Jump to content
kiro

Американска Шофьорска Книжка

Recommended Posts

Здравейте колеги,Като за начало бих искал да помоля в отговор на питането ми да отговарят само хора , които са запознати с процедурата или притежават "Американска (Английска или др.) Шофьорска Книжка" ??А сега на въпроса: Възможно ли е да управлявам законно автомобила си в България с Американска книжка, при положение че имам Българска ???Може би ви се струва глупав или излишен въпрос, но притесненията ми относно показването на Българската ми книжка при проверка се състоят в това , че с нея "вървят" два брутални "АКТ-а" заместващи контролния ми талон???Та идеята е дали има начин да "заобиколя" респективно "премълча" провиненията си пред "Органите на реда" показвайки Американската, а също така се интересувам възможно ли е да ми напишат "АКТ" с Американската книжка или само "Фиш" ????Ще бъда много благодарен ако колегата "Policeman" вземе отношение по-темата, а също така и други запознати... Благодаря предварително на всички, а също и на "модераторите" (ако има начин моля сложете и един препинателен знак на темата) :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ще ти кажа нестава !!! Можеш да караш с книжка единствено от страна членка на европейския съюз ! Например както аз си карам с английската книжка спират ме гледат питат и си тръгвам :rolleyes: Ама ако те спрът с УСА книжка и все едно нямаш книжка !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Американската ти книжка не важи в България, колега. Ако не се лъжа е валидна само 1 месец.Трябва ти т.нар. "международна книжка".Де факто и де юре - втората се издава въз основа на първата. Т.е. двете книжки вървят заедно. Ако те спрат и ти поискат документите - предоставяш и двете.А българската книжка важи в САЩ само първите 6 месеца от престоя.

Редактирано от Oto Kluge

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей така.тарикатлъците не водят никога до добро.Плати си актовете!Поздрав

Редактирано от ursus

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За САЩ правилата са ми пределно ясни , живял съм там достатъчно дълго и все пак благодаря ... тоест никакви "заобиколки" на моя проблем ???А ако изляза с тезата , че там са ми отнели книжката , за да ми е заменят с "тяхната" няма ли да мине номера???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Актовете ще ги платя със сигурност, проблема е че е напално възмойно хем да си платя "акт-овете" , хем да ми вдигнат книжката "на трупчета" за няколко месеца .... това е

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакви други мнения и съвети....pls ?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами на брата му взеха българската книжка в норвегия и му дадоха тяхнатака че трябва да мине

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все някога трябва да си оправиш бакиите с книжката,така че си е твое решение.Не виждам какъв съвет очакваш.Номера с Американската може и да мине няколко пъти,но ще те спре някой млад хадъханяк и ще отнесеш гредата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора хич не го съветвайте така че може да мине номера няма ли Еу книжка все едно е без книжка !Ако ще и марсианска да е :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря все пак за съветите и аз си мислиш че трябва да имам "Европейска" ама друго си е и друг да ти го потвърди...Весела коледа на всички !!!:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...