Jump to content
EJ2_ro

Как да разпозная в-тека?

Recommended Posts

Здравейте колеги,въпроса ми е следния как да разбера дали един двигател е в-тек или не?На капака на клапаните на всеки един в-тек двигател пише ли v-tec?И имам още един въпрос какви двигатели се монтират на Honda Civic Coupe 5 gen?Знам само за два 1,5(101к.с.) и 1,6(125к.с)Благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На това купе се слагат само тия двата а за втек-а има много изписано из форума ползвай търсачката специално за 5г тези които имат втек си го пише на капака на клапаните. За 6г това не важи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не на всички втеци 5ген си пише втек. Може да ги познаеш по формата на главата, свещите дали са отпред или отзад и по втек-клапана. Ще поровя за снимки:

Двигател без втек. (евентуално Д15Б7 или Д16А6 - като най-масови). Свещите са от задната страна, капачката за маслото в предната.

Публикувано изображение

Двигател с втек (Д16З6 или подобен). Свещите са в предната страна, капачката отзад. - Както забелязваш - няма надпис ВТЕК на капака.

Публикувано изображение

Ето един в много запазен вид (с оригиналното покритие на главата - рядкост са - повярвайте)

Публикувано изображение

Ето още един, в по-голям размер, макар и с кофти качество е снимката, но се вижда втек-клапана под синьото маркуче за вентилация на маслените пари.

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...