Jump to content
lazarov

проблем със скоростите

Recommended Posts

Здравейте!Мисля че имам някакъв проблем в скоростната кутия,но не съм сигурен.Първо стана по-шумна когато превключвам скоростите на място при изключен двигател и второ в движение когато отпускам съединителя в момента на неговото зацепване се чува токова изщракване както когато мърдаш лоста на скоростите при изключен двигател.Това го прави от 1към 2 и от 2 към 3 скорост,но ако отпускам съединителя много плавно и подавам леко газ не се чува това щракане,но това ще е мъка а не каране.Дали наистина има проблем или това е нормално?Благодаря ви.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега запали колата и на СВОБОДНА натискай и пускай(рязко) съединителя. И виж да ли пак се чува това щракане . И при мен се чуваше като ми замина съединителя и след като го смених вече го няма. (смених и маслото на скоростната кутия ама нада ли е от това). Също така се чуваше ако карам бавно на 1-ва или 2-ра и като "чукна" леко газа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато на свободна скорост натискам и пускам съединителя нищо не се чува,само когато е намясто със запален двигател натискам съеденителя включвам последователно на 1 и 2 скорост без да потеглям изключвам от скорост пускам съединителя и тогава изщраква ,а също и когато в движение сменям от 1на 2 иот 2 на 3.Маслото го смених преди 3000км с оригинално и от тогава като че ли стана скоростната кутия по-шумна,но може и да не съм прав.При рязко подаване но газ единствения проблем е че излитам.Благодаря за съвета и чакам още мнения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...