Jump to content
buleka vti

шум в делкото?

Recommended Posts

Привет на всички!Наложи се да се регистрирам наново но това е дълга история!Преди бях само с име" buleka" така че някои може да ме помнят.Смених много сивици но такъв "проблем" не съм срещал до сега!Та значи на студен мотор когато запаля сутрин се чува неприятен стържещ звук от към делкото с подаване на газта се увеличава и намаля неравномерно!Стопли ли двигателя изчезва!Що е то?Свалих делкото-всичко вътре е като ново мазно и леко се върти и никакви видими проблеми.Мислех си че може да са лагерчетата му но май не са!Или поне така си мисля защото завъртайки го на ръка трябва да усетя задиране ако има лагерче? Търсех из моргите делко за проба но неоткрих за съжаление.Мотора е D14A4 Някой ако има идея нека драсне някой ред.Не че е проблем за колата но малко си падам маняк на темата всичко да е ОК и това ме дразни! :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗдравейИ аз имах подобен проблем в делкото- смениха лагера. Чат- пат се появява такъв шум- просто самият вал е малко износен, и леко "играе"- за сега не дава никакви проблеми.Моля да ме извините, ако не съм обяснил точно какъв е и от къде идва "проблема", но бързо забравям :dry: Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лагер е.Или сменяш или капваш една идея / капка / масло в основата на оста.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен лагера ще е хубаво да смениш и семерингата и гумения пръстен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Семерината и пръстена са си добре,а масло едва ли някой е капвал на лагерчето-което е завряно на едно място и е капсоловано ако реша да извадя оста и да сменя лагерите няма гаранция както колегата писа, че няма отново да се появи шума!Най добре друго по малко употребявано делко но остава да го намеря.Неискам да разглабям мойто преди да намеря за да не си вържа ръцете без кола,а сега след като колегите споделиха че ще да е от него вече ще знам че то е дразнителя!Благодарности!!!Някой ако чуе оферта за такова -съответно с цена може да сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам такова делко в перфектно състояние, напиши от къде си, ако пък минаваш през Габрово се обади за проба поне да знаеш дали наистина е от делкото. Ако пък си сигурен и искаш да купиш моята цена е 150лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...а масло едва ли някой е капвал на лагерчето-което е завряно на едно място и е капсоловано...

Щом е написано, значи е правено, но като имаш излишни 150лв. нямаш грижа. :) Свали делкото / разпределителя /, със спринцовка опитай да вкараш масло до оста.П.П. При мен скърцаше 1-2 минути след старт зимата, лятото няма нищо... :rolleyes: - след това 100к пробег как звучи ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лагера ти е заминал!Смени го ,но вземи и палец,че е почти сигурно ,че ще го счупиш при ваденето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и защо да го чупи, предполатам е с винт-бодваш пета буташ леко колата да превьрти така че болчето да попадне на отвора за отверка и отвиваш, поне на акорда е така

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До сега няколко пъти съм свалял и винаги се чупи :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...