Jump to content
mitaka_t

Ремонт на Ел. Стъкла ?

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам проблем със стъклото на шофьорската врата. До скоро като вдигна прозореца догоре и задържа копчето се чуваше едно силно и гадно тракане, като прескачане на зъбци (или нещо такова), но...поне се затваряше. От известно време обаче напълно отказа. Стъклото в момента е вдигнато до горе и не може въобще да се свали....на където и да натисна копчето - нагоре или надолу се чува това тракане и стъклото не мърда. Попитах в 2-3-4 сервиза, от които единия за автостъкла, дали могат да ми го оправят, но навсякъде ми казаха, че не се занимават с такива неща. Много ще съм благодарен ако някой може да ми каже сервиз, в който да отида, за да ми оправят проблема, адрес или телефон...с каквото може да помогне все ще е от полза. Рових се във темите, но не открих нищо което да ми върши работа, освен една обява от Пламен Маджаров, който извършва такива услуги, но за съжаление вече не живее в София и съответно няма как да ми помогне. Казаха ми че имало едно място където се занимават с такива неща, някъде в Княжево, около последната спирка на 5-цата, но...само това знам, нито адрес, нито телефон....и няма как да го открияМоля помогнете, че....пролет идва, времето се затопля, а....аз немога да си свалям прозореца, ужас :) PS: На всички които биха ми предложили машинка или ми обясняват как да си отстраня проблема сам.....мога само да им благодаря за съветите, но...това не ми върши работа. Трябва ми само сервиз, където да ми отстранят проблема, независимо дали ще ремонтират старата ми машинка или ще я сменят с нова, просто не искам аз да се занимавам, е.....естествено и цените да са поносими, не "завишени до небето".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не се повтарям, ето линк.Това е "Сервиз за аларми, ел.стъкла и люкове" гр.Пловдив.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти колега най вероятно машинката ти работи но последните зъбци на зъбния гребен са заминали и затова не може да се свали или вдигне до гореаз лично имах такъв проблем и присадих (заварих) нова част от друг зъбен гребен (от пасат2) - зъбния модул е същия и дъгата е почти същата - но това според мен няма да ти го направят в сервиз разглобява се машинката - разнитва се нита и се прави нов после в крайна сметка ми излезе 10 лева всичко и вече 2 години си работи - бих ти помогнал,но си в софия

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автоаларми-ремонт и монтаж, автоключалки,ключове с чип,монтаж и продажба на ксенонови фарове, ремонт на ел. стъкла и централни заключвания , ,застраховки- граждански,каско към Бул Инс.Тел.0897897164,0889549329-Николай Бончев.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автосервиз Квалитет

"Сервиз за аларми, ел.стъкла и люкове" гр.Пловдив Намира се в двора на бившето предприятие Балкан. До борса Лъч - с нов адрес, намира се на 280м. от разклона за Брестник, дори и днес хората се справиха с проблемното ел.стъкло. Пожелавам Весели празници и спорна година за всички! Ето телефон за връзка 0898 736029, сайт http://www.elstakla.com/home.html

 

 

Публикувано изображение

By stich1993 at 2011-12-31

Редактирано от stich1993@abv.bg
  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във София има в Надежда до Илиенци. Мисля, че беше на светофара на стадион Локомотив се свива наляво между стадиона и Илиенци. и някъде около пазара имаше табела.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове - темата е на 3 години вечеПубликувано изображение от както е пусната ...Публикувано изображение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаа, но проблемът си е актуален за други хорица (като мен). Лятото човърках механизма - проблемите не са от настройките и улеите, явно зъбния венец е сдал.. Ще трябва да се сменя или да се ремонтира (побългари) за по-траен ефект от втора ръка.Тоя сервиз до базара Илиенци дали е читав? Някакви отзиви. Име поне?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://www.mikrondocev.com/index.htmЗаписваш си час задължително, защото е много лудница.Момчетата са много кадърни, препоръчвам ти Васко, той е един много сръчен младеж и съм много доволен от работата му. (не че другите няма да ти свършат работа)Смениха ми жилото,някъв гребен и една или две ролки. Цялото нещо струва 70 лв. като това включва демонтаж и монтаж и ти дават гаранция + касова бележка.Само ремонта, без монтаж и демонтаж е 60 лв.Гаранцията е 2 години.Дано съм бил полезен!Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги!

Първо - Честита Нова Година на всички с пожелание за здраве и сбъдване на всичките Ви мечти.

Второ - като автор на темата искам да се извиня, че не съм споделил какъв е резултатът и как си реших проблема.

 

Та, какво се случи при мен: Проблема, който съм описал го имах при Civic-а ми. След пускането на темата колегата kokche, ми даде следния отговор:

Автоаларми-ремонт и монтаж, автоключалки,ключове с чип,монтаж и продажба на ксенонови фарове, ремонт на ел. стъкла и централни заключвания , ,застраховки- граждански,каско към Бул Инс.Тел.0897897164,0889549329-Николай Бончев.

Имаше и други отговори с предложения, но аз се спрях на неговия, защото ме интересуваше майстор/сервиз за региона на София.

И така, свързах се с колегата, отидох при него, направи оглед и първо ми каза, че е намерил проблема, износени/счупени зъбци, които трябва да се наварят и ще ми струва 55 лв. След малко, се оказа, че е намерил и 2ри проблем, с някаква втулка на механизма и ще ми струва общо 120 лв. ОК, съгласих се, оправи нещата, даде ми 1 год. гаранция и по живо по здраво си тръгнах.

От тук започнаха същинските ми проблеми. След около седмица механизма "нещо се прецака" - стъклото започна да се движи неравномерно и на криво, предния край "избързваше" при спускането на стъклото. Отидох пак при него и уж оправи нещата.

След 2 седмици се появи проблем и с механизма на шофьорската врата на Accord-а. Тъй като не знаех за друг майстор отидох пак при него. Оправи ми проблема (пак някаква втулка на механизма) срещу 60 лв., пак ми даде една година гаранция и пак си тръгнах "без проблеми".

Да, ама не. От тук нататък, в продължение на 2-3 месеца, почти всяка седмица се връщах пак при него за да се възползвам от гаранцията си. Ту със Civic-a, ту със Accord-a. Всяка седмица... И на двете коли стъклата ту отказваха (както се спуска или вдига и изведнъж спре и... нито нагоре, нито надолу - не помръдваха), ту вървяха на криво (я при спускане, я при вдигане единия край вървеше преди другия, при което се налагаше да коригирам движението на стъклото като го издърпвам или избутвам с ръка), ту излизаха извън водачите. Всеки път когато бях при него всичко се разглобяваше и сглобяваше на ново, реглаж се правеше на ново и решаваше проблема "за последно" с обещание, че няма да се повтори вече.

Върха беше когато един ден исках да сваля стъклото на Accord-а, натиснах копчето, така че стъклото да се свали автоматично до долу, без да държа копчето и.. продължих да си карам, без да наблюдавам движението на стъклото (което уж редовно правех след толкова проблеми) и след 1-2 секунди се чу "удар" от вратата, все едно някой изблъска с чук отвън по вратата. Стъклото беше изместено, предния край беше по-надолу отколкото задния и стъклото не помръдваше нито надолу, нито нагоре. Тук чашата преля. Звъннах на "майстора" по телефона и му вдигнах як скандал. Тъй като беше около 7 часа вечерта се наложи да отида направо пред тях, а не в сервиза, за да "оправи" нещата. След като отидох и свалихме кората се оказа, че едното рамо на "ножичния механизъм" буквално се беше огънало под ъгъл около 60 градуса. Доколкото знам тези механизми се изчисляват така, че да работят на около 40-50-60 % от максималното им възможно натоварване. Представете си под какво напрежение е работел, за да се огъне така. След този случай, след като отново реши проблема "окончателно" реших, че няма да си отварям прозореца, докато не открия някой друг, който наистина разбира, за да го погледне.

Така или иначе, нямаше как да не използвам прозореца. И... след известно време, стъклото отново започна да се движи "накриво". Успях да го затворя някакси и след това трябваше или отново да отида при него, или да открия друг майстор.

Бях решил, че при него няма да стъпя повече. След усилено издирване по най-различни форуми успях да намеря телефона на Пламен Маджаров (за който бях споменал в първия си пост, че вече не жевее в София). Оказа се, че си живее в София, уговорихме се да отида да я погледне. Направих го и след неговата намеса .... О! Чудо... проблема изчезна. Вече 1.5 - 2 години след това нямам проблем. Стъклото се движи като все едно механизма е чисто нов.

Относно Civic-а - след като за последно ходих с него при гореспоменатия колега kokche, нещата естествено пак не бяха ОК - стъклото се движеше леко "тресейки се" и лееееко накриво, но все пак работеше някакси, не беше отказало напълно. Закарах и Civic-a при Пламен Маджаров, но... каза че нещата са толкова зле там, механизма въобще не се движи както трябва, всички водачи са осукани, че почти нищо не може да направи. Поигра си все пак, и... макара да не оправи всичко на 100% нещата се подобриха. Но.. ме предупреди, че няма да изкара дълго. Дори не ми взе пари, каза че проблема не ми е решен, а щом не е успял да го реши - не може да ми вземе каквито и да е пари. Посъветва ме да си търся друг механизъм, за да го смени. Наскоро взех механизъм от колегата Dragi4, отидох при Пламен, смени го и... сега нещата са ОК.

 

Та след толкова ходене по мъките... мога да кажа само БЛАГОДАРЯ на Пламен Маджаров, че ме отърва от всички тези проблеми.

На всички, които имат проблеми с ел.стъклата, за района на София, бих ги посъветвал ДА НЕ ХОДЯТ ПРИ КОЛЕГАТА "kokche" ( Николай Бончев, работното му място се намира точно до сервиза Ем-Комплект 33 в квартал Павлово ). Може и да има доволни от него, но аз лично НИКОГА ВЕЧЕ НЕ БИХ ОТИШЪЛ ПАК ПРИ НЕГО.

Бих препоръчал услугите на Пламен Маджаров. Ето телефон за връзка с него: 0894310070.

 

Колегата raddev е препоръчал "http://www.mikrondocev.com/index.htm". Аз лично не съм се възползвал от услугите им, но 2ма приятели са го правили и са доста доволни. Може би наистина ги бива.

 

Това е от мен, много дълго се получи, но се стремях да съм максимално подробен, надявайки се да съм и максимално полезен ;) .

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много колега Mitaka_t за подробното инфо и на raddev за адреса. Радвам се, че все пак има хора, които могат да поправят тия механизми. Явно това е слабо място, поне при англичанките.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах проблеми с доста майстори но тези са и производители и нещата се получиха ето и линк.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...