Wolfcry 74 #1 Публикувано 11 Януари, 2009 (Редактирано) здравейте колеги. имам две въпросчета, надявам се, че ще намеря отговор на "проблемите" си. става въпрос за авточасти Самурай, магазина е точно до Папараци на Мария Луиза, град Пловдив. там уж се продават качествени японски и корейски части. искам да попитам има ли други колеги, които използват техните услуги и какви са ви отзивите ? също така, откъде си пазарувате по принцип, майни ? другия въпрос е относно резонатора. ще свалям катализатор и ще сложа права тръба, въпроса ми е имам ли нужда и от резонаторно гърне или не, тоест какво печеля/губя от него ? пречиства донякъде предполагам наистина, относно звука и пропускането на газовете как е ? изчетох много теми и мнения по тези въпроси, но не мога да реша. отделно при правилна конфигурация и прави тръби дигат ли се конете или просто се увеличава разхода, и от това съдим, че се вдига и мощността ? мерси предварително Редактирано 11 Януари, 2009 от Wolfcry Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dotz 4 #2 Отговорено 11 Януари, 2009 По принцип магазина е доста добър,чувал съм само хубави работи,наложи ми се смяна на вътрешни накрайници,обиколих целия град и само там намерих! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #3 Отговорено 11 Януари, 2009 в Самурай съм уговорил до 10% за нас, другото място с много части и добри цени е на ул. Изток магазина за японски авточасти, който е и по-зареден май - там съм говорил и ще уредя също отстъпки но едва след като официално пуснем клуба. А доколко са оригинални или поне свестни частите в тия магазинчета......това си е божа работа!Относно резонатора - слагай такъв наместо права тръба, но съвета ми е ПАЗЕТЕ СИ КАТАЛИЗАТОРИТЕ. Скоро може де се наложи да си ги заваряваме обратно, а нов катил струва колкото стара кочина като нашите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #4 Отговорено 11 Януари, 2009 мерси много за помощта а, майна, как е оговорена тази отстъпка ? тоест как може човек да я получи ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #5 Отговорено 11 Януари, 2009 ами за сега само устно - кажи от клуб Хонда съм, имаме уговорена отстъпка 10% или че аз те пращам а ако се запънат нещо отиваш при другите и тва е. До ся не са отказали отстъпки на тези които съм пращал ама знае ли се...докато няма черно на бяло ще е трудно. Това се отнася до всички от Пловдивския клуб Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meto'o 3 #6 Отговорено 11 Януари, 2009 Колега не съм от Пловив та незнам, но ще ти препоръчам на мястото на катализатора да сложиш резонансно гърне, защото иначе рискуваш появата на шумове в купето. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
predatov 58 #7 Отговорено 11 Януари, 2009 от това което знам за резонаторното гърне, че то трябва да присъства ама категорично в системата ти, тъй като рискуваш да ти се развият болтовете на колекторите и да загубиш някои от тях, тъй като то обира вибрацийте на цялата ауспохува система . При мен се получи точно това само където, аз не го бях махнал ми то от старост вече не вършеше работата за която е поставено . А и друго провери в и бай и ще видиш че при покупка на цяла генерация ауспохува система присъства това резонаторно гърне. е те това е от мен . пс. наистина ще бъде хубаво да имаме официални картички за членуването ни в този клуб та дори и членски внос !!! !!! това за членския внос е сериозно, аз съм навит да си направим такъв и да го употребяваме за нещо смислено и хубаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #8 Отговорено 11 Януари, 2009 мерси мн за отговорите !!! а може ли да ми препоръчате някакви марки/видове и места където продават/поставят в пловдив ? ремус предполагам ще кажете, но питам за нещо по-евтино и не турско, ако има такова ! !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #9 Отговорено 12 Януари, 2009 на права тръба си става доста шумничко, в ниски обороти няма проблем, ама понатиснеш ли гаста ако не си на силна музика ще слушаш яко бучене Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #10 Отговорено 13 Януари, 2009 и също така да питам какво мислите за "изкормване" на катализатора ? нали по принцип правят проблеми ако нямаш катализатор, отделно покрай евро съюза може да вкарат нещо ново, което ни задължава да имаме катализатори, кои знае. просто се оставя " черупката" на катализатора, вместо да се закача резонатор, и оттам нататък вече смяна на тръбите и крайно ? има ли идея ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #11 Отговорено 14 Януари, 2009 наистина много силно ме интересува какво мислите за въпроса относно катализатора и според вас възможно ли е да се получи по принцип ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #12 Отговорено 16 Януари, 2009 след като няма мнения относно "изкормен" катализатор, мога ли да попитам как вие сте си направили "отделителната система" на хондичките ? мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #13 Отговорено 16 Януари, 2009 По - добре не го изкормвай. Звука после става ужасен - като дрънчене на консерва копърка, ама изядена. При права тръва шума се увеличава и по-бързо ти заминават средното и задното гърне. Средното по принцип е проходно, така че си го отнася задното. Резонатор с бленда би ти свършил прекрасна работа, стува около 40 лв. без монтажа. Цената на нов универсален катализатор е 130 лв. без монтажа. П.П. Майната е прав - пазете си катализаторите! Два вида от универсалните катализатори. Така изглежда резонатор тип пура. В случая - монтиран на Пежо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SEZER 35 #14 Отговорено 16 Октомври, 2009 А за крайно гърне от къде може да се купи в Пловдив. Гледах на Мария Луиза в тунинг центъра искат им по 200лв за иноксово, а за карбоново 220. Щях да си купя такова иноксово ама викам чакай да видя с E-bay. Такива гърнета там струват по 25-30 долара с доставката 50 долара. Е аз да не съм луд на оня да му дам 100лв отгоре. Че са ментета такива са ама и тея дето са по 200лв тука са същите. Хубаво крайно гърне(muffler) струва минимум 220 долара. Гледах в YouTube клипове за разлика между оригинално и ментак има разлика, но парите не я оправдава. Затова мисля от там да си купя.Ако знаете друго място на крайни гърнета в Пловдив кажете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове