Jump to content
user

Дебитна карта

Recommended Posts

Искам да си взема разни чаркове за Кибик-а. В България цените са безумни (примерно: дискове+накладки=1300 лв. от Хеед '91, доставка до 2 седмици), та след ровене насам-натам се насочих към online UK магазините (850 лв. с доставката до България и включено ДДС за същото като в "официалния" вносител, споменат преди малко; доставка 3-4 дни). За да пазарува от там човек обаче му трябва дебитна/кредитна карта. Досега не съм имал вземане-даване с подобни разплащателни средства, та след доста четене съм изпаднал в дилема - от коя банка да е? Намерих една страница със сравнения на различните карти, издавани у нас. Прочетох доста блогове, статии и пр., но несигурността си остава. Засега съм решил да е дебитна Visa Electron на ДСК, ПИБ или ЦКБ. Някой да сподели лични впечатления? Всякакви мнения са добре дошли: предимства, недостатъци и т.н. Да знаете коя от банките поддържа "Verified by Visa"? Защото за ПИБ четох, че смятали да го въвеждат "скоро", но мнението беше на служител на банката от средата на миналата година. И трябва ли изобщо банката да поддържа нещо или просто мога са отида на страницата на Visa и да си регистрирам картата? ПП И друго ме интересува: доставката до адреса, посочен от мен, за територията на България от Български Пощи ли ще се осъществи? Т.е. те ще довлекат 20.8-те килограма желязо до вратата, или ще ми пратят известие аз да си ги взема от някой клон? Това също не ми е много ясно и бих се радвал накой да ме "осветли" по въпроса.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно всеки ще ти похвали картата и банката която ползва.Според мен е добре да има онлайн банкиране. И трите банки на които си се спрял имат, това е добре.Аз съм ползвал карти на Райфайзен, Пиреос и ПИБ, като предпочитам последната и само с картите от нея съм пазарувал онлайн.За доставката - според мен точно тази няма да ти я донесат до вратата. :angel: Най-вероятно ще получиш бележка от Български Пощи да идеш на митницата да си я получиш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То за хваленето - ясно. :angel: Обаче в случая, колкото повече, толкова повече (мнения). За доставката ми е интересно, защото ако ще ходя да я взимам (ще е от пощата, не от митницата, защото от UK няма мита) ще дам личен адрес и ще я взема от пощата до нас, но ако те ще я носят ще дам служебен адрес, където ежедневно има човек, който може да получи пратката. За това питам, за да знам как се процедира и кой адрес да дам. Какво се случва, ако дам домашен адрес, дойдат през деня и няма кой да отвори?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с дебитна карта VISA ELECTRON на Unicredit Bulbank ,поръчвал съм си стоки от франция и ми ги доставяха до пощата,но ако пратката е по-тежка за Пловдив мисля че трябва да се ходи до митницата да си я вземеш ,но за това не съм сигурен,не съм си поръчвал големи стоки. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си кредитна Visa. Така ако стане проблем имаш краен изход да обжалваш транзакциите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също бих ти препоръчал ПИБ! Имам вземане-даване с тях в последните 4 години и до сега не е имало проблеми. Не знам какво точно се има в предвид Verified by Visa, но в ПейПал под статус ми седи Verified, а ползвам Visa на ПИБ, при онлайн банкирането им е малко неприятно, че искат едни такси за електронен подпис, за да можеш да ползваш пълната функционалност на сайта. Най-добре се разходи до офисите на избраните от теб банки и поразпитай на място, избери си тази, която най-много ти допада и скачай!