Jump to content
niki64

ограни4ение на максималните обороти при спрян автомобил

Recommended Posts

Здравейте-притежавам хонда акорд спорт 2007 година 2,0 155 коня механи4на скоростна кутия.Днес забелязах нещо много странно-при спрял автомобил изклю4ена скорост и подаване на газ оборотите се ограни4ават на 4500 ,Вклю4вам първа ,натискам съединителя и без да го отпускам подавам газ-оборотите също не отиват пове4е от 4500 (сработва някакъв ограни4ител който ги кара да се люйеят около тези обороти.Веднага щом потегля на полусъединител този ограни4ител спира да работи и мога да ги повиша до 7000-ина4е колата си върви нормално на вси4ки предавки си стига 4ервения сектор.Молбата ми ако някой кара нов акорд да опита и при него ли е същото или това е някакъв дефект-благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето високооборотни (или поне хонда двигателите за които знам) имат такъв ограничител при спряла кола. Направено е с идея, всичко ти е наред :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това нещо 99% прилича на Лаунч контрол(контрол на потеглянето)Може и да е поставено допълнително или фабрично(ако ти си 1ви собственик) да си е.Позволява колата да тръгне мах.на старта с мин.превъртане на гумите.След като достигне 10км/ч се изключва

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и да се нарича този ограничител, то и по-старите също го имат :P .И при мен на място (на свободна) сработва някъде в порядъка около 4500 оборота. Веднъж си направих експеримент: Изпреварих на 1-ва с газ до ламарината - окло 6800 оборота сработи ограничителя. Идеята на датчика е при критични обороти да прекъсва импулсно захранването към цилиндрите. По този начин се предотвратяват нежелани последствия. Има вариант да се променят параметрите, или дори да се избегне това ограничение, но какъв е смисъла?Колата ти е ОК, не се притеснявай :hondarulez:.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

когато си на свободна предавка двигателя няма никакъв товар и за това не е хубаво да се форсира и на някой коли за това ги слагат тези ограничители...... а съвсем друг е въпроса ако има и лънчконтрол! Това не се прави само при хонда!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има го и на 2,4 мотора. Пази силовото предаване от простотии, то няма и смисъл да тръваш дори на тези обороти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен е дори на по-ниски обороти но е заради автоматика. Новите Аудита пък имат и ограничител ако моторът е още студен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...