ShEfA 70 #1 Публикувано 2 Декември, 2008 Гледах в чуждестранен форум много добра идея - всеки да пусне изключително красива снимка, която да не е фотошоп или научна фантастика - истинска снимка от фотоапарат, телескоп, сателит, подводница и т.н. и т.н., но да е наистина най-красивата, която сте виждали. За жалост, аз преди малко изгледах много снимки, и не мога да си избера най-красивата. Но мога да започна и да дам начален тласък, за да разберете какво имам предвид.Искам да определя правилото да не пускаме снимки на половинките си, или на братчетата си, защото те са си красиви по подразбиране - целата е природни явления, космични явления, химични, физични и т.н. - но ИСТИНСКИ, а не sci-fi. Ето нещо от мен, снимано от хъбъл:ОКОТО НА ГОСПОДПускам снимката като линк, защото е много голяма и може да затрудни нечие преглеждане на темата. Мисля, че разбирате каква е идеята на темата, сега сте вие с вашето снимано природно чудо, препоръчително да се вижда. В по-късен етап на темата ще пусна темата, от която взех идеята, но сега няма го правя, защото не ми се ще да си избирате от там снимки, а сами да си намирате Мисля, че ще е хубаво за всеки да се насладни ежедневно на късче истинска красота, сред изобилие от скръб, лоши хора, сиво ежедневие, нерви, студ... Дано темата се развие според моите очаквания. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #2 Отговорено 2 Декември, 2008 яз.Беглика на разсъмване. Снимката не е моя,а на шмиргела,но е един от най-красивите пейзажи,които съм виждал на живо! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
нищо 0 #3 Отговорено 2 Декември, 2008 снимката е от Обзор месец Август към 6:15ч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #4 Отговорено 2 Декември, 2008 1.Ето аз започвам .Това е снимка направена в комплекс ''Етър'' край Габрово.Лъчите не са правени на фотошоп 2.Това е снимка от Перперикон. 3.Това е някаде между Батак и Доспат. Ехххххххх, колко е хубава България. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #5 Отговорено 2 Декември, 2008 Ей, да знаете, снимките не е задължително да са от България, или да са снимани лично от вас - важното е да е страшно красиво. За сега се развиваме добре. Ето още едно чудо от мен:Дендритова снежинка, тоест - обикновена снежинка, истинска Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blueeye 0 #6 Отговорено 2 Декември, 2008 малко снимки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #7 Отговорено 2 Декември, 2008 Рила . Долу се забелязва и едно от езерата . На живо си е доста по-красиво ,ама какво да се прави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #8 Отговорено 2 Декември, 2008 Ето и от мен... МОЕ производство, това което успях да изровя за 2-3 мин 6-ти август 2006, начело на на картичката JAMO Един трън в околностите на Рожен И скакауеца който ме посрещна пред Синия Хан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
X A X O 17 #9 Отговорено 2 Декември, 2008 и двете снимки съм ги правил аз тази е от едно селце над язовир Въча , бившия Антон Ивановци а тазни снимка е над моето скромно гратче Кричим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #10 Отговорено 2 Декември, 2008 Не е изключително красива, но е както е видяна... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DundyTheCroc 2 #11 Отговорено 2 Декември, 2008 Облаците след залез слънце, снимките са правени в Неделя в София. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesso_varna 167 #12 Отговорено 2 Декември, 2008 Град Априлци - септември 2008 г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MissCaprice 37 #13 Отговорено 2 Декември, 2008 Залез Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sanchesss 3 #14 Отговорено 2 Декември, 2008 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=314564Не са кой знае какви феномени, но според мен са доста красиви снимки. Стават за релаксация Мое производство са Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gothic Angel 2 #15 Отговорено 2 Декември, 2008 :D Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #16 Отговорено 2 Декември, 2008 Canon Powershot SX100 IS Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Аз-съм споко 29 #17 Отговорено 2 Декември, 2008 (Редактирано) Ето малко и от мен.Аз съм ги правил незнам дали ще ви харесат,но мен си ме радват Някаде из папките трябва да има по-хубави снимки на луната правени със стария ми телефон,но нещо сега немога да ги намеря Редактирано 2 Декември, 2008 от dolt Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didone bros. 16 #18 Отговорено 2 Декември, 2008 ето няколко снимки правени от мен 14 февруари пред Народния Театър снимка на луната през телескоп .....някъде над гръцките острови о-в Кипър кацащ самолет малко снимки от Кипър София от самолет Надявам се да ви харесат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandylion 2 #19 Отговорено 2 Декември, 2008 Малко мои лятни произведения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pit 1 #20 Отговорено 2 Декември, 2008 (Редактирано) Редактирано 2 Декември, 2008 от pit Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Ванчев 1 #21 Отговорено 2 Декември, 2008 малко снимки и от мене..