jordand 0 #1 Публикувано 4 Март, 2009 (Редактирано) Здравейте,не зная дали тук е подходящото място, но ходих скоро на преглед и ми намериха 1000 проблема по колата и искам да попитам колко евентуално би ми струвало частите плюс труда за да ги поправя. Проблемите са следните:-Смяна на предни дискове и накладки-смяна на задно ляво цилиндърче и накладки-обстоен преглед на предното окачване. Имаше напукан маншон и няколко уплатнителя.-на задно окачване двата тампона на носачите откъм купето и оглед на останалите тампони.Благодаря ви предварителноПС. Колата ми е Хонда Сивик 97 година, с английското купе. Четири врати 1,4 двигател. Редактирано 4 Март, 2009 от jordand Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Koev 8 #2 Отговорено 4 Март, 2009 Здравейте, не зная дали тук е подходящото място, но ходих скоро на преглед и ми намериха 1000 проблема по колата и искам да попитам колко евентуално би ми струвало частите плюс труда за да ги поправя. Проблемите са следните: -Смяна на предни дискове и накладки - 60.00лв - дискове, 35.00лв. - накладки -смяна на задно ляво цилиндърче и накладки - същото като горе + някакво не кой знае колко голямо доплащане за цилиндърчето - 20-30лв. -обстоен преглед на предното окачване. Имаше напукан маншон и няколко уплатнителя. - маншон и уплътнения оригинални японски можеш да си намериш по около 15-20лв. -на задно окачване двата тампона на носачите откъм купето и оглед на останалите тампони. - тампоните са ти около 20-ина лв парчето - читави японски Благодаря ви предварително ПС. Колата ми е Хонда Сивик 97 година, с английското купе. Четири врати 1,4 двигател. Ако си вземеш не-оригинални части - например турски или немски, може и по-тънко да ти излезе. В повечето случаи се оказват не по-лоши от японските. Труда зависи изцяло от сервиза, в който ще се озовеш... ама има колеги от форума, които имат сервизи, така че ако си в близост до някой от тях - действай няма да сбъркаш. Поне ще ти пипат колата съвестно.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #3 Отговорено 4 Март, 2009 Къде ги тез цени при това на читави части??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #4 Отговорено 4 Март, 2009 Където пазаруват "голфаджиите" Не си осакатявайте колите Ефтиното излиза скъпо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ombre 221 #5 Отговорено 4 Март, 2009 Eто за това ни плюят колите ,че били "кошове",защото си ги съсипваме сами. ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #6 Отговорено 4 Март, 2009 Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #7 Отговорено 4 Март, 2009 като цяло всичко идва от това че българина не иска да плаща Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #8 Отговорено 4 Март, 2009 Аз скоро (преди 6 месеца) сменях дискове с накладки на моята англичанка 1.6 преди фейслифта - дискове Brembo MAX + накладки Pagit - 263 лв. (това са дилърски цени), и още 60 лв. за труд... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #9 Отговорено 4 Март, 2009 (Редактирано) Аз съм забелязал следното, евтините чаркове (турски, тайвански и пр.) се скапват в доста по-бързо и съответно трябва да ги сменяш два-три пъти по-често, съответно плащаш няколко пъти за работата на майстора, следователно японски части (по-скъпички) и по-малко срещи с майсторите (не че не са пичове, ама айде нема нужда... )Равносметка: общо взето същите кинти, но по-малко ядове! Редактирано 4 Март, 2009 от kitu Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jordand 0 #10 Отговорено 5 Март, 2009 Май се обърках още повече. Не можах да добия представа в основни линии какъв ще бъде моя разход за сравнително добри части. Мисля да я карам при Омбре колата. Някой знае ли той с какви части работи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lord_of_the_road 3 #11 Отговорено 5 Март, 2009 Май се обърках още повече. Не можах да добия представа в основни линии какъв ще бъде моя разход за сравнително добри части. Мисля да я карам при Омбре колата. Някой знае ли той с какви части работи?Питай го!Ombre is watching you. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jordand 0 #12 Отговорено 11 Март, 2009 Омбре, ще дадеш ли някакъв коментар за цени? Предварително благодаря. Сервиза работи ли в събота? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове