Jump to content
ro6avia

гайки за джантите на Акорд

Recommended Posts

купих си лети джанти втора употреба за Акорда и ми казаха че трябва да сменя и гайките. Имат ли разлика? Гледах из нета и всички гайки които намерих да се продават са с ъгъл на конуса 60 градуса. Преди имах CIVIC и при смяна на джантите си бях със същите гайки и не съм имал проблеми. Дайте съвет. Благодаря за помощта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хонда джантите имат метални вложки, и при тях се ползват същите гайки като при металните джанти - главата им е полусферанеоригиналните алуминиеви джанти са на конус, и съответно се ползват конусовидни гайкина външен вид (особено монтирани) и двете гайки изглеждат еднакво, може би хонда гайките имат и гумен пръстен да държи тасоветеразбира се, че ще можеш да завиеш коя да е джанта с коя да е гайка, но дали ще контактуват правилно? а и алуминия е доста мек, и хонда гайките го деформират доста добре, и си правят сферично леглоп.п. слагал съм и фиатови джанти, дето са 98мм междуболтово, че и ги стегнах :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иво е изчерпал всичко, което щях да ти кажа и аз. Профилът на конуса, който е в дупките на джантите трябва да е същия, като този на джантите за да легне на цялата площ и да затегне хубаво. Преди 5г. ми струваха 4лв или 3лв на гайка, мисля.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за изчерпателния отговор ама сега се оказах само с новите джанти. Тази сутрин тръгвайки за работа останових че са ми опънали колата. Ебаси каръка. Понеже съм в Норвегия подадох жалба в полицията и сега чакам да я търсят. Добре че е с норвежка регистрация че иначе щеше да е едно ходене по мъките. А нямам и каско. Ако не я намерят пия една студена вода и търсим нова Хонда. Сега само може да се молим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...