п.п. Че то в наши дни дори за превеждане на стипендия на гимназист искат дебитна карта, че има ли още някой, който да не ползва такава услуга?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало от мен ето ти един линк с много полезна за всички желаещи да си пазаруват он-лайн от E-Bay. Относно картите с които можеш да си пазаруваш, единственото необходимо условие е да е VISA ELECTRON и да не е само от ДСК или ОББ :) Казвам това поради факта че навсякъде където съм чел и коментирал хората имащи такива карти имат проблем с регистрирането им в PAY PAL ! За другите банки е въпрос на личен избор спрямо това кой какви по-изгодни условия предлага. За онлайн банкирането според мен е излишна екстра (при това платена) или поне най-малкото не е необходимо да го имаш за да извършваш покупки от E-Bay ! Относно доставката на стоката, и в двата случая ако покупката е направена от страна членка на Европейския съюз или от друга страна не членка (USA, China и др.) покупката се доставя у нас чрез Български пощи и в много редки случаи от някоя куриерска фирма (зависи от това как се договорите с продавача) ето още малко инфо по случая ! Имайте на предвид, че за стока закупена от страна членка на Европейския съюз не се дължи мито и ДДС :) Но за всички останали стоки със стойност над 150 Евро закупени от страни не членки на Евросъюза се дължи и мито и ДДС (възможно е и акциз в определени случаи), От 01.12.2008 г. максималната стойност, върху която не се дължат митнически сборове, е вдигната от 45 на 150 Евро :) При положение че сте спазили тези всички неща i стоката ви ако е с размер като пощенски плик или малък колет до 1 кг. ще ви бъде доставена или на адреса или в най-близкият пощенски клон по местоживеене и ще бъдете уведомени с покана за това ! Ако е с по-голямо тегло сигурно пак ще получите покана да се явите в най-близкият клон за да си я получите като е възможно да доплатите за по-високото тегло ! Във всички останали случаи при които сте пазарували от търговец на страна не членка на Европеския съюз и сте надхвърлиli сумата от 150 Евро, ще получите покана да се явите в митническия клон който ви обслужва по местоживеене, за да заплатите всички дължими митнически сборове и такси, след което вече ще можете да си получите стоката от пощенския клон по местоживеене ! Аз лично досега не съм имал проблеми и всичко ми е идвало или на адреса от пощенски куриер или съм ходил да си ги получавам от пощенският клон ! Само веднъж бях извикан за справка в митницата за стока от USA (бяха ми написали на бележката да нося копие от фактура или копие от PAY PAL платежното с което да удостоверя сумата, която съм платил защото пича от Щатите беше написал на пратката че ми я праща за подарък и....) която обаче си беше на стойност от 40 $ и само ме разкараха излишно, че дори ми се извиниха заради невежеството на техния служител в пощенския клон (във всяка една поща имат митнически служител който проверява входящите пратки и при съмнение се прави комисия която ги отваря и разглежда на място случая и определя дължимите сборове и такси, като естествено това е пак за страни НЕ членки на Евросъюза :D) !