не са професионални но мисля ,че си заслужават Бостан вечерта ,с телефона NY Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #22 Отговорено 3 Декември, 2008 Хубава тема Ето и малко мои произведения : Беленташ - за пловдивчани и асеновградчани и тези с джипове - задължително да се посети Да видим дали тази някой ще познае от къде е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #23 Отговорено 3 Декември, 2008 Хубава тема Ето и малко мои произведения :с какъв фотоапарат си ? снимките ми се виждат доста на ниво , явно имаш око и добра техника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emko 8 #24 Отговорено 3 Декември, 2008 (Редактирано) Източната кула на Карловият мост в Прага (снимката не е редактирана ) Кулата, видяна през maps.google.com Редактирано 3 Декември, 2008 от emko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #25 Отговорено 3 Декември, 2008 Човека разбира от фото, тествах го сам самичък на скоро Нооо според мен освен добра техника, което се очаква от един зрял маняк на тема фото, той е попипнал малко и софтуерно - всички снимки, без една мисля са пипвани - може би ще ме опровергае, но да Фидим.ОРЕЛ В ПОЛЕТ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #26 Отговорено 3 Декември, 2008 (Редактирано) Някъде над Гренландия: Някъде във финансовия квартал на Сан Франциско: Сан Франциско: Морска патка от Bay Area: Редактирано 3 Декември, 2008 от gin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
X A X O 17 #27 Отговорено 3 Декември, 2008 снимки от Кричим есен и зима Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sonse 1 #28 Отговорено 3 Декември, 2008 (Редактирано) Правенa с NOKIA E71: Canon 350D Kit: Редактирано 3 Декември, 2008 от Sonse Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Big Blonde Wolf 11 #29 Отговорено 3 Декември, 2008 Айдееее тежката артилерия се включи, то не бяха HDR, не бе чудо Аре аз да покажа лелката от концерта оня ден: И една калинка и една луна без телескоп и една от нашите, да не съм капо Ай че ей ся ше дойде лошия батко и ше ни покаже как се прави... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #30 Отговорено 3 Декември, 2008 (Редактирано) Ай че ей ся ше дойде лошия батко и ше ни покаже как се прави...Айде бе, и ти голям го вадиш напоследък Няма да се даваш! Ето и от мен някакви. Правени са със сапунерка и не са едитвани. Едно адско място: Севлиево: Редактирано 3 Декември, 2008 от Didko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Катерина Павкова 0 #31 Отговорено 5 Декември, 2008 Фотографи са брат ми и едно приятелче: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondajapan 4 #32 Отговорено 5 Декември, 2008 да се включа и аз с някоя и друга снимчица от едно излетче в родните ни гори.... снимките са 100% натурални! тука и една катеричка... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Iceman 40 #33 Отговорено 8 Декември, 2008 Блозо до Пловдив Лъки Яз. Широка Поляна Париж по здрач (снимано е от кулата) И Етър-а и от мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #34 Отговорено 8 Декември, 2008 Какво разбираме под красива снимка ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #35 Отговорено 9 Декември, 2008 Опре ли до вкус - всичко е субективно, но снимка, която ти доставя естетическа наслада може да се приеме като красива.Макар, че лично аз предпочитам снимката да ми носи някакво послание и да предизвиква чувство в зрителя, независимо дали то е позитивно или негативно.@activity, снимам с nikon d40, колкото до обработката, абсолютно всички са минали някаква обработка, най-малкото конвертиране raw -> jpeg си е обработка Но в снимката винаги има автор и зрител, представя се реалността, както я автора, затова е и субективна, поне този тип фотография (артЪ ), репортажната търси обективното Колега, гледах снимките ти, дано видиш писанията ми тук, защото ми е много интересно това малкото червено животинче в реалността колко е голямо?Мисля че съм виждал подобни и не са по големи от главата на метална карфица. Ако наистина е това животно - имаш супер добро макро на апарата и снимката е станала много добра, като микроскопска е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #36 Отговорено 10 Декември, 2008 знаех си ,че ще е Nikon , просто някак си вадят снимките по реалистични от всички други фотоапарати без претрупване на цветовете и някак си има нещо специфично в снимка правена с тази марка фотоапарат. Иначе мисля ,че правилно разсъждаваш за снимките. Една снимка не трябва да е просто красива заради това което показва трябва да има някакъв живот в нея , идея , или просто показваш добри фотогравски умения. Евала ти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #37 Отговорено 10 Декември, 2008 (Редактирано) Ето това е темата, от която изплагиятствах идеята. Разгледайте я, има интересни феномени, животни, явления и тъй нататък.http://www.freeratio.org/vbb/showthread.php?t=196313 Редактирано 10 Декември, 2008 от ShEfA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lord_of_the_road 3 #38 Отговорено 11 Декември, 2008 (Редактирано) Надявам се, че това не е конкурс, в противен случай при качените досега професионални снимки отдавна да съм се отказал. Ето малко аматьорски от мен, и като техника и като изпълнение. Канон Пауършот С2 ИС. Desert storm. Истинска пясъчна буря от Ирак. Босна от хеликоптер: Тази не знам дали се вижда добре, но отразява безграничието на човешката глупост - къща, срината от снаряди и гранати... П.С. Извинявам се за размера на снимките, но не знам как да ги направя да се виждат по-добре. Редактирано 11 Декември, 2008 от lord_of_the_road Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lord_of_the_road 3 #39 Отговорено 13 Декември, 2008 Турция, Памуккале-варовикови тераси Немска каруца да видиш!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pit 1 #40 Отговорено 13 Декември, 2008 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове