Jump to content
TANKISTA

става ли ф20а4 на сивик 5-та купе

Recommended Posts

интересува ме става ли Ф20А4 на сивик 5-та купе или иска много преправяне, то е ясно че без тампони май няма да мине но да не да е "мисията невъзможна" да се захващам ли изобщо?и другия ми въпрос е може ли мотора да работи със автоматичната трансмисия от Д15Б7 или да си седи на ръчката по-добре.Благодаря предварително. :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно всеки автомат черпи инфо от работата на мотора (при по-новите обмяната на данни е двустранна) и е програмиран към неговите "параметри" (шибърите са настроени за въртящият момент на ДВГ и съответното налягане създавано в системата). Според мен с по-мощен мотор ще "разкажеш играта" на автомата (това първо). Ако не местиш кутията комай не мож събра по-големият мотор (това второ). Той е и по-тежък - значи допълнително укрепване на "коша" , но и без това ще му "разбиеш кочинката" щото "тръгне ли кутията" - "тръгва" и окачване , полуоски и т. н. и т. н. иии става "Робинята Изаура" (или някой друг сериал с неочакван край). Така мисля Аз, но Ти питай и "другите" хора. Най добре си направи един списък с "какво не харесвам" и ако основните му пунктове се разминават драстично с настоящият ти нищонеподозиращ и мирносъществуващ автомобил - сменя го - ще ти излезе по-бързо и евтино. Така бих постъпил Аз :) А иначе "няма невъзможни неща" стига да си сигурен :punk:

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр. колега. Ти ако ще си смениш дв. трябва да смениш и скоростната кутия, сътветно и полуоските и ецеу-то. Тоест трябва ти суап комплект. После ти трябват по-силни спирачки по-здраво окачване и куп други неща. Обаче щом си автомат ще трябва да си преправиш и педалите. Друг е въпроса как ще пасне тоя голям дв. в коша на сивик. Според мен ако си решил да правиш суап си сложи мотор който серийно се инсталира на 5та ген. Защо искаш ф20? Той е с един вал и без витек и не е кой знае какво:) Най-добре си вземи направо една витиайка и си готов - по-евтино и по-сигурно;)успех

Редактирано от rockDrive

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега тоя проект ще ти излезе мноооого нерентабилен,а филма с кутията е почти невъзможен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май и аз почнах да стигам до заключението ,че май само главоболия ще си докарам и ще стане мексикански сериал в 1000 епизода...мотора идваше евтинко но май ще трябва да прескоча до банката, бях го замислил суапа за към април, да имам време и пари да сабера и мнения, ама нещата ме изпревариха :angry: ще се търси значи мотор кат за тоя кош или В или Д серия...пууу то кат дойде не пита, направо един ВТИ да си търся :angry: :angry: :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моя проблем е решен, вчера момчетата са я отворили нацяло и ги заварих ахкайки колко е непокътнат мотора след като една седмица съм го карал в това състояние, ще мина с нови гарнитури и малко повече труд от майсторите но ще живее и то както преди. и за мое щастие ще мина с 300 кинта а не с 1200 както се беше очертало. Благодаря на всички за помоща, модераторите могат да я затварят тая тема, вече е ненужна. :drool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...