 

Ами това се сещам дано съм бил полезен на всички имащи желание да пазаруват он-лайн от Е-Bay ! :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Благодаря на всички за информацията.

Картата ми трябва само и единствено заради части за колата. Ако не беше заради Хондето, хич и нямаше да се занимавам с глупости. От ebay не смятам да пазарувам въобще, само от големи специализирани on-line магазини (само UK). За момента клоня към ДСК (по ред причини; аз пък не съм чел за проблеми с техни карти Visa Electron, поне не и от 2007 насам, преди това може и да е имало проблеми) и може би утре ще отида да си извадя една тяхна дебитна и ще вкарам необходимите средства за дисковете и накладките. В крайна сметка все отнякъде трябва да се започне.

За поръчката ще дам служебният адрес, пък ако ги доставят там - добре, ако не - поне ще получа известието и ще ходя да си ги търся по пощенските клонове.

Редактирано от user

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

все пак имай предвид проблемите, всички търговци/транспорт може да направят проблем. с дебитната моментално плащаш и парите ти "се усвояват", с кредитната може да претендираш за отказ от транзакция при нередности, още повече че практически не си внесъл пари докато не си съгласен и фактически интересът на институциите да разрешат ситуацията е по-голям

Редактирано от gin

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще ти препоръчам дебитна Виза от ПИБ. Няма отказ с тях и са напълно безплатни, а и доста мнения съм чел на хора, които ги ползват и са много доволни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че си се насочил към ДСК. За дебитните/кредитните карти не знам как са, но при разплащатателните сметки съм чувал не дотам добри отзиви.Лично аз бих ти препоръчал ПИБ. Това е банката ориентирана към частния потребител, а не предимно към бизнеса. Повечето от услугите им са безплатни или със символични такси. За разлика от Булбанк примерно :dry: . Вземи си кредитна карта от ПИБ и няма да съжаляваш. Първата година няма такса, поне допреди 3-4 месеца беше така. Visa Electron също става за online разплащания. Това, което ти препоръчвам е да пазаруваш чрез PayPal, а не директно с картата. Така имаш по-голяма сигурност. Електронното банкиране е незаменимо и за ПИБ е безплатно. Веднага след ПИБ бих поставил Райфайзен.Най-добре като събереш мнения да отскочиш до офисите на няколко банки и да се запознаеш от първа ръка с условията. Може да хвърлиш един поглед и на сайта Moitepari.com

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Може да хвърлиш един поглед и на сайта Moitepari.com

Аз от там идвам... Четох, четох, чак изпуших вече. Освен този сайт гледах http://www.pazaruvane.com/, http://paypal-bulgaria.com/forum/, http://forum.investor.bg/ и каквото открих още. Като за веднъж ми идва много информацията, но след 2-3 дни ще ми "слегне" в главата и всичко ще си дойде на място, надявам се. :dry: Клоня вече към ПИБ, въпреки че някак не ги усещам като "моята банка". Ще продължавам да чета, пък понеделник-вторник ще отида някъде и ще извадя някаква карта, че вече наближава смяната на маслото и филтрите, а искам да сменя дисковете и накладктие с едно ходене. Ще си изкарам каква да е, само за тази покупка, пък после, ако не ми харесва, ще я закрия. Няма да се женя за тази карта я! :) Благодаря отново на всички отзовали се.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От доста време ползвам услуги свързани с карти и интернет, ползвал съм доста банки но за мен най-добри в това отношение са ПИБ. ДСК съм ползвал и до скоро имах ВИЗА дебитна но имат месечна такса подръжка която е към 2 лв. мисля че беше и накрая бях доста на загуба заради това! Иначе проблеми съм нямал с тях и транзациите им. Аз ти препоръчвам ПИБ!Картите им са добри и са с чип, нямат месечна такса както и такса за теглене на пари от банкомат ( ако решип да си изтеглиш сума която си вкарал в картата примерно)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички банки са иззедници! :lol: Вяра не може да им се има! Внимавай какво подписваш, гледай между редовете и написаното в договора с малки букви! :lol: P.S. НО, целия нормален свят живее на КРЕДИТ, така, че няма страшно!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си виза електрон на ЦКБ - с безплатно електронно банкиране е можеш да си я поръчаш онлайн и досега съм нямал никакви проблеми с нея за пейпал .... за разлика от ПИБ .. тях не искам да ги чувам повече..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всички БГ банки са жив та$ак.която да вземеш се тая...не му мисли толкоз.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши се:

 

Thank you for your order, ref: XXXXXXXXXXX placed on 31-March-2009 at 16:35:09 (UK time)

 

Your payment has been successfully authorised - payment will be taken when your goods are shipped.

 

Shipping will be via Euro 48 International Scheduled

Actual weight shipped 20.8kgs, including 0.2kgs packaging

Да видим обаче какво и кога ще пристигне. :lol:

Само да кажа, че първо си отидох в ДСК. Така си бях решил, а и ми беше наблизо. Мотаха ме от един етаж на друг, объркаха ми адреса и добре че гледах, иначе така и щеше да си остане. Да ми държи личната карта и да ми напише, че живея в друг град, на съвсем различен адрес... A и тръгнал да ми спори, че някога съм бил живял там, при положение, че съм роден и израсъл в София! Аз това не го разбирам... :( Обслужващия ме през цялото време питаше колежката до него кое как се прави, а накрая жизнерадостно ми заяви, че ми е пуснал картата обикновена, при положение, че аз изрично му казах да е експресна. Не можело експресна. И колежката му не можа да я направи. Викам му на моя: "Направо забравете, че съм идвал." и си излязох (доста от подробностите ви ги спестявам). Не мисля да стъпя в ДСК отново - 30 минути и нулев резултат.

Вчера отидох в ПИБ. Имаше по-голяма опашка от в ДСК и аз - аха - да се откажа. Обаче 2 момичетата обслужиха 5-6 клиенти за 5 минути и дойде моят ред. За още 5 минути всичко беше готово, а днес само минах и си взех картата от офиса им. Както виждате от горния цитат, проблеми с поръчката няма.

