Bilbo 0 #1 Публикувано 16 Ноември, 2008 Привет! Както бях писал в друга тема, обмислям покупката на Хонда Джаз 2009. За двигателя нямам колебание, защото между 1.2 и 1.4 i-VTEC-овете изборът е лесен. Колебая се обаче за скоростната кутия. CVT вече не се предлага, но пък за сметка на това има възможност да се избере 6-скоростен i-SHIFT вместо 5-скоростната ръчна. Четох доста противоречиви мнения за i-SHIFT, но повечето негативни изглежда са от първите години на въвеждането му в Сивиците. Останах с впечатление, че впоследствие проблемите са били, ако не решени, то поне значително смекчени. Ще се радвам да чуя впечатленията на тези, които са го ползвали или в момента го ползват. Впрочем, нека отбележа, че досега винаги съм карал коли с ръчни трансмисии, но при цялата тази електроника в днешно време, някак ми изглежда кощунствено нещо толкова важно да е извън контрола на електронните системи. Например както VSA следи колата в завой, така и i-SHIFT, доколкото знам, не би превключвала предавки, ако с това ще застраши стабилността на колата. Въпреки, че от 15 години имам книжка, честно казано карам доста рядко, и затова не се считам за особено добър шофьор, поради което и нямам проблем, ако колата (по-точно компютрите й) имат повече контрол. (Е, ясно ми е, разбира се, че на тях не трябва безрезервно да се разчита, но може би съм по-склонен да им вярвам, понеже точно това ми е работата. ) Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Martin Alex 20 #2 Отговорено 17 Ноември, 2008 аз карам сивик с и-шифт и нищо негативно не виждам,нито разхода е различен нито вървъжа всичко си е ок.И-шифта създава един много добър комфорт забравяш за лоста и съединителя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bilbo 0 #3 Отговорено 17 Ноември, 2008 аз карам сивик с и-шифт и нищо негативно не виждам,нито разхода е различен нито вървъжа всичко си е ок.И-шифта създава един много добър комфорт забравяш за лоста и съединителяО, чудесно, благодаря! Въобще, ако ставаше дума за "истинска" автоматична скоростна кутия, може би нямаше да съм толкова заинтригуван. Дори за CVT бих се поколебал, може би защото там пък липсата на дискретни скорости би ме шашкала. Донякъде се чудя колко ли са надеждни тези системи, които задвиждат съединителя и правят самото превключване на скоростите, но пък, като се замисля, то това ще е просто още една такава система в колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #4 Отговорено 17 Ноември, 2008 лично аз не бих купил автоматик на втора ръка (освен от познат на малко км и т.н.) , но ако тръгна за нова - задължително с нещо такова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bilbo 0 #5 Отговорено 17 Ноември, 2008 лично аз не бих купил автоматик на втора ръка (освен от познат на малко км и т.н.) , но ако тръгна за нова - задължително с нещо такова.А, значи още една точка за i-SHIFT (щото нали за нова си мисля). Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
etodorov 0 #6 Отговорено 24 Юли, 2011 Здравейте,Мисля да си купя чисто нов Сивик хечбек i-shift, но намирам из интернет разни противоречиви и даже предимно отрицателни отзиви за i-shift и се колебая дали да не си взема с механична скоростна кутия. Видях тази тема. От 2008 г. досега нещата сигурно са се променили много. Някой може ли да сподели мнение за последния модел Сивик хечбек i-shift? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове