Jump to content
iskamvitec

МОже ли д16з5 да стане д16а9

Recommended Posts

Така става въпрос за два доста познати двигатели.Идеята ми е да махна ламдата и да сложа ецу от а9 на з5 възможно ли е това нещо да се случи?Какво допълнително трябва да направя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сменяш екуто с д16а9 но гледаи наистина да е такова че на мен ми продадоха уж за а9 пък то а8 с потенциометъра отгоре така освен екуто сменяш и колектора с 4-2-1 сток или там къвто имаш обаче има преправянена кабелите към екуто но са минимални от сорта режеш 3 кабела и ги свързваш с 3 на потенциометъра не е никък сложно но трябва да знаеш кой точно са.Поздрави!!!

Редактирано от CONEV

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

другия вариянт е да смениш изпускателния колектор с такв като на А9 4в2в1 и да си дадеш еку-то да ти го чипнат и да ти направят настройки като на А9! Емо 1NET, може да ти свърши перфектна работа ;) Тпй преправи на едно мое приятелче А9-ката сложи и ламбда контрол и лънч контрол на 4000 оборота и сега върви много прили4но колицата и расходчето му се смъкн малко.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А добре толкова ли е по-харчи тази а9 и от други теми във форума чета това.Това е породено от факта че няма ламда сонда или че има там в главата малки разлики от рода на диаметър на клапни.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незнам дали има разлика в клапаните на главата но има разлики във вала ролката към вала и че няма сонда и да от там идва тоя разход но затова пък имъш потенциометър с които регулираш колко да харчи ако харчи по малко ще върви по малко а при повече е ясно но несе стресираи повече от 10л на 100км градско няма да е и задължително си смени колектора от 4-1 към 4-2-1 дори да е сток

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...