Jump to content
ADH-Honda

Abs лампата свети

Recommended Posts

Я и аз да попитам, че видях други теми за светещи ABS-и и т.н., рекох да не спамя чужди теми, а да създам нова..., Като запаля колата да работи на място всичко е ОК, но над 15км/ч светва лампата за ABS-а, грешки нямам (тествах), а когато вали дъжд и следващия ден като се запали и кара колата, ABS-а работи (лампата НЕ свети), кове на място, помпата тогава (при натискане на спирачка) издава як "тракащ" звук и всичко спира работи перфект. След 2 - 3 дни от както е спрял дъжда и всичко е сухо - ABS-а отново не работи и си свети лампата на таблото.Сменял съм предните накладки - не се оправи проблеми. Ама задните не съм и поглеждал, май са тръгнали и трябва да се сменяват. Спирачна течност е в норма, не съм я сменявал (а може би, не е зле да я сменя, знам ли).Аз си го обяснявам така: някой сензор на някое от колелата (предполагам че на задните колела) се е замърсило и от влагата когато е дъждовно (понеже колата стои в гараж и там влагата/конденза е в повече) се оправя, поизчиства се и всичко започва да работи като хората; след като изсъхне времето и няма много влажност, сензора пак клеясва и ABS-а спира да бачка. Интересува ме: Диагнозата "СЕНЗОР" възможна ли е по описанието което се опитах да направя или говоря пълни глупости ? Или евентуално някой да даде съвет с подобен проблем на подобна кола ако е имал.PS: колата е CRX Del Sol VTi (EG2)

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

С ABS на Хонда не съм имал грам допир, но диагноза сензор при други марки я има. Биват разместен, зацапан или изключен от буксата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на жената на тиграта бяха прокъсани кабелите точно преди буксата и правеше подобни проблеми. но излизаше като повреден сензор на диагностиката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах абсолютно същия проблем-след една автомивка се оправи :) -пробвай и ти,някой от датчиците на колелата е зацапан

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах абсолютно същия проблем-след една автомивка се оправи :lol: -пробвай и ти,някой от датчиците на колелата е зацапан

Бате това не е оптика :lol: И да беше, там дето е заврян датчика, няма как да го измиеш :(

светва лампата за ABS-а, грешки нямам

Нема такъв случай :( Виж си бушона на екуто и чеквай през правилната букса :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти приятел. Аз карам сивик ВТИ мисля че нещата са същите. Ще ти прикача малко снимки от документацията на сивика, относно грешките как се диагностицират , и как се изтриват. Направи първо процедуратра по диагностика за номера на грешката:http://forums.hondabg.com/index.php?automo...si&img=8493http://forums.hondabg.com/index.php?automo...si&img=8495След катоо установиш коя е за твое успокоение премини към стъпка с изтриването й :http://forums.hondabg.com/index.php?automo...si&img=8494След което нещата могът да си дойдат на мястото.При мен беше се пошашкал единия сензор и лампата светеше установих че е заден десен сензор, но преди да го гледам рестартирах грешката и се оправи. :blush: Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате това не е оптика wink.gif И да беше, там дето е заврян датчика, няма как да го измиеш smile.gif Знам че не е оптика,както и да е.Споделих просто това което се случи с моята кола.Може и самите гривни да са били зацапани и от там да са се бъркали датчиците,знам ли,поне гривните могат да се изчистят -_- А след миенето лампата на абс-а не ми е светвала нито веднъж след като запаля и той си работи нормално.Приятен ден на всички и успех в разрешаването на проблема :blush:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я кажете тогава (или дайте линк където е обяснено) как се прави диагностика на ABS-а, защото или аз съм тествал на баба си еди кое си или наистина няма грешка. Тествал съм на "другата" букса (не двупиновата за ECU-то, а другата - три пинова или каквато беше там) и нищо не показа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тества се на малката-дву пиновата букса,те са една до друга укасяваш,даваш контакт и гледаш лампата на ABSa.На мен ми отчита грешка 13 ако правилно ги броя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окъсяваш 2 пиновата на мотора и броиш там къси и дълги мигания.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наистина има грешка на ABS-а, явно предишния път като съм тествал съм блеял в облаците...Първо ми светва 4 къси, след кратка пауза още 8 къси мигания на лампата за ABS-а (иначе, другата оранжевата лампа която показва евентуални грешки на ECU-то, по време на тества си свети постоянно, т.е. няма ядове по другите системи и т.н.).Някой, нещо, тва онова ?

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...