Общо с ДСС-та, доставка и пр. ми излиза 60% от сумата, която ми иска официалния вносител. За какво си говорим. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорим си за това, че в целия развит свят хората пазаруват по този начин, защото е бързо, лесно, евтино и удобно. Просто трябва да си сигурен, че знаеш какво искаш и да купуваш от доказани търговци. И чуждите банки предлагат много повече услуги към картите и към сметките си. Плащам си телефон, ток, вода, и-нет, газ, автоматично от сметката, не влизам и в банка-през интернет си погасявам задълженията към кредитната карта и си обръщам еврото във валути за кредитните карти които не са в евро. А ти сега откриваш какво е дебитна карта :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти сега откриваш какво е дебитна карта :D

Ако цената в България не беше 1.6 пъти по-висока, отколкото в Англия, нямаше изобщо и да се занимавам. И не е така само с дисковете и накладките. Мисля да си взимам по-смислено окачване и отново се повтаря същата история с цените. То това българските търговци са търгаши, не търговци. Погледне те и: "'Шото мно'о си точен и те харесвам ш' ти напра'а отстъпка." Бам, цената x2 и ти прави "отстъпка" 20 лв. :lol: Аз "откривам" нещата когато ми трябват истински, самоцелно, без да ти трябва, е губене на време. Досега просто не ми беше трябвало. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го приемай лично.

За нашите търговци съм съгласен, като си купиш веднъж кола и след това ще ти смъкнат кожата от гърба.

Една проста развносметка: Аз работя от известно време в Турция, тук хеча е 51К обаче данъците са много високи, преди данъците колата е 25К. В България същия хеч е 45К, а данъците са 20%, т.е. без данъци е 35-36 К.

Слаб съм по математика, някой да ми го обясни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За доставка на стока/материал/колет над 20 кг. се ходи до регионалната митница, не се доставя до пощенския клон по местоживеене!!!

Пример живея в Банкя поръчал съм такъв колет, идва - трябва да ходя до митницата в София за да си го взема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва да ходя до митницата в София за да си го взема.

А имаш ли горе-долу представа колко време се мотае пратката на нашата митница? Защото аз поръчах миналия вторник, изпратено е на 2 април и според куриерите на 4 април е било в София. Обаче още нямам някакво уведомление ли, що ли, да ходя да ги взема.

 

Progress of the parcel you've enquired about is displayed below.

 

Parcel number: EExxxxxxxxxGB

Status: Accepted

 

Parcel tracks

 

Date Time Location Tracking Event

 

04-04-2009 10:50 Delivery Agent - SOFIA - PTT Arrived in destination country

03-04-2009 14:58 Delivery Agent - SOFIA - PTT Arrived in destination country

03-04-2009 05:21 Heathrow Airport

03-04-2009 04:11 Heathrow Airport Arrived at outward airport

02-04-2009 23:55 International Hub Left origin country

02-04-2009 20:54 International Hub Arrived at outward Office of Exchange

02-04-2009 19:40 Coventry Depot On route to hub

02-04-2009 16:30 Coventry Depot Collected from customer

И според някакъв сайт за акроними PTT значи:

 

PTT Postal Telegraph and Telephone

PTT Public Telephone & Telegraph

...

Обаче това нашите пощи ли са, митницата ли имат предвид... И сега чакам. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това колко време трябва да те мотаят не мога да ти кажа, не знам. Лично аз не съм получавал, но знам че, трябва да ти дойде покана, че имаш "колет/пратка" за да си я вземеш. И горе съм допуснал грешка над 2 кг. не 20 :huh:, съжалявам. Ако си над тези килограми трябва да чакаш да ти пратят покана.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си намерих една тема по въпроса, и нещата започнаха да ми се изясняват. Ще изчакам още 2-3 дни, а междувременно ще пиша на английския доставчик, за да ми прати номера, под който е заведена пратката тук и някакъв "Proof of Delivery". Иначе, според изпращача, моята пратка е 20.8 кг., от които 200 гр. опаковка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да затваряте темата. Всичко е вече тук. Happy end. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...