Данчо 31 #1 Публикувано 16 Декември, 2008 ДНЕС е 0 градуса , утре е ДВА ПЪТИ по-студено.КОЛКО ГРАДУСА Е УТРЕ? ;) :( Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #2 Отговорено 16 Декември, 2008 Хитро , ама като превърнеш хулата в градуси по фаренхайт ще е по-лесно ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lord_of_the_road 3 #3 Отговорено 16 Декември, 2008 (Редактирано) Защо пък по Фаренхайт? Няма нищо общо. Така зададен въпроса не е достатъчен за отговор. Или поне може да има повече от един отговор. Температурата може да се мери и в Келвини К. От друга гледна точка температурата на човешкото тяло е 37 градуса Целзий, ако приемем нея за отправна точка, то 0 градуса е с 37 по-ниска от човешката, т.е. два пъти по студено ще бъде с още 37 градуса надолу, т.е. -37. Както се казва, обективно погледнато няма мерна единица за студенина, а за температура. Ако температурата е 0, то 2 пъти по 0=0. Редактирано 16 Декември, 2008 от lord_of_the_road Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Orlin 43 #4 Отговорено 16 Декември, 2008 -136 градуса по целзии...Задачата е тъпа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doggy 183 #5 Отговорено 16 Декември, 2008 е дай и решението де Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #6 Отговорено 16 Декември, 2008 не го зная.чакам да чуя отговора тук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ludia Max 0 #7 Отговорено 16 Декември, 2008 Полудяхте Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #8 Отговорено 16 Декември, 2008 0 градуса е студено значи е под нормалната, ако се приеме че нормалната температура е 20 градуса (стайна когато не е студено), това е нулата. такаче два пъти по студено -20 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 920 #9 Отговорено 16 Декември, 2008 ДНЕС е 0 градуса , утре е ДВА ПЪТИ по-студено.КОЛКО ГРАДУСА Е УТРЕ? ;) :P :(Отговора ми е -2градуса.Колега,въпроса е подвеждаш:1.Чисто математически всяко число умножено по 0 е равно на нула.2.Логиката показва друго,не се умножава,а се разглежда скалата която има стоиности под и над нулата.Това значи че двойно по-голяма или по-малка стойност се изчислява като се съблюдава симетрията от отправната точка,която е винаги Нулата!Това е отговора.Симетрично при +1гр.С, два пъти по висока Т е 2гр.С,а два пъти по ниска е -1.При +1гр.С три пъти по-ниска темперетура е -2гр.С.От нула до 1гр.С е една единица,още 2 едниници надолу и дава -2гр.С. Не се умножава.Подвеждащото е думата пъти,което автоматично ни заблуждава за умножение.може да се умножава само при положителна с положителна стойност и отрицателна с отрицателна.Същото важи и за координатната система. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #10 Отговорено 16 Декември, 2008 Голяма глупост.Айде да задам въпроса така: днес е +10 градуса по целзий, утре ще е 2 пъти по-студено. Какви ще са разсъжденията тогава? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondajapan 4 #11 Отговорено 16 Декември, 2008 (Редактирано) луда работа!0 градуса,може би...!или.......не знам......омотахте ме Редактирано 16 Декември, 2008 от hondajapan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
artifuckt 0 #12 Отговорено 17 Декември, 2008 Аз си мисля, че ключа за палатката е в температурата на предния ден. Ако е "вчера" е било 3 градуса, "днес" е 0 градуса следователно "утре" ще е -3 градуса. Това по пътя на логиката, а математично обръщаш градусите във Фаренхайд, примерно, делиш на 2 и преобразуваш отново в Целзи и получаваш утрешната температура - 0C=32F, 32F/2=16F, 16F=-8.88889C. Като цяло много забавен и интересен въпрос. Браво на колегата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове