Jump to content
Wardog

Колеги някой да има идея как да...

Recommended Posts

Здравейте колеги, Ето какво ми се случи - отидох в събота вечерта да си сменя гумите със зимни. След 1 час обикаляне си викам "чакане ще му е майката" и се наредих на една опашка. След около 2 часа чакане дойде и моя ред. Казах си "неможе да бъде"!!! Дадох си джантите (чисто нови от завода, в кашоните) и гумите да ги "сглобят" и след това поставят на колата. Махнаха летните гуми с джанти и сложиха зимните.Дотук всичко ОК. Понеже беше станало късно от гумаджията се прибрах право в къщи. Паркирах колата на паркинга и ми се чу, че нещо съска, но си викам "съска ми главата" и си продължих. На следващият ден отивам да си взема колата и какво да видя - 4те гуми спаднали и колата на джанти. Явно от зор да изкара 20лв повече гумаджията или не е "залепил" гумата добре за джантата или нещо е направил с винтилите. Ходих до ОМВ да ги помоля да ми дадат 1 от техните малки компресорчета, колкото да напомпам гумите на 0,5-0,6 за да стигна до най-близката бензиностанция, но ми казаха че не може (и тук, понеже бях доста изнервен, си помислих да взема 2 компресора и да видя кой по-точно ще ме спре, но си викам хайде... няма да се правя на ром). Помислих си - колко му е, ще отида до нас да взема летните гуми и ще ги сменя. Да ама не... като погледнах колата толкова ниско е паднала, че между прага и земята и ръката не мога да си пъхна. Пробвах един компресор на 12V, ама той помпа около 30сек, след което започна да издава странен шум и да не помпа (май му видях сметката). Утре сутринта ще пробвам да ги напомпам на ръка с една помпа, която е малко по стара от колата и дано да стане - това което ме притеснява е, ако найстина гумите са се отлепили от джантата, незнам колко и дали въобще ще държат въздух. Ако не единственият вариант, за който се сещам, е да разглобя праговете на колата, за да мога да сложа крика и да сложа летните гуми. Ако някой има идея как може да се справя с проблема, без да разглабям половината кола нека сподели. Благодаря Ви предварително!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пъхни крика откъм задната броня и цели носа4а :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Викаш двама трима приятели, фащат я за калниците или за горната греда, при отворена врата, дигат, а ти пъхаш крика. Сивика не е от най-тежките коли и би трябвало да стане. Успех.П.С. Иди скъсай някоя гумаджийска глава.

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам много нисък крик (жабка) обади ми се (премахнат телефонен номер по искане на потребителя) Кирил ако все още не си си решил проблема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите. Крика нямаше как да го вкарам под колата от никъде - нали съм тунингован... Добре че не са с по 2-3мм по ниски спойлерите, че иначе и тях щях да правя. А доколкото гумаджията - сещам се за 2-3 "лекарства", които да го "излекуват". Благодаря ви и поздрави!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствения вариянт е с по мощен компресор, ако не си го оправил вече....аз така веднъж ми спадна гумата на магистралата и нямах резервна и познай кой си купи после 2 гуми след каране 40 км. на капла :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиваи при тоз гумаджия хващаш го за ръчичка и го водиш до колата :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...