Jump to content
Viktor

Каде се намира дроселовата клапа?

Recommended Posts

Имам Хонда Concerto 1.5 двигател и най вероятно са ми изцапани дросерната клапа мога ли сам да си я почиста и как става това и къде се намира тя? :drunk:;) ;) :)

Редактирано от Viktor

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по жилото на газта, по жилото и стигаш до клапата. Намира се под черното кюмбе на което пише PGM-FI

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, ще прозвучи много гадно и ще се обидиш, както ми се е случвало и на мен, но няма как да не попитам, защото ще се опитам да те предпазя от усложнения. Щом не знаеш къде е дроселовата клапа, как ще я почистиш правилно и ще си гарантираш, че няма да повредиш нещо друго? Знаеш ли с какво да я чистиш и как?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незнам за какво става въпрос , в интерес на истината.Питам дали мога сам да я почистя ако не мога ще трябва да патувам 100км за да ми я оправят :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разни спрейчета за почистване на карбуратори. Въоръжи се с нещо такова или поне с WD40. Мисли и не бързай. Направи 2-3-4 снимки преди да си почнал. Това ще ти помогне ако при сглобяването забравиш кое къде е било.Източи охладителната течност.Първо отвори това черното с надписа PGM-FI. 4 винта звезди които обаче хич не се дават лесно.Цялата дроселова клапа се държи на всмукателния колектор с 4 гайки. Като откачиш маркучетата, жилото и кабелите ще имаш сравнително лесен достъп до гайките.Така и така си се хванал, почисти си и IACV-то. То се намира отгоре на всмукателния колектор на тръбата на 1-ви цилиндър. изглежда като алуминиев цилиндър с дължина около 10см и с куплунг с 2 кабела.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко допълнение към поста на 1net - за всичко е прав, а да поясня, че е хубаво да се бърше с парцал от материя, която НЕ пуска власинки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж тук колега,днеска я чистих,дано се оринетираш.това голямото е дроселовата клапа,няма нищо сложно,само помни кое от къде развиваш. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=31345

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата обаче като гледам е с Д15-ка и неговата клапа седи вертикално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...