услуга, може там да са по-ниски. Тази формулка е доста примерна, но все пак ти дава представа, че ако не си пуснал да речем някакъв торент или нямаш вируси или други гадове, които да генерират по няколкодесетки или стотици спамове за секунда и ти задръстват канала, без изобщо да знаеш, сайтовете ще ти се отварят еднакво бързо независимо какъв точно канал са ти отпуснали. Коректното всъшност е че каналите са два - upload и download, но тебе те бърка повече вторият а и те по-често обявяват него, най-малкото понеже обикновено е поне два пъти по-висок - това само като малко пояснения ако са ти дали две цифри защо са две и коя те интересуваПричините да се бави зареждане на сайтове могат да са:1.задръстване на канала от друго както казах - 99% от случаите :)2.загуби на пакети или другояче казано лоша връзка. Това не знам доколко практически може да е фактор при достъп през GSM мрежата, не съм запознат с тази технология, но практически всяка загуба на пакет кара изпращащата страна да го повтори докато получи потвърждение че е успешно получен, така че при голяма загуба на пакети действително се усеща забавяне. Затова и при Wireless мрежите има видимо забавяне, когато е слаб сигнала, и забавянето идва точно от wireless частта, в която доста от пакетите се губят и се ретрансмиват наново.3.Натовареност на уеб сървъра, който хоства сайта, който опитваш да заредиш. Това не зависи от теб При gmail се предполага че е малко вероятно да случиш такъв момент.4. Понякога може и самият ти Windows и браузера ти забавят визуализирането, когато е натоварена машината с нещо друго или имаш вируси, дори никое от условията нагоре да не е изпълнено. Също често срещано. Редактирано 22 Април, 2009 от asentchernaev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MadHead 0 #17 Отговорено 23 Април, 2009 Мобилния интернет е доста различен от кабелния, затова няма място за сравнение. Ако наистина си се насочил към тази услуга, определящо за избора ти не трябва да е цента, а покритието. Единствено Мтел имат EDGE мрежа и могат да предложат една по-поносима скорост, там където няма 3G.Ако искаш да тестваш, посети някой от по-големите им магазини, там може да провериш за колко ти отваря желаните сайтове и дали те устрайва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #18 Отговорено 23 Април, 2009 ... .Ако искаш да тестваш, посети някой от по-големите им магазини, там може да провериш за колко ти отваря желаните сайтове и дали те устрайва.Ако искаш да тестваш това е най неподходящото място. Помоли някой приятел да ти даде неговият модем за 1-2 дена и го тествай на обичайните места където смяташ да го ползваш. И аз навремето се бях засилил към Вивател защото имаха най тънка оферта, но там където най често ползвам модема имат само GPRS и затова си взех на Глобул. От Ментел се направиха на много страшни че след като не съм техен клиент няма как да проверят колко съм сериозен и веднага ги отсвирих Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pilio 0 #19 Отговорено 23 Април, 2009 защо смяташ, че в мтел не е подходящо да тестваш услугата? Като искаш да пробваш в движение,вземи си един пакет за 9.90 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #20 Отговорено 23 Април, 2009 За тестване на скоростите - City Center Sofia - там МТел имат офис в подземието и няма 3Г обхват. Ползват го за тестово място на ниските скорости.Пак казвам - аз съм доволен от тяхната (и само тяхната) мрежа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове