CkopnuoH 0 #1 Публикувано 12 Януари, 2009 Здравейте фенове, с тези минусови температури се е**** майките на всички уплътнения на повечето марки коли нови стари, корите отвътре се раздуват, гумите се изплюват и какво ли още не, засега на хондата всичко се държи перфектно, дори смятам че е направена по добре от новите коли до 5 години които са модел, то зависи и в кой ценови диапазон са, но няма значение сега това.Вие как предпазвате уплътненията на колите си в зимно време и какви други съпътстващи процедури изпълнявате?Видях съседа ми да си маже гумите на стъклата с някаква мас. Аз съм чувал или чел някъде, непомня вече, че в топло време преди зимния сезон се измиват уплътненията на врати прозорци с топла вода и после се намазват с парафин, като се сетя и с парафин едно време се презервираха старите кожени обувки.....та това ми е първа зима и ще съм ви благодарен на съвети, кой какво прави за да предпази максимално колата си (снега като стане на лед и като напука уплътненията...ужас....или колко разкъсани чистачки от леда съм видял....гледам минимално да ги използвам зимата...)Някой слагат и спирт вместо течност за чистачките, той нали при -60 замръзва....ама ако се смеси с вода и тънък филм се получава и както е днес при -6 градуса или по ниски температури замръзва докато пръска... ше са ми полезни и съвети за това. Днес хондата за първи път загасна след като запали...аз никога не припалвам т.е. не натискам газта леко отначало...и явно затова...но досега никога не е правила така, и никога не съм припалвал, мислех че това се прави на дизела или по старите такива коли...явно прекалено ниски и идват температурите и факта, че не е карана от седмица, да отбележа акумулатора си е добре...просто си изгасна двигателя, а преди 3 седмици при първия голям сняг си запали от раз и не угасна ...а тогава имаше голям лед отново..Пускам темата защото не видях подобна, ако има такава предна моля за извинениеЩе съм благодарен на всякакви съвети и случки от опита ви, затова този форум е толкова полезен, пускам тема тъй като и на други може да им е доста интересна, и според вас зима или лято се купува кола? аз мисля че лятото може повече да се огледа и провери, докато зимата може да се види наистина всичко как си работи?те станаха въпросите много май ама да не пускам 100 теми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #2 Отговорено 12 Януари, 2009 абе обсъждано е. Глицерол - продава се в аптеките на шишенца и струва стотинки. Аз си слагам разредена течност от лукойл около 12лв е 4л и не ми е замръзвало досега. мисля че издържа до -20 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #3 Отговорено 12 Януари, 2009 По-точно глицерин ... може и течен парафин ... но най-добрия вариант за мен е силикон на спрей ! Стават като нови ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #4 Отговорено 12 Януари, 2009 Силикон на спрей перфектен е ааа за чистачките някаква си течност до -80 от ОМВ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #5 Отговорено 12 Януари, 2009 Както по-горе казаха колегите - силикон на спрей, два пъти годишно моята я опръсквам обилно - всички уплътнения, пластмаси, дори маншони, гумени тампони, де що видя пръскам, процедурата отнема половин час и два спрея, но пластмасите не стареят, гумата става като нова, и вида на всичко е някяк доста свеж.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #6 Отговорено 12 Януари, 2009 Силиконо спрей е работата.На Шел го има за 7 лв.Праскаш уплатненията, НО аз мога да добавя и още едно място за пръскане- в каналите по, които вървят стъклата.Ако са пък и ел.тогава е задалжително, е преди това трябва и да почистите ватре самия канал.Спирта найстина върши работа, но когато пръснеш започва да мирише ужасно с купето и е много неприятно.За това има течност за чистачки на петрол и лукойл на по-приемлива цена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CkopnuoH 0 #7 Отговорено 12 Януари, 2009 мерси на всички колеги за коментарите, благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiro 1 #8 Отговорено 12 Януари, 2009 Кажете някоя марка от този силиконов спрей или е само една марка???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #9 Отговорено 12 Януари, 2009 (Редактирано) MOTIP примерно, посети Бриколажhttp://www.emk-33.com/shop/product_info.ph...products_id=187 Редактирано 12 Януари, 2009 от gin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове