Jump to content
ReSPecT

Термо лента въпрос

Recommended Posts

Може ли стъклоплат да се ползва за термолента понеже ми предлагат такава лента мерси предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може, но по-добрият вариант е керамичната. Всички сме карали досега със стъклената лента и също има ефект, колкото и да е минимален. Съвет от мен, изчакай следващата поръчка за керамична лента. Скоро е!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А има ли ефект ако се сложи на заводски колектор или се слага само на спортните?

Редактирано от Most_Wanted

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има,ама е много вероятно да прегрее и да се спука.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта на лентата е да намали отделената топлина от колекторите, което съответно намалява топлината в коша като цяло. Има и разни други теории , но аз не съм толкова в час. Питай lookcho и 1net, те знаят повече! Не съм тествал на сток колектори, но 99,9/100 от случаите се омотават тръбните спортни колектори. Ако тези които ние ползваме въобще можем да наречем "спортни"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на термолентата е да задържа макс. толи колекторите, защото е по-бързо оттичането на газовете, когато е по-топъл. Но ако генерацията назад е сток, процедурата се обезсмисля.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има,ама е много вероятно да прегрее и да се спука.

да, той чугуна понеже лесно се прегрява и за това трябва да се внимава да не се вкарат вътре някви топли газове ... и е добре през първите 30 минути от експлоатацията на колата, да махнеш термичния щит , защото той също спомага за прегряването на колектора ...

Но ако генерацията назад е сток, процедурата се обезсмисля.

това бих искал да го видя доказано ! защото е логично да е точно обратното ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...