Jump to content
mishaka

Странен проблем със стрелката на температурата

Recommended Posts

Пичове,Проблема се състои в следното: когато колата престои на студено (навън през нощта например) уреда на таблото спира да роботи - стрелката стои в най-долна позиция и не мърда, но колата загрява и работи нормално. Проблема се оправя като като направя стандартната проверка дали уреда на таблото работи - вадя буксата, която влиза в датчика на двигателя, давам на късо, стрелката литва до горе и всичко е ОК после - стои в гаража на работа цял ден и пак работи. За съжеление след престой навън през нощта пак спира да работи.Проблема не е в датчика на двигателя, тъй като съм пробвал и с друг, а освен това ми го мериха и с мултицет и всичко там е ОК.Ако някой е имал такъв проблем или има идея от какво може да е, нека сподели, тъй като неразбирам много от електрическите въпроси.Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не разбирам, но защо не опиташ пръскане с контактен спрей на токовите контактни повърхности. :cool: Някъде се губи връзката...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

споко колега,те английските коли така правят,в тях всичко се троши в пъти по-бързо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

споко колега,те английските коли така правят,в тях всичко се троши в пъти по-бързо

Ха колега ти успокои всички които карат англичанки :cool: А към колегата с проблема имам питане за пренощуването: сега за студа става на въпрос нали Това със спрея може би е добра идея, но се съмнявам че не прави добре контакт, сигурно проблема е някъде другаде, дали има някъде спойки по трасето или всичкото е на букси? За датчика викаш си сигурен че е изряден.ХА ХА отговорих си на 1-я въпрос за времето ти си го написал Редактирано от newman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, сигурен съм за датчика. Веднъж го мериха на сервиз и въпреки, че беше ОК пробваха с друг за всеки случай. Иначе аз самия си го мерих преди седмица при един приятел и показваше нормални стойности - както са посочени repair manual-a.Единствената закономерност, която виждам е студеното време и продължителното стоене навън.Колкото до контактния спрей - ще пробвам утре, дано да има ефект.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...