Jump to content
mam

Какви джанти 16-ки да сложа на ЦРВ 2001г.

Recommended Posts

Искам да си сложа на ЦРВ-ето(2001г.) по големи джанти,сега си е с 15 цолови,алуминиеви,обаче ми малеят.Ако някой има представа какъв размер трябва да бъдат много ще ми помогне.Ако слагам 16ц,колко инча трябва да са и какво трябва да е изнасянето и разстоянието между болтовете?

Редактирано от mam

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм мисля, че трябва да е унифицирано междуболтовото разстояние на джантите независимо дали са 15-ки или 16-ки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз мога да ти предложа тези 2 комплекта джанти с дупки 5х 114,3 какъвто е и твоя размер на м/у болтовото разтояние бяха на Митсубиши ево 4 и са оригинални ОЗ едните са супертуризмо /с гумите/ а другите са като чисто нови без грам забележка суперлегера.и 2та модела са адски леки около 7кг /тойте 15ки са около 8,5кг най вероятно.

!7ки са цената им е по 1000лв

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от JeepersCreepers

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да снимаш тези с гумите с телефона и да ги качиш да ги погледна.Може и на скайп-mam33mam

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да колега това са снимки но гумите няма да ти свършат работа защото са семисликове /т.е за писта :lol: но ако ги искаш мога да ти ги предложа без гумите на 850лв ,отделно ако имаш интерес за 17ки гуми но са 205 40 и 205 45 имам 4 броя нямат и 1000 км изминати :lol: но според мен те ще са ти нископрофилни за джипа. тел 0878 41 41 24 иво

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Civic/Prelude/Quintet---Централен Отвор-56---PCD-4x100 mmAccord(-'90)/Concerto---Централен Отвор-56---PCD-4x100mmJazz/CRX/Integra---Централен Отвор-56---PCD-4x100mmShuttle / CRV---Централен Отвор-64---PCD-5x114,3mmAccord('90-)/Prelude('92-)---Централен Отвор-64---PCD-4x115mmLegend/Rafaga/Ascot---Централен Отвор-64---PCD-4x115mmAccord('90-)/Prelude('92-)---Централен Отвор-64---PCD-4x114,3mmLegend/Rafaga/Ascot---Централен Отвор-64---PCD-4x114,3mmNSX---Централен Отвор-70/64---PCD-5x114,3mm не искам да ти спамя темата колега обаче смятам че тази информация би била полезна.да не отварям нова тема се възползвам да пусна тук това инфо.мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както колегите вече са написали междуболтовото разстояние на ЦРВ е 5x114.3 (нали се сещаш че е еднакво и на 15-ки и на 16-ки и т.н. :lol: )Летните ми гуми са на 16-ки и трябва да ти кажа колега , че мъничко му натежават на ЦРВ-то. Иначе естествено има доста по добър вид.Имам и едни лети 15-ки почти нови и много леки (не са оригиналните) които мога да бартеросам за оригиналните лети 15-ки на ЦРВ ако те интересува.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пичове непредлагайте нищо на колегата в темата а само на лични защото бях предупреден от модератор че сме разваляли раздела и да несме правили търговия тук,който иска да небуде предупреден или наказан на лични , ПП: според мен темарта вече изчерпана щом е отговорено на колегата за цолажа и разтоянието на болтовете :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм благодарен на uBaHoB,на JeepersCreepers и на hondю,ще помисля и ще званна на интересните предложения.Не мисля,че темата е придобила комерсиален характер.Още веднъж-благодаря!

Редактирано от mam

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да си сложа на ЦРВ-ето(2001г.) по големи джанти,сега си е с 15 цолови,алуминиеви,обаче ми малеят.Ако някой има представа какъв размер трябва да бъдат много ще ми помогне.Ако слагам 16ц,колко инча трябва да са и какво трябва да е изнасянето и разстоянието между болтовете?

Колега, моето црв го докараха със 18-ки, но на мен не ми вършат работа, ако искаш може да направим бартер

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има вариант да ги видя?Не е ли прекалено 18ки?Как стоят и какъв размер са гумите?Как вози?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, моето црв го докараха със 18-ки, но на мен не ми вършат работа, ако искаш може да направим бартер
да колега и аз искам да видя как седи на црв 18ка много ми е чудно явно караш и нископрофилни ? аз се чудя дали да сложа единия комплекта 17ки на мойто ама немога да си намеря високи гуми,а за 18ка никога не се бях замислял ,то за 17ка мисля че ще му е множко ?Дай някоя снимка ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има вариант да ги видя?Не е ли прекалено 18ки?Как стоят и какъв размер са гумите?Как вози?

Стоят много добре и си вози перфектно, но аз ще ползвам джипа за лов, а гумите са нископрофилни и тези джанти само е ги съсипя. Нещо не мога да кача снимка. Скайпа ми е garapul Ако се интересувате всеки работен ден съм на линия и ще ви изпратя снимки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре ще те търся на скайп,ако можеш да пратиш снимки.Днес открих адреса ти :huh: .Напиши,ако обичаш,размера на гумите!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес купих страхотни джанти,17-ки от Хонда Акорд 2007г.Пасват ми идеално на ЦРВ-то.Терзанията ми приключиха,а и джипката изглежда невероятно с новите джанти!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми пусни някоя снимка де :) че да се надъхам да сложа и аз ОЗките на мойта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми пусни някоя снимка де :( че да се надъхам да сложа и аз ОЗките на мойта

Направо действай,колата става друга!Ще кача,обаче все забравям да я щракна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте !Купих преди няколко дена Honda RC-v 1998г. в перфектно състояние. Карах я и е страхотна на пътя НО.Човека ми я продаде със 16" алу. джанти много яки (те са взети от Honda Civic sport) та на тях има гуми 205/55/р16 , нископрофилни стоят на джипа, оригиналните му гуми са 205/70/р15 разликата в диаметрите от оригиналните до тези гуми е 37мм по ниски от оригиналните. Въпроса ми е какви гуми да им сложа на тези 16" джанти че да е на стандартна височина, притеснявам се да не ги изкривя в някоя дупка понеже са ниско профилни а джипа си е доста тежак. ( намерих тези 205/65/р16 но са за бус WV Trassporter и цената им е много по висока , те стават ли?) мерси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.avtogumi.com/

Стар размер:

205/70 R15

Нов размер:

205/65 R16 (разлика в диаметрите: +5 mm)

215/60 R16 (разлика в диаметрите: -4 mm)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

http://www.avtogumi.com/

Стар размер:

205/70 R15

Нов размер:

205/65 R16 (разлика в диаметрите: +5 mm)

215/60 R16 (разлика в диаметрите: -4 mm)

Мерси,но

за размер 205/65 R16 разбирам че ще стане на тези джанти понеже широчината на профила е един и същ 205, но 215/60 R16 е с по голям профил на ширината 215 сигурен ли си че ще станат на тези джанти ?

Редактирано от lubo0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

An ideal rim-width calculator

Размер на гумата: 205/65 R16 => Размер на джантата: 5.5J-7J

Размер на гумата: 215/60 R16 => Размер на джантата: 6J-7.7J

Не знам колко широки са ти джантите (оригиналните на CR-V са 15 x 6JJ според Honda), но ако са 6" спокойно може да избираш между двете. Говорим за разлика от 1 см. (21.5-20.5) в стъпката. Например моята е оригинално с 195/60 R15, но има опционални 16" и за тях Хонда препоръчват 205/50 R16, така че 1 см. (20.5-19.5) не би трябвало да е от значение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мойто ЦР-В съм с 215/65/16 Йокохама за 250 едната и нямам проблем. Имам и едни 215/55/17 пак Йокохама, няколко месеца карам с тях и пак няма никакви проблеми. 16" джанти ми са оргиналните а 17-ките са някво други не знам ( аз затова и ги продавам